Kdy na nočník?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2390
24.5.10 16:57

Kdy na nočník?

Ahojky mamulky,chci se zeptat,kdy začít učit na nočník?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
24.5.10 17:02

To je hrozně individuální, záleží to na dítěti.
No, vlastně i na matce, že ano 8-)
Většina dětí prochází kolem 2. roku zlomem, kdy si začíná s nočníkem rozumět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
24.5.10 17:37

ahoj u první holky jsme prvně posadily na nočník v 8m a byl řev jako blázen, tak jsme počkali až dospěje sama a to bylo v 18ti měs, druhá je na tom obdobně, teď ji bylo 18m ale na nočník stále nechce a tak netlačím, nejhorší je dítěti činnost zprotivit, nejlépe se učí na nočník když je teplo… děti k tomu sami dospějí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21996
24.5.10 17:41

My jsme začali učit až ve dvou letech, protože to vyšlo na léto, dřív jsem ji nechtěla nechávat nahatou. Ale zase to zvládla opravdu za pár dní, jak už byla větší, a prakticky po čtrnácti dnech byla bez jediné nehody.
Marečka asi začnu učit dřív, protože jemu to léto vyjde na 1,5 roku - tak zkusíme a uvidíme.
Ale je to individuální, každé dítě je připravené jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27006
24.5.10 17:45

My to zkusili v roce a nic…v roce a půl řev nočník musel z dohledu pak jsem se na to vyprdla…ted nám je skoro 2 a půl a malej už chodí na záchod…asi měsíc měl nočník pak týden prkýnko…ted má prkýnko jen na bobek čůrá už ve stoje jako táta.A musím říct že s tím nočnkem přišel najendou sám ze dne na den i když jsem mu řekla že do školky ho s plínkou nevezmou tak asi i to pomohlo moc tak chce.každé dítko je jiné,ale každé se to naučí:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.5.10 18:35

záleží na tobě kdy chceš začít. Já začala v roce, ale nic. Vždycky sem nechala třeba měsíc pauzu. Pak ve dvou letech, taky nic. Až po vánocích začal čůrat do záchodu jako tatínek a bylo hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
24.5.10 19:45

Poslední týden ji posadím jak se vzbudí po poledním spánku. Pokaždé s úspěchem. Už teď sama po probuzení ukazuje na nočník a kříčí číííííí.

Po probuzení má i suchou plínku. Ale záleží na dítěti.

Syn mi od 8 měsíců pravidelně dopo. kakal. To u Lindy nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
24.5.10 21:49

Ahojky,

taky myslím, že záleží na ochotě začít se tomu prostě věnovat s chutí 8-) , takže za sebe mohu doporučit (zkušenost u dvou dětí): posazovala jsem na nočník už od doby, kdy se uměly samy posadit (cca 6měsíců), první posazení sice valily oči 8-o , ale já to při každém přebalování nevzdala a vždycky posadila cca na 1minutu, když se zadařilo, ooooobrovský potlesk a pochvala, když nic, tak v pohodě, zadaří se prostě příště a v roce a půl bylo sucho. :-D Na noc to bylo až snad na den přesně ve dvou letech, samo dítě si začlo trhat plínu ze sebe, že ji prostě nechce. :dance: Tak doufám, že to druhé bude to samé, neboť nočníkujeme a teď v roce si tam chodí sedat už sama (akorát s plínkou i tepláky na sobě - když si prostě nevšimnu včas :oops: :-P ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
25.5.10 13:12

Dekuji za vase prispevky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bodka
25.5.10 16:14

ja si myslím, že nočník je aktuálny, keď dieťa spĺňa 3 podmienky:
1. fyziologická zrelosť - do určitého veku za vyprázňovanie zodpovedá miecha, je to automatické, potom začne preberať kongrolu mozog - je to v cca 2 rokoch - plus mínus 6až 10 mesiacov hore dole + musí byť už dostatočné veľká kapacita močového mechúra a schopnosť vedome zadržať moč.
2. rozumová zrelosť - dieťa si uvedomuje samotný jav - že ciká či kaká, predstupeň je že dieťa komentuje, že urobilo potrebu, aj keď na zem, či do plienky, neskôr si uvedomuje, že ten tlak „tam dole“ :-) znamená, že o chvíľku bude potrebovať sa vycikať či vykakať
3. sociálna zrelosť - dieťa si všíma, že iné deti nemajú plienku, chce byť už „veľký chlapec“ či „veľké dievča“ a nie mimino s plienkou, dieťa si uvedomuje výhody byť bez plienky - že je to pohodlnejšie a príjemnejšie
pred tým je to podľa mňa len dril a úspech skôr pre rodiča (kedy vystihne okamih cikania a kakania) a nie úspech pre dieťa

• Citovat
  • Upravit
43
26.5.10 00:08

Ahoj, my začali chodit na nočník od roka, nejdříve plakal, tak jsem to zkusila jiný den a asi napotřetí už seděl v pohodě a pak začal i dělat do nočníku :), ale musím to vychytat, sám si zatím neříká :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
27.5.10 12:20

Naprosto souhlasím se ZELVOON, mám dva kluky. Přesně tak jsem to měla s tím prvním (8let) a druhý má teď sice období, kdy se mu nechce, ale zhruba od 6ti měsíců ho posazuju, aby si nočník okoukal a občas se i zadařilo. Teď už do něj pravidelně kaká. Těšim se na léto, až bude chodit bez plíny až budeme venku a konečně už ušetřim ty nekřesťanský peníze, který za plíny chtějí :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
22.6.10 15:44

souhlas se Zevloon,taky tak, 2 děti a obě bez problémú ,pláče a vzpouzení,do roku a půl takto zcela bez plín-i na noc a velká úspora peněz za ně. Je to o důslednosti a chtění maminy,děti jsou chyytřejší,než si myslíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze