Nácvik na nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nácvik na nočník
Ahoj,
máte někdo osvědčený postup, jak naučit dítě na nočník ? Malému je 15 měsíců, posazuju ho ráno, když obvykle kaká, ale zatím se mi nepodařilo to správně načasovat. Snažila jsem se ho podpořit zvuky a výrazem obličeje, ale jen se mi smějě (-: Snaží se samozřejmě nočník opustit a vydrží na něm maximálně 10 minut.. Jak jste to dělali vy ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahojky mám sice o něco mladší holčičku ale už teď zkouším, spíš zvykat že se na tom sedí a když vychytám bobek tak jsem ráda, protože mě to nebaví utírat ze zadku
Posazuju taky ráno po snídani a po obědě, to kaká nejčastěji. Občas si teda jede svůj režim úplně jinak ale zatím to neřeším. Posadím, dám jí něco do ruky, nechám chvíli tak 10 min, ale to je fakt maximum, víc ne. A buď něco vytvoří nebo ne. Pokud ne, seberu nočník a neřeším pokud jo tak na to společně do nočníku juknem.
Ona by si samosebou i sáhla
já pochválím a je to. Zatím to moc neřeším, ale docela se daří. ![]()
Ale je vidět, že si neuvědomuje že tam něco vykonává, spíš je to fakt zvykání a pro mě zjednodušení. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my jsme začínali na nočník vždy po vyspání a skoro vždy se zadařilo. Jinak u dcery jsem to dělala tak, že jsem jí do Pampersky strčila ještě klasickou bavlněnou plinku a ona jak se vyčurala, tak ji to studilo a mokro ji vadilo, tak si začala brečením ztěžovat. Párkrát jsem ji v tom schválně nechala a ona si tak zapamatovala, že „a-a“ se nedělá do plinky, protože to sdudí.
U syna nám metoda s bavlněnou plinkou nefunguje, ale začínáme alespoň po tom vyspání a ještě i v průběhu dne, když si zrovna vzpomenu. Někdy se zadaří, jindy ne, ale synovi je 12 měsíců a nehrotím to. Myslím si, že ze začátku stačí jen zvykat si na to sezení tam (cca 5 min) a třeba to také můžeš zkusit hned po vyspání. Když se jednou zadaří a ty projevíš véééélkou radost a chválu, tak se mu to třeba i zalíbí a začně pomalu chápat o co ti jde a co po něm vlastně chceš. Tak držím palečky: ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Panuška píše:
ahojky mám sice o něco mladší holčičku ale už teď zkouším, spíš zvykat že se na tom sedí a když vychytám bobek tak jsem ráda, protože mě to nebaví utírat ze zadkuPosazuju taky ráno po snídani a po obědě, to kaká nejčastěji. Občas si teda jede svůj režim úplně jinak ale zatím to neřeším. Posadím, dám jí něco do ruky, nechám chvíli tak 10 min, ale to je fakt maximum, víc ne. A buď něco vytvoří nebo ne. Pokud ne, seberu nočník a neřeším pokud jo tak na to společně do nočníku juknem.
Ona by si samosebou i sáhla
já pochválím a je to. Zatím to moc neřeším, ale docela se daří.
Ale je vidět, že si neuvědomuje že tam něco vykonává, spíš je to fakt zvykání a pro mě zjednodušení.
Závidím, taky se snažím zvykat, ale nevydrží sedět. Když se ho snažím zabavit, tak sedí cca 0,01 vteřinu, než mě prokoukne ![]()
Anno, 15 měsíců, to máte ještě čas. Ale pokud máš k dispozici zahradu, tak spousta mamin si chválí nechat dítě běhat po zahradě jen v tepláčkách, že když to nevyjde, tak si dítě lépe uvědomí, že je v mokru. Ale v 15ti měsících si myslím, že to stejně ještě asi chápat moc nebude. Já jsem tedy zatím těžký teoretik, až čas ukáže, jak se mi bude mluvit, až to budeme aktuálně řešit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kakiko - švagrová má nočník tuleně a z toho je dítko vlastně bezradné vstát samotné. Tu tulení hlavu má vlastně mezi nohama až kolikrát k bradě, tak třeba vyzkoušet tento. Ale zase se nemá nic lámat přes koleno, aby se mu to chození na nočník nezhnusilo násilným držením na něm. Ale pro někoho je to zase hezká a povzbuzovací hračka takový tuleň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
namá smysl to lámat přes koleno ,když malej evidentně neví o co ti jde ,zkus počkat až k tomu dozraje …nebo pozitivní motivace ,my motivovalli skřítkem ,který za vykonanou potřebu nosí něco dobrého a povedlo se (ale to už bylo malému 26 měsíců
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsme to v tomhle věku zkoušeli, ale k ničemu to nevedlo. Terka si neuvědomovala co udělala tak skvělého, když se jí to povedlo. Je to čtrnáct dní, co jsme to zkusili a bez problémů se chytila. Od té doby je bez plínek i ven. Včera jsem se jí ani jednou nemuseli připomínat jestli nechce čůrat, sama si došla a ani jednou se nepočůrala.
Vím, že každá z nás by se plínek chtěla zbavit co nejdřív, ale asi to vážně nemá smysl na ty prdolky chvátat.
Tady píší, kdy zhruba začít s nácvikem. http://www.maminkam.cz/…i-na-nocnik/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak Jakub dostal nočník ke svým 1.naorzeninám, ale to byla spíš jen proto, aby byl doma.
Začali jsme zkoušet tak někdy na jaře (je narozený v září 2007) takže jaro 2009.
Na poprvé nic moc, pak už jsem z toho měla hlavu. Takže jsme vrátili plínky.
A před prázdninama, jak bylo horko tak lítal jen v kraťasech.
No a jak píší holky v tom mokrém mu moc dobře nebylo. Takže opravdu nemáš kam spěchat.
A nenech se „uhoukat“ od svého okolí, že bys už měla začít!
Moje máma mi povídala, že už kolem roku jsem byla bez plíny i na noc. Jenže tehdá byla jiná doba, ona musela jít do práce a já zase do jeslí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsme na tom stejně jako Kakika, pokud sedí vteřinu, už to považuju za úspěch. Co se týče typu nočníku, nemůžeme si moc vymýšlet, Ondra má tak malou prdelku, že do většiny těch „zajímavých“ nočníků prostě propadává
.
Mám v plánu nechat ho v létě běhat nahatého a zkoušet, uvidíme, jestli se chytí… Bude mu akorát ten doporučovaný rok a půl, tak třeba to vyjde. A když ne, tak holt ne
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky posazuju furt poslouchám, že já jsem už v jejím věku chodila na hrnec a moje mamka taky atd.No posadím, ale ječí a sedět tam nechce. Tak ale nenutím jí, prostě ji posadím, mezi přebalováním, nebo když odchytnu, že má po dlouhé době suchou plenu, ale jak říkám ječí jak tur a nechce tam sedět takže jí dávám hračky a dávám napít takže to vydrží asi minutu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
katka-m píše:
Jsme na tom stejně jako Kakika, pokud sedí vteřinu, už to považuju za úspěch. Co se týče typu nočníku, nemůžeme si moc vymýšlet, Ondra má tak malou prdelku, že do většiny těch „zajímavých“ nočníků prostě propadává.
Mám v plánu nechat ho v létě běhat nahatého a zkoušet, uvidíme, jestli se chytí… Bude mu akorát ten doporučovaný rok a půl, tak třeba to vyjde. A když ne, tak holt ne.
Máme taky malou prdelku
a nočník NUK, je super=) Ale pro kluka možná moc nízký vpředu…
No, Majda kolem roku se nechala posadit a většinou vymáčkla nějaké to čůrání, pak chvíli sedět nechtěla, pak jenom oblíknutá, teď chce „noči“ při každém přebalování, ale nic neudělá
, zato začala hlásit, že čůrala… Hm, takže nějaký vývoj tam je ![]()
Taky zkusím v létě tu zahradu a uvidíme, nijak to nehrotím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mi dítko vydrží na nočníku sotva vteřinu. Starší už kolem roku na nočník „chodil“ (po spaní, po jídle, po procházce), ale štěpa seskočí dolu, nočník si dá na hlavu a utíká s ním pryč. Tak ho zatím asi uklidím, aby si snad nezačal myslet, že fakt patří na hlavu
(mimochodem je to to jediné, co na hlavě snese, čepice nesnáší
) Asi taky počkáme na léto, až bude moct být venku bez plínky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, my jsme naši holku začali dávat na nočníček v devátým měsíci, začala si na něj i zvykat, moc často se do plínky nevyčůrala, snažila jsem se ji na nočník dávat pravidelně, dost jsme na plínkách ušetřili, na roce nám začala chodit a když potřebovala tak si nočníček i sama přinesla, přehouply se vánoce a nočníček Kačenku nějak omrzel
, co ji vydrželo, tak to od prvního sedění na nočníčku je že se od té doby do plínky nevykadí, a to opravdu, teď už si ale i vybírá jestli se půjde vykadit na nočník nebo na záchod. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
do včerejška jsem si myslela,že jsem někde něco zanedbala,že to není možné,že nočník prostě nebere.
Ale je to opravdu tak jak tady už holky psaly - nelámat,nenutit…
Náš maly se včera probudil,rozhodl se a od té doby chodí doma jenom na nočník. Zatím 2 dny a 2 dny bez nehody. KDybych to nezažila,tak bych neuvěřila…takže fakt čekat,čekat,čekat - ono to přijde! Znáte snad nějakého dospěláka s plínkama? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
my začali snočníkem když začal sedět, cca v 8 měsících. Byla to nutnost, protože má hodně citlivou pleť a jak se pokakal, tak byl opruzenej. Posazovala jsem po jídle a po spaní. No a po očkování Priorixem v 17 měsících měl děsivej průjem a pořádný opruzeniny. Takže jsme ho nechali bez plíny, aby větral a moc mu vadilo, když se počůral do gatí. Abych to zkrátila, cca během 14 dní je bez přes den bez plenky. Musím říct, že kůžičku má jako novou a pořádně ušetříme za pleny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit