Kdy na nočník?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kdy na nočník?
Ahojky mamulky,chci se zeptat,kdy začít učit na nočník?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To je hrozně individuální, záleží to na dítěti.
No, vlastně i na matce, že ano ![]()
Většina dětí prochází kolem 2. roku zlomem, kdy si začíná s nočníkem rozumět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj u první holky jsme prvně posadily na nočník v 8m a byl řev jako blázen, tak jsme počkali až dospěje sama a to bylo v 18ti měs, druhá je na tom obdobně, teď ji bylo 18m ale na nočník stále nechce a tak netlačím, nejhorší je dítěti činnost zprotivit, nejlépe se učí na nočník když je teplo… děti k tomu sami dospějí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme začali učit až ve dvou letech, protože to vyšlo na léto, dřív jsem ji nechtěla nechávat nahatou. Ale zase to zvládla opravdu za pár dní, jak už byla větší, a prakticky po čtrnácti dnech byla bez jediné nehody.
Marečka asi začnu učit dřív, protože jemu to léto vyjde na 1,5 roku - tak zkusíme a uvidíme.
Ale je to individuální, každé dítě je připravené jindy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My to zkusili v roce a nic…v roce a půl řev nočník musel z dohledu pak jsem se na to vyprdla…ted nám je skoro 2 a půl a malej už chodí na záchod…asi měsíc měl nočník pak týden prkýnko…ted má prkýnko jen na bobek čůrá už ve stoje jako táta.A musím říct že s tím nočnkem přišel najendou sám ze dne na den i když jsem mu řekla že do školky ho s plínkou nevezmou tak asi i to pomohlo moc tak chce.každé dítko je jiné,ale každé se to naučí:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
záleží na tobě kdy chceš začít. Já začala v roce, ale nic. Vždycky sem nechala třeba měsíc pauzu. Pak ve dvou letech, taky nic. Až po vánocích začal čůrat do záchodu jako tatínek a bylo hotovo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poslední týden ji posadím jak se vzbudí po poledním spánku. Pokaždé s úspěchem. Už teď sama po probuzení ukazuje na nočník a kříčí číííííí.
Po probuzení má i suchou plínku. Ale záleží na dítěti.
Syn mi od 8 měsíců pravidelně dopo. kakal. To u Lindy nehrozí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
taky myslím, že záleží na ochotě začít se tomu prostě věnovat s chutí
, takže za sebe mohu doporučit (zkušenost u dvou dětí): posazovala jsem na nočník už od doby, kdy se uměly samy posadit (cca 6měsíců), první posazení sice valily oči
, ale já to při každém přebalování nevzdala a vždycky posadila cca na 1minutu, když se zadařilo, ooooobrovský potlesk a pochvala, když nic, tak v pohodě, zadaří se prostě příště a v roce a půl bylo sucho.
Na noc to bylo až snad na den přesně ve dvou letech, samo dítě si začlo trhat plínu ze sebe, že ji prostě nechce.
Tak doufám, že to druhé bude to samé, neboť nočníkujeme a teď v roce si tam chodí sedat už sama (akorát s plínkou i tepláky na sobě - když si prostě nevšimnu včas
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja si myslím, že nočník je aktuálny, keď dieťa spĺňa 3 podmienky:
1. fyziologická zrelosť - do určitého veku za vyprázňovanie zodpovedá miecha, je to automatické, potom začne preberať kongrolu mozog - je to v cca 2 rokoch - plus mínus 6až 10 mesiacov hore dole + musí byť už dostatočné veľká kapacita močového mechúra a schopnosť vedome zadržať moč.
2. rozumová zrelosť - dieťa si uvedomuje samotný jav - že ciká či kaká, predstupeň je že dieťa komentuje, že urobilo potrebu, aj keď na zem, či do plienky, neskôr si uvedomuje, že ten tlak „tam dole“
znamená, že o chvíľku bude potrebovať sa vycikať či vykakať
3. sociálna zrelosť - dieťa si všíma, že iné deti nemajú plienku, chce byť už „veľký chlapec“ či „veľké dievča“ a nie mimino s plienkou, dieťa si uvedomuje výhody byť bez plienky - že je to pohodlnejšie a príjemnejšie
pred tým je to podľa mňa len dril a úspech skôr pre rodiča (kedy vystihne okamih cikania a kakania) a nie úspech pre dieťa
- Citovat
- Upravit
Ahoj, my začali chodit na nočník od roka, nejdříve plakal, tak jsem to zkusila jiný den a asi napotřetí už seděl v pohodě a pak začal i dělat do nočníku
, ale musím to vychytat, sám si zatím neříká ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naprosto souhlasím se ZELVOON, mám dva kluky. Přesně tak jsem to měla s tím prvním (8let) a druhý má teď sice období, kdy se mu nechce, ale zhruba od 6ti měsíců ho posazuju, aby si nočník okoukal a občas se i zadařilo. Teď už do něj pravidelně kaká. Těšim se na léto, až bude chodit bez plíny až budeme venku a konečně už ušetřim ty nekřesťanský peníze, který za plíny chtějí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
souhlas se Zevloon,taky tak, 2 děti a obě bez problémú ,pláče a vzpouzení,do roku a půl takto zcela bez plín-i na noc a velká úspora peněz za ně. Je to o důslednosti a chtění maminy,děti jsou chyytřejší,než si myslíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit