Chce držet za ruku

278
22.1.09 09:37

Chce držet za ruku

Ahoj holky! Chtěla bych vás poprosit o radu. Problém máme kolem spaní mojí rok a dva měsíce starý holčičky Nikoletky. Bojí se být sama, při usínání chce držet mojí ruku, kterou nechce pustit ani když usne. Jakmile se mi podaří vysvobodit, okamžitě vstane a hystericky pláče. V noci se probouzí a pořád se natahuje po ruce. Celý problém začal hned po narození. Rodila jsem císařem, byl to akutní císař a holčička byla od prvního momentu hodně lekavá. Házela ručičkama a uklidnila se až když jsem obe ručučky chytla a cítila, že jsem u ní. Možná do 4 měsíců jsem to zvládala, protože byla zavinovačka.Pak každé usínání a každá noc má úplně stejný scénář. Spí s náma v ložnici u mojí postele, u usínání držím ruce, pak se po půl hodině nějak opatrně vysvobodím a cca do půl hodiny už hysterčí. Není to normální řev, je to křičení, kvílení a nevím co ještě. Manžel jí neuklidní, chce jenom maminku. Někdy v noci jen tak vstane, zkontroluje jestli jsem u ní a spí dál. Samozřejmě předtím se natáhne za mojí rukou.Má už rok a dva měsíce a nevidím žádné zlepšení. Nechci nasilu odepírat mojí fyzickou přítomnost, protože se bojím, že to u ní může vyvolat nějaké psychické bloky, které se projeví třeba až v pozdějším věku. Nechala jsem jí párkrát vyřvat, ale výdrž je neskutečná. Jednou se po 2,5hod poblinkala,dusila a pak jsem tam musela… Ale takhle to už dál nejde. Nemám chvíli pro sebe. Večer bych chtěla být konečně sama se sebou a akorát když si sednu a chtěla bych si třeba číst, musím do ložnice, protože hysterčí. Už jsem myslela, že bych oslovila nějakou dětskou psycholožku. Nevím jak dál. Máte některá s takovým správaním dětí zkušenosti? Díky za každou radu nebo i názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
390
22.1.09 09:49

Ahoj,
u nás to bylo stejné i při denním spánku vyžadoval ruku, ale naštěstí jen na usinání a potom už klidně spal. Já to teď řeším tak, že mu při usínání dávám ruku, ale jen na chvíli a jak vidím, že už usíná, tak mu dám do ruky hračku, plyšáka. Docela si na to zvykl a teď pár dnů mi usíná bez mé přítomnosti jen musí mít u sebe plyšáka. Myslím, že má pocit, že tam není sám a klidně spí.
Možná bys to mohla vyskoušet. Každé dítě je jiné, ale třeba to pomůže.

Přeji ti, aby to pomohlo a mohla jsi mít chvilku pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.1.09 10:20

Holky, měly jsme naprosto stejný problém!!! Trvalo to do dvou a půl let!
Jenže pak jsem čekala druhý mimčo a představa, jak třeba zrovna vyjde kojení na dobu uspávání a budu kojit a zároveň držet hodinu malýho za ruku, mě upřímně děsila, tak jsme se s manželem rozhodli pro radikální řez - vysvětlili jsme, že sedět do usnutí u něj chvilku budem, ale bez držení za ruku. Tak následovalo vztekání, brek, ale nakonec pochopitelně usnul. Koupili jsme mu malou hračku, že si ji bude muchlat místo prstíku. Den ode dne protestoval míň a míň myslím,ž e se nám toho povedlo zbavit nečekaně asi během týdne!! čekala jsem, že to bude delší proces. Ono to chce mít asi nějakou motivaci, aby člověk vydržel a nepovolil!
U druhého jsem tyhle rituály už raději ani nezaváděla. Položit do postýlky, pohladit, dát dobrou noc a spal takhle v pohodě až do dvou let. Ten to spíš začíná zkoušet až teď - Maminko, bu´d tady, maminko, bojím se tady a tak :).

• Citovat
  • Upravit
18651
22.1.09 10:26

Je to takový malý neškodný zlozvíček. Já bych jí tu ruku nebrala. Pokud tě to nějak neobtěžuje. Přece jenom chodit spát s malou jen proto aby tě mohla držet za ruku je nic moc. Zkus ruku za něco vyměnit, nemyslím plyšový zvířátko, to je na omak úplně jiný, al etřeba někaký měkký plastový by možná prošlo. Ségr aměla staršího syna naučenýho na vlasy. Od narození když usínal a spal tak potřeboval držet chomáč vlasů, netahal, ale musel je mít v ruce. Tak mu to prostě časem vyměnila za vlasatou panenku a potom ho to pustilo úplně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
22.1.09 10:43

U nás byl taky tento problém. Když byla holka maličká, tak usnula hned, ale cca od 10 měsíců chtěla mou ruku. Ale je pravda, že jak usnula a oddělala jsem ji, tak to bylo OK. Ke změně došlo, když jsme se přestěhovali a v 1,5r. šla i s bráškou dvojčetem do dětského pokojíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.1.09 10:46

to zní hrozně - jak usnula a oddělala jsem ji!!
Myslelas tu ruku, viď??? :D :D

Kámošky holka jí zá:,–(ně musí taky hrabat ve vlasech, ale už jí z toho někdy chytá rapl, teda…:)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
22.1.09 10:49

Náš malý taky tahal za vlasy, když jsme kolem roku přestali kojit, tak usínal, já měla hlavu vraženou mezi šprušle postýlky a čekala, až jeho sevření povolí na znamení, že usnul. Trvalo to několik týdnů, pak nastoupil tatínek, začal uspávat on a zavedl jiný režim (pohádka, písnička, pohlazení a odchod z pokoje) a to funguje doteď. Neboj, do nekonečna to trvat nebude a až nás budou dětičky v pubertě ignorovat, budeme dojatě vzpomínat na usínací rituály. Martina

• Citovat
  • Upravit
278
22.1.09 12:11

Holky díky za odpovědi!

Asi bude fakt nejlepší zkusit to řešit nejdřív zdravým selským rozumem. Zkusím Nikušce dát do postýlky nějakýho kamaráda z říše hraček. Je fakt, že když se jí nechce spát, hračky letí z postýlky dřív než si uvědomí, že jsou s mojí malou ještěrkou v postýlce. Možná po usnutí, když bude moct dál někomu (vlastně něčemu) mačkat ruku, bude spát dál a nebude se bát, že je sama. Díky za tipy, zkusím určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
22.1.09 13:32

A co přes den, taky závisláček? Jestli jo, našla bych si kvalitního homeopata, mohl by Vám hodně pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
22.1.09 15:22

Přes den taky. Hrá se hezky sama a najednou z ničeho nic utíká za mnou a chce ruku nebo pochovat. Na homeopata jsem myslela. Dávám jí Chamomillu 30CH, ale to spíš kvůli zoubkům. Na další medikaci by to potřebovalo konzultaci u odborníka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
22.1.09 17:13

Barbarella: jestli někoho dobrýho znáš, jdi do toho. U dětí je častý blud, že jsou samy na světě, opuštěné a slovy jim to nevymluvíš. Nebo to může být jiný případ, takhle se to poznat asi nedá. Cham je nevrlý vzteklý dítě, kterýmu se nezavděčíš. Často jedna tvář červená, jedna světlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
29.6.12 21:48

Na homeopatii pozor!

Tato diskuse je sice již pár let stará, ale nemůžu nenapsat, že homeopatie je naprostý blud. A jestliže v některých případech funguje, pak jedině proto, že tím, kdo zde uzdravuje je ďábel, nikoliv Bůh. Jenže ten si za to vždycky něco vezme…ten to nedělá nezištně ani zadarmo…nastanou vám jiné a ještě horší problémy. Cokoliv se neopírá o fyzikální zákony takzvaně „smrdí.“ Ředění je u homeopatik tak velké, že samo o sobě nemůže udělat vůbec nic. Řada lidí, mě bude mít za blázna, ale třeba tento příspěvek někomu pomůže. Kdo chcete vědět víc, není problém najít na netu články…Zdraví Zdeňka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
30.6.12 10:43

„@Barbarella75“- oh, je to stará diskuze, pardon.

Příspěvek upraven 30.06.12 v 10:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
30.6.12 10:45
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...