Jak na nočník?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
nočník
Ahoj,zakládám tisíckrát diskutované téma nočník. Našim dvojčatům za dva měsíce bude 2,5 roku. Jsou narozená o 6 týdnů dřív. Doteď je nedonutím na nočníék. Máme ho pořád na očích,ale sednou si na něj jen když je uplatím a to do něj nic neudělají
.Už jsem četla různé fígle maminek, ale nic nezabírá.
Jen se chci zeptat,zda je tady někdo ve stejném věku a má stejný problém. Díky Andrea
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já se jeden den naštvala a sebrala jsem Matymu plínku. Nevěřila jsem tomu, protože do tý doby jen pohled na nočník způsoboval hysterickej záchvat, ale zabralo to. První den se Maty počůral 11×, druhej den 5× a večer si začal říkat. Bylo mu 2 roky a měsíc.
Ale jinak děti kolem nás mají s nočníkem problémy běžně. Maty (2 roky a 5 měsíců) odmítá čůrat venku, kamarádky kluk (2 roky a 7 měsíců - nočníkovat začali před 2 měsícama) bobíkuje zásadně do plínky a kamarádka (má tvrdohlavou nespolupracující holčičku - 2 roky 6 měsíců) odebrala plenky včera, jak jsou na tom ještě nevím.
Na jednu stranu ti poradím, počkej, ono to přijde samo, ale na druhou stranu po našem „zákroku“ jsem nabyla přesvědčení, že ty děti jsou opravdu vochalebný a jediný co zabere, je pár dní utírat loužičky.
Píšu ti sice věk dětí pro přehled, ale tenhle sport, kdo dřív bez plínek, nesnáším. Kdyby se mi Maty nezačal opruzovat, jsme na plínkách určitě doteď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem dělala to, že jsem vzala nočník na záchod, sedla jsem si a dělala, že čůrám či kakám (tlačila jsem, že by to bylo na Oscara
) a dítě se smálo a to pomohlo. Pak jsem vždycky pochválila, i když tam nic nebylo, že bude příště. A když se zadařilo, tak jsmne to společně obdivovali a tleskali a dítě se dmulo pýchou. Jinak jsem začala vysazovat při jakémkoli přebalování - plenka dole - automaticky na nočník, žádná diskuze a šlo to jak po másle. Chápu ale, že děti jsou různé, tak jen popisuji svou situaci, kde to fungovalo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
můj syn začal v 18měsících nechála jsem ho bez plín a když se počůral a teklo to po nožičkách hrozně mu to vadilo a tak si začal říkat o nočník.Vždycky když se povédlo začli jsme všichni pleskat a chválit.A to se mu líbilo!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš má 22 měsíců, na nočník nechce ani omylem, zkoušela jsem to, ale u nás neexistuje jen tak nechat sedět. On tam prostě nechce být ani za nic. Máme taky to malé prkýnko na záchod - a efekt stejný. Ze začátku ho to docela zajímalo, chápe, k čemu to je, tak si tam cvrkl, ale teď už je to okoukané - nuda, tak nechce. Nespěchám na to, uvidíme v létě, teď je pro mě prostě jednodušší ho přebalit, než tisíckrát převlíkat punčošky i tepláky. A ještě zkušenost z okolí - kamarádčin malý má 3 roky a 2 měsíce, čurá asi od 2,5 roku do nočníku, ale kadění pouze do plíny. Pokud mu ji nedá, je schopný to v sobě držet i 4 dny
Takže 2,5 roku Vašich malých není žádná hrůza. Myslím, že u nás to nebude jinak.
- Citovat
- Upravit
U nas to asi taky nebude jinak, bohuzel ![]()
Ted jsme dosahli zlepseni, ze pri sednuti na nocnik nema hysterak, ale sedne si, za 5 vterin vstane, rekne „neni“ a jde pryc a za 10 vterin se pocura ![]()
Uz jsem se smirila s tim, ze budu prebalovat dve deti
Nocnik stoji v obyvaku, zajic do nej permanentne cura
a stejne je mu to jedno..
Uz pochopil, ze z pindika neco tece (kdyz se pocura, ukazuje na nej a rika „tady“), ale bude to beh na dlouhou trat..
Planuju totez co holky, nechat proste bez plen a vytrvat nejakou dobu pri tom pocuravani.. ale uprimne, fakt se toho desim, zvlaste s tim druhym na krku ![]()
A taky nesnasim ty „nocnikove“ zavody, nastesti je moje mamka v pohode a neprudi „v jeho veku uz si chodila..... bla bla“
a prudiva tchyne je daleko
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zelvo, s dvouma dětma by se mi do nočníkování nechtělo už vůbec. Při pípnutí „čůrat“ musíš všechno odhodit a letět pro nočník. Což si nedovedu představit s mimčem přisátým k prsu ![]()
Holky, držím vám palec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zelvo, mě dostala moje máma, když mi řekla, že jsme už asi propásli příležitost
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky tak to je dobrý,že dáváte na nočník později
..mě dr řekla začít teď a to je malému rok.Na mou reakci,že všude se píše,že až později,že děti ještě nechápou spojení nočník-čůrat..odpověděla,že snad nechci do dvou let nosit pleny.tak jsem ráda,že máte satrší děti..protože Maty sice sedne na nočník,ale vcuku letu je dole a hraje si s ním
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Monapupp s dětma jsem chodila do nedonošenecký poradny a to jim ani nebyl rok a dr. už mě doporučovala dávat je na nočník
. Tak jsme je dávali, jenže jen co začli lézt, tak z něj utíkali a nikdo je na nočníku neudržel. Od té doby si na něj nechtějí ani sednout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě tchyně pořád říkala dávej ho na nočník sotva začne sedět. Já začala až od roku, pomalu, když to nešlo, počkala sem 14 dní nebo měsíc, prostě v klidu. V loni v létě měl necelé 2 roky, když létal bez oblečení, tak automaticky šel čurat na nočník sám, ale jakmile se ochladilo a začal se oblékat, tak nastal problém a pořád sme přeslékali. Přiznám se že sem tam se to nevydržela a dala mu i na zadek. Ted po vánocích začal sám chodit na nočník, všude jezdíme a chodíme bez plenek. Takže zhruba od 2roků a 4 měsíců Od pondělí zkoušíme bez plenek na noc a zatím se nepočural. Uvidíme jak dlouho
.
Nic nehrodte, všechno má svůj čas. Každý doktor má jiný názor. Já se doktorky na nic neptala a dělala si podle sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doktoři doporučujou dávat děti na nočník už v roce???
Brala bych, kdyby od roku a půl.
Já osobně bych téma nočník načínala s druhejma narozeninama dítěte, pokud by si ovšem dítě nezačalo samo říkat dřív.
Ajinav, že bys propásla příležitost se mi nezdá. Jako máma by sis určitě případného signálu dětí všimla. Čím dýl budete otálet, tím tvrdohlavě si možná budeš muset stát za svým. S tím bych byla ochotná souhlasit, to jo.
Takže bych to fakt nehrotila. Až se ty nebo děti odhodláte, prostě to zvládnete. Ať už s loužičkama nebo bez.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ajinav píše:
Zelvo, mě dostala moje máma, když mi řekla, že jsme už asi propásli příležitost![]()
![]()
Ja mam od mamky CB fotky, na kterych v cca 9 mesicich „sedim“ na nocniku v postylce, oblozena polstarema a kraasne kakam
![]()
Dominik zacal sam sedet az v 11 mesicich, takze podle tech rad bych ho tam jako mela podpirat, na nocniku??
![]()
Fakt do roku a pul jsem to vubec nehrotila, pak jsem se obcas zamyslela, ale kdyz jsem videla toho naseho lenocha, tak jsem to zase rychle zavrhla a zacala jsem trochu az ted..
Ale souhlasim s Ywett, ze s prisatym kojencem se bude trenovat tezko…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malý má 2 r a 5 m. Taky ještě nosí plínky. Momentálně jsme opět ve fázi zkoušení chození bez plínek. Sedět začal už v 8 měsících a od cca 9 měsíců jsem ho začala zkoušet lehce posadit na nočník. Vždy po spaní tam chvilinku poseděl. Bylo to super - vyčural se, občas jsem stihla odchytit i nějaký ten bobek během dne. Následovala pochvala jak hrom. Jenže v cca 15 měsících najednou ze dne na den zlom: malej začal bojkotovat nočník a nic nepomáhalo. Tak jsem to nechala „vydýchat“. A po čase zkusila znovu. Výsledek bohužel žádný. Teď opět zkoušíme - nosí slipky, stále se ho ptám, zda nechce čurat, když ne, tak ho nechám, ale později ho tam posadím. Můžu říct, že mi házel s nočníkem, řval jak tur, že má slipy, strhával je dolů apod. Uvidíme jaký bude výsledek.
Jsem ráda, že nejsem sama - v okolí (hlavně na pískovištích) je široko-daleko jediný s plínkou ve stejném věku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekla bych že dnešní doba je ve stádiu, kdo dřív, ten je nejlepší. Maminy se předhánějí, ale co chudáci děti. Já taky udělala hodně chyb při malém, až se za chvíli narodí druhé, tak se těch chyb zkusím vyvarovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit