Chce kakat do nočníku, ale nekaká
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Chce kakat do nočníku, ale nekaká
Syn je asi měsíc přes den odplínkovanej. Čůrat chodí sám, nic neříkám, sám si to koriguje. Problém je ale s kakáním. Je na něm vidět, jak by ho rád udělal do nočníku, ale nějak mu to nejde. Většinou kaká obden nebo i ob dva dny. To pak celej den lítá na nočník že bude dělat bobo, sedne si a nic. Mám pocit, že je z toho nějak nešťastnej. Občas se stane, že si uprcne a má zadek trochu špinavej, u utírání brečí, že tam má bobo. Když začne dělat bobo do slipů, spustí brekot, že udělal bobo do slipů. A strašně brečí, že chtěl do nočníku. Nechápu to, nemyslím si, že by byl nějak stresovanej, žádnej nátlak nevyvíjím, nenadávám mu, že to udělal do slipů. Ale nechápu, proč má ten blok nebo co to je? Dřív kakal každej den a i několikrát. Co s tím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak velmi podobně je to u nás. Malý je necelý měsíc bez plínky, ale odmítá si na nočník sednout. Čůrá jen ve stoje a kakat zásadně do plínky. Pokud mu ji nedám, tak to zadržuje a pokud se pokadí do slipů, tak jak píšeš šílený brekot. Přijde mi, že prostě neumí kakat ve stoje. Já to teda, prozatím, nijak neřeším a myslím, že to chce čas. Bez plínky byl fakt ze dne na den a za celou dobu neměl víc jak 3 nehody. Když jsem mu plínku sundala tak před dvěma měsíci byl věčně durch počůraný. Takže si myslím, že každé dítě musí k tomu nějak dozrát. Některé dřív, jiné později. Takže si toho co nejmíň všímám a dnes jsem zmenšovací prkénko celé polepila samolepkala letadel (ty miluje) a budu doufat, že ho to zaujme a zkusí si na něj sednout
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj my s tím taky bojujem. Syn je bewz plínek přes den už 10 měsíců ale kaká jen do plínky, kterou má na spaní. Pokud ji nedostane nespí a nekaká. Takže ikdyž to je pomalu rok co je v pohodě bez plínek přes den to kakání mi dělá starosti a taky nevím co s tím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak dlouho na tom nočníku sedí?A co zkusit rovnou na redukci „jako velkej chlap“ do záchoda?
Podle mě jěště to kakání neumí ovládat a na ten nočník si chodí sedat tak často,že má strach,že se pokaká.Některé děti to mají tak,že nejdřív se naučí čůraní a pak kakaní.Některé obráceně.Chce to jen čas. ![]()
Náš Adámek se jednou pokakal a pak dva dny chodil s rukaou na prdelce a ptal se á10minut jestli se nepokakal.bylo to zničující ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslim jako verenika, ze to jeste neumi ovladat a ridi se hlavne stachem z potreby ne potrebou samou. Dej mu cas a trpelivost, to potrebuje ted asi nejvic.
A co muze pomoct je, ze to trosku budes korigovat. Chci tim rict, ze vis, ze kdyz se vykadi a nema strevni problemy, tak za dve hodiny kadit urcite nebude. A naopak, kdyz vidis, ze dlouho nekadil, tak ho posadit a rict mu, at zkusi zatlacit.
U nas mel podobny problem starsi Kubik - nakonec to vyresilo, kdyz jsem mu dala cas a soukromi. Proste jsme zhodnoutili, ze dlouo nekakal, dala jsem nocnik do koupelny, nechala mu pootevrene dvere, aby vedel, ze tam jsem a nechala ho, jak dlouho potreboval. Do te doby kakal vyhradne do plenek pred spanim.
Miky ma problem se zacpou a momentalne je na tom jako tvuj Tomasek - taky si parkrat uprdnul a ted se boji. Drepi a tlaci ze strachu, ze se pokadi do gatek. Proste se to uci teprv ovladat. Bez plinky je 14dni a uz po peti dnech byl s curanim naprosto spolehlivy, takze chtit po nem, aby zvladl obe potreby najednou, by bylo asi moc. Pomaham mu, sleduju, jak ma a nema potrebu a nejak se to urcite vyviji. U nas se navic musime zbavit toho strachu z tlaceni. Dejme jim cas, do patnacti to budou umet urcite ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeee tak to jste me uklidnili.
No vysazovani u nas na nocnik nehrozi, on si to opravdu ridi sam, ja ho tam neposazuju. Kdyz tam sedi sam, ze bude bobo, kolikrat si u toho i prohlizime knizku, rikam si, ze se treba uvolni a nic… Redukci na wc obcas pouzijeme, ale ma zatim radsi nocnik. Cas mu davam. Diky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit