Jak správně učit na nočník?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
9.5.10 13:09

Jak správně učit na nočník??

Ahojky, malý bude mít za pár dní 2 roky. Každé ráno a po poledním spánku ho posadím na nočník,kde se vyčůrá..po 14 dnech jsme zkusila malého nechat bez plín..na nočník si sedne,nevadí mu, někdy se i vyčůrá, ale většinou je to mimo, loužičky po celém bytě i hovínka a vše oblečení mokré.. :cry: Po takovém víkendu jsem mu zase nasadila plíny, a ted nevím, jestli ho mám vysazovat nebo počkat pár měsíců?! Díky za info P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
9.5.10 13:15

Ahoj, nemáš možnost být s ním na zahradě? To pomohlo nám…

A že po bytě hovínka, to si sundá kalhoty aby ho mohl udělat, nebo ho necháváš chodit nahatého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
9.5.10 13:19

Zahradu nemáme,bydlíme v bytě…normálně jsem mu dala slipy, tepláky a ponožky..a když si všechny počůral..asi 6 tepláčku..tak jsem ho nechala jen v tričku..ale bobek hodí i do slipu, a dělá že nic :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
9.5.10 13:26

Odpovím jako matka dvou odplenkovaných dětí (jednoho velmi čerstvě) a schválně, jestli si z toho něco vybereš :lol: .

Dítě č. 1 jsme odplenkovali tak, že na nočníku bylo kolem toho roku a půl, až roku a tři čtvrtě ochotno semo tamo sedět, ale nevykonalo tam prakticky nic. Pak už nebylo ochotno ani si sednout. V věku 2 roky 2 dny pak syn přišel za mnou do pokoje, lakonicky sdělil, že chce čůrat, a od té doby chodil na nočník :twisted: . 2 týdny jsme ještě vychytávali kakání a noční plenu.

Dítě č. 2 nebylo ochotno ani sedět, leda bych ho zlomila v pase, v roce a tři čtvrtě jsem považovala za úspěch, že se posadilo aspoň v tepláčkách :lol: (asi tak 2×). Po dalším cca měsíci bylo ochotné sednout si, ale nevykonalo absolutně nic. Pak začalo močit na povel do vany před koupáním a během pár týdnů bylo ochotno i vyčůrat se na nočník (pouze po ránu). Tím bylo jasné, že syn svěrače tedy ovládá, takže jsem ho přes jeden víkend trpělivě celodenně vysazovala. Výsledek byl ten, že čůral stejně všude možně, akorát já jsem byla úplně odrovnaná, takže jsem mu proti svému přesvědčení tu plenku vrátila (mmch dáváme látkové).
A teď, týden před 2. narozeninami, jsme malovali, zapomněli jsme mu v tom shonu dát po tom ranním vyčůrání plenu, a najednou jsme zjistili, že na ten nočník chodí sám. Kakání vychytal druhý den 8-o , a za další asi tak dva dny i noční plínku 8-o 8-o . Akorát teda musím hlídat, když si na nočník sedá, protože si nesundá slipky :lol: .

Takže prostě naše děti se odplenkovávají samy. Fakt vůbec nevím, jak bych je k tomu mohla donutit.
Nabízela bych průběžně ten nočník, ale občůraný a obkakaný byt mít nemusím (už tak tu toho mám po dvou dětech porozlívaného v kobercích až hanba :evil: ).

Příspěvek upraven 09.05.10 v 13:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
9.5.10 13:27

Mě se osvědčilo vysazovat a hlídat si intervaly a neustále na to myslet,ano je to obtěžující,ale poslední dobou to nese ovoce,malý si říká i na kakání a dokonce občas když se zadaří vydrží suchý i přes noc.

My začínali,tak,že přes den jsme plínu odbourali,já ho každou půl hodinu první týden vysazovala,postupně se mi povedlo vypozorovat,že čůřáme tak jednou za dvě až tři hodiny,podle toho jak moc pije,to jsme nějaký ten měsic dodržovali a teď jsme úspěšně přes den bez plen,naučili jsme se už i čůrat vestoje venku (ale to vám byl zapeklitý oříšek,malý se často raději počůral nežby to udělal vestoje) a na noc zatím plínky dáváme,ale na polední spaní se je pomalu snažím odbourávat.

Samozřejmě každé dítko je jiné a každému to bude trvat jinou dobu a na každé bude platit něco jiného,ale za zkoušku to stojí :wink: Přejeme mnoho úspěchů a když to nepůjde hned neboj nic se nestane,však jednou se zadaří :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
9.5.10 13:30

Můj recept netlačit…my uřili asi od roka resp jsem mu ukázala nočník a nic.....schovlai jsem ho pak jsem občas zkusila ale nechtěl tam an sedět a pak jsemmu řekla po zápisu do školky že o nevezmou když bude mít plínk a druhý den sám seděl na nočníku:)Je to asi 3 týdny a teda chodí doma bez problémů i hovínka nedělají problém…venku je bez plínky občas to nestihne ale to ještě doladíme ale na noc plínku ještě máme, je problém že on v noci vypije i litr čaje a nedat mu napít tak řevem vzbudí celý barák.
Takže ho ench on na to přijde dřív nebo později…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
9.5.10 13:31

Penelope, jediná rada je asi zkusit nějaký motivační program (odměny za nočník - ikdyž se to nemá), nebo chodit na návštěvu k někomu kdo už na záchod chodí…

Já osobně s odplenkováním nespěchala, protože počuraný byt mít opravdu nemusím, naštěstí máme tu zahradu, tak se naučil občurávat kamínky a stromečky (u sousedů, pak to měl chvíli dovoleno i doma na zahradě, ale od doby co umí na WC je na zahradě zákaz čurat, to že jsou sousedi prasata neznamená že budeme i my). Nočník jsme nezkoušeli nikdy, máme redukci na WC se schůdky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
9.5.10 13:33

Díky moc všem…právě, že mi příjde, že prcek čůrá jak pejsek, někdyi co 15 min, to ho na nočník posadím a nic a za 5 min louže :cry: taky jsem z toho už byla na nervy, když jsem to vytřela, jen jsem to odnesla, vrátím se a zase louže 8-o Vím, že si to i uvědomuje, že čůra, že udělá loužičku a pak se dočůrá do nočníku,ale nehlásí…asi ještě počkám, jestli se taky neodplenkuje sám.. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11223
9.5.10 13:54

holky já to tenkrát vychytala ,koupila jsem pro syna hrací nočník v podobě autíčka a to bylo radosti když se spustila hudba :dance: .takže já na odpor nenarazila. :lol: ale to už je dávno :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
9.5.10 14:02

Tak my máme stejnej problém. Holky na nočníku prostě sedět nebudou. Ani oblečený se nám je tam často nepodaří posadit. Mají momentálně nočník mezi hračkama, aby se zkamarádily, vozí v něm míčky… Ví, že e-e je když se počůrají nebo pokadí, ví, že e-e se dělá do nočníku, ale sedět na něm v žádným případě. :think: Jakmile jednu posadím, ta spustí a druhá už automaticky nechce taky. Můžu na ně dělat opičky, lochtat je, zpívat jim, zapnu televizi… nic. :nevim:

Hracího nočníku se bojím, četla jsem nejeden názor, že se po vyčůrání děti lekly zvuku a maminky měly po hehe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11223
9.5.10 14:08

:lol: já mu to nejdřív ukázala s vodou aby věděl co to udělá a pak když jsem mu řekla udělej čí a bude lala tak to zkusil a od té doby to šlo samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
9.5.10 14:13

Penelopec, venkoncem jsou dvě metody: buď budeš vysazovat, kontrolovat, vysazovat, kontrolovat … a tak pořád dokola, až to jednu pochopí (což taky může trvat i měsíce, zažila jsem u kamarádek), nebo to prostě jednou za čas zkusíš a dříve či později se dítě chytne - a potom to je během jednoho až několika dnů vyřešené (taktéž jsem zažila u kamarádek a i s vlastním - ve dvou letech nic, tak jsem potom co měsíc zkoušela vždycky den či dva, když to nešlo, vrátila jsem plínu a neřešila. Ve dvou a půl se najednou chytil a během týdne byl i bez noční plíny.)

V podstatě záleží jen na tobě, kolik energie a času tomu chceš věnovat, zda se s tím „otravovat“ nebo ne. Dítě k nočníku dospěje dle svého naturelu dříve či později, ale dospěje (i bez ohledu na tvou techniku :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
9.5.10 14:16

Já se spíš setkala s tím, že pak dítě nechce čůrat do něčeho, co nehraje.

PenelopeC píše:
Díky moc všem…právě, že mi příjde, že prcek čůrá jak pejsek, někdyi co 15 min, to ho na nočník posadím a nic a za 5 min louže :cry: taky jsem z toho už byla na nervy, když jsem to vytřela, jen jsem to odnesla, vrátím se a zase louže 8-o Vím, že si to i uvědomuje, že čůra, že udělá loužičku a pak se dočůrá do nočníku,ale nehlásí…asi ještě počkám, jestli se taky neodplenkuje sám.. :dance:

To si musíš rozmyslet, co stojí míň energie. Je možné, že kdybych kluky vysazovala opravdu poctivě ve vymezených intervalech po dobu několika týdnů, tak se mi neoplenkují ve dvou letech, ale o nějaký ten měsíc dřív.
No jo, ale stojí mi to za to :roll: ? Nestojí :lol: . S ohledem na to, o jak starém dítěti se bavíme.

Příspěvek upraven 11.05.10 v 01:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
9.5.10 14:34

A holky chci se zeptat jak to praktikujete když máte tu zahradu?My máme taky a přemýšlím jak na to.Teď samozřejmě ještě ne je docela zima občas.Necháte dítko běhat nahatý a když začne čůrat tak přiskočíte s nočníkem?Nebo necháváte čůrat na trávu?Aby mi pak doma neobčůrával zdi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
9.5.10 15:31

holky chtěla jsem se zeptat my teda máme do odplenkování ještě daleko :lol: ale používáme látkov pleny tak by mě zajímalo co je na tom pravdy že dítko se naučí dřív být bez plenky pokud se používají látkovky.:think: máte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze