Nácvik na nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já jsem zkoušela začat s nočníkem, když byl dceři rok, ale spíš to bylo o štěstí. Nechala jsem jí ho v obýváku a kolem 20měsíců začala chodit sama. Teď má 2roky a přes den je bez plenky. Tu dávám jen na spaní nebo když jedeme autem pryč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
KacenkaK píše:
Ahoj,do včerejška jsem si myslela,že jsem někde něco zanedbala,že to není možné,že nočník prostě nebere.
Náš maly se včera probudil,rozhodl se a od té doby chodí doma jenom na nočník. Zatím 2 dny a 2 dny bez nehody. KDybych to nezažila,tak bych neuvěřila…takže fakt čekat,čekat,čekat - ono to přijde! Znáte snad nějakého dospěláka s plínkama?
Ale je to opravdu tak jak tady už holky psaly - nelámat,nenutit…
Maminky, my máme už 27 měsíců a na nočník nechodíme. ![]()
Nechce si na něj vůbec sednout, ani na záchod, prostě se propne v luk a udělá ze sebe hysterku. Nikdy na něm nevysedával, že bych ho nutila, nevím, proč má z něj takový strach… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hezke odpoledne maminky,tak ja jsem rocnik,kdy vylozene nesnasim reci typu,z od pul roka,roka se ma dite vysazovat na nocnik a dite,ktere na nocnik nechodi,je divne.Mozna proto jsem ani jedno sve dite na nocnik nikdy nedala.Tedy dala,ale samozrejmne nechtely sedet.Takze jsem nocnik uklidila,pockala si na jaro(obe deti jsou leden a unor) a zkouseli jsme vzdy curani venku.Synovi to trvalo tyden,nez plinu nepotreboval a dcerce jen par dni.Nocni plina se odbourala hned vzapeti a nikdy se nam nestalo,ze by se deti pocuraly do postele,nebo do kalhot.Bud mam v tomto stesti,nebo proste jen stacilo,ze jsme to nehrotili a nechali tomu cas,kdy je dite schopono to v hlave pochopit.Obe deti tedy byli ve 2-letech a kousek bez plen.Kazdopadne hodne stesti pri nocnikovani. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
čau tak my máme 23 m a už před měsícem jsme byli úplně bez plínek. Ted se to trošku zhoršilo, byl nemocnej a poslední dobou strašně moc pije, tak mám doma každou chvíli loužičky. Jednou se úplně nádherně sám vyčůrá do nočníku, normálně si vysleče kalhoty, slipečky a vůbec mě k tomu nepotřebuje a vzápětí se vyčůrá na podlahu. Fakt to nechápu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem ted abosolvovala nocnikovaci seminar. Pani se tim zabyva pres 20 let a ma vypracovanou metodu na nocniku za 3 dny a musim rict, ze mi to davalo smysl, nicmene pro moji rodinu by to asi neslo praktikovat, protoze moje deti nevydrzi 3 dny doma, ani ja s nima 3 dny nevydrzim.
Navic by ti rekla, ze u 15 mesicniho ditete se na nocnik trenuji rodice, ne dite.
Pokud by to nekoho zajimalo, tak pisnete, byla to prednaska na 1.5 hodiny, takze se mi to ted nechce vsechno vypisovat.
Snad jen - podminkou uspesneho trenigu DITETE NA NOCNIK je, aby vydrzelo suche nekolik hodin - melo schopnost fyzickou udrzet moc, ovladat sverace, popr. zastavit proud moci - coz v 15 mesicich nejspis jeste nema - umelo si rict samo na nocnik a samo si umelo obleknout a sveknout kalhoty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, my jsme teda na nočník začali brzy, ale to už jsem psala
, nijak jsme teda nenutili, plínku přes den jsme vysadili v létě když bylo holce asi 20 měsíců, jen když jsme někam cestovali tam jsem měla strach aby se někde nepočůrala tak jsem ji davala pro jistotu plínku, a noc jsme teda plínku měli docela dlouho,do 31 měsíce, kolikrat se nám nepočurala několik dní za sebou, a jen když jsem ji plinku na noc nedala tak bum, a rano se probudila s mokrou pestelí
, takhle se nam to stalo párkrát, tak jsem to pak přestala hrotit a plínku jsem ji už davala na noc pravidelně, až jednou se sama začala vztekat že nechce plinu a od ty doby ma postel suchou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po zácpě se odmítá posadit na nočník a pere se
Ahoj, dceři je 18 měsíců a ráda bych jí začala učit na nočník, ale neudržím jí, aby na něm seděla. Čtu, jak děti necháváte posazené 10min, ale já jsem ráda, když jí udržím sotva 2min a to ještě hrubou silou
Malá měla asi tři měsíce zpátky zácpy, přestala pít mlíčko a pak nemohla vůbec kakat, musela jsem jí pomáhat dostat bobek ven a i tak to vždycky skončilo s natrženým zadečkem
trvalo to pár dní, pak se kakání zase srovnalo, ale ona se od té doby bojí tlačit, protože očekává bolest a tak to v sobě drží, dokud může a pak se strašným brekem ten bobek udělá. Každé dva dny tak máme dvě až tři hodiny drama, protože se jí už chce, ale drží to. Moje máma samozřejmě pořád remcá, že jí vadí kakat do plenky a nechápe, že se brání právě tomu kakání. Zkoušela jsem jí posadit na nočník, ale vždycky se celá propne a já jí nemůžu ani posadit. Stejně tak na normální záchod. Šíleně se pere, brečí a histerčí a já už nevím, jak jí naučit, že to až takové drama není…Máte s tím někdo zkušenost? A jak jste mrňouse strachu z kakání zbavily, případně jak jste po tomhle naučily na nočník? Děkuju, už jsem z toho trochu zoufalá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty ji držíš násilím na nočníku? ![]()
To přece není řešení, akorát z toho bude mít blok. ![]()
Holt ještě není zralá a zvlášť, jestli ji to bolí.
Spíš jí dávej nějaké laktobacily a s nočníkem ji netrap.
Mám dvouletou dceru a nechávám prostor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
18 měsíců dle mě není důvod takhle jí mučit aby chodila na nočník. Musí k tomu sama dospět. Nemůžeš jí přece takhle násilím držet na nočníku, to docílíš akorát opačného efektu než chceš.
Nenutí tě do toho svoje mamka? Já nevím jestli se nenaštveš, ale naše maminky mají na hodně věcí svůj názor, na posazování měsíčního dítěte při použití polštářků, na knedlík s omáčkou ve třech měsících, na „utečení roku“ a podobné blbosti. Nechala bych jí být, dej plíny a až bude sama chtít, tak se k tomu dostane. Do školy si je určitě neponese
J8 to nechala být a ve dvaceti měsícíh si syn ráno začal sám sundavat plínu a ze dne na den jsme bez plíny. Dáváme jí jen na ven a na noc. Musí k tomu dospět. Nenuť jí ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, zkušenost takovou nemám, ale jediné co mě napadá, že bych asi zkusila, že teď asi neřešila nočník, nechala jí v plíně, ale snažila se zklidnit to drama kolem kakání. A to mě napadá asi jediná metoda - přestat z toho drama dělat. Musí to být hrozné, když dítě zadržuje bobek, ale zkusila bych se obrnit a prostě si jí tak moc nevšímat, jakoby s ní nijak tři hodiny na tom bobku nepracovat, prostě ji nechat být, zkusit ji zabavit jinak a slovo kakání bych týden vůbec nepustila z pusy, kdybych viděla, že to na ní jde, ale bojí se, šla bych si s ní třeba číst, nebo něco dělat v kuchyni, nebo tak něco a vůbec nemluvila o kakání. Jestli mi rozumíš? To mě napadá jako jediné, co bych asi zkusila. Pak až by třeba za týden dva už z toho přestalo drama být a kadila by normálně „za chůze“
Tak bych začla řešit nočník. A to bych rozhodně nevyzasovala než jen na potřebu. Synovi je 15 měsíců a je odplínovaný. Neseděl na nočníku nikdy dýl než minutu - dvě. Nic neudělal, hned jsem ho dala pryč, nikdy tam nevysedával, to podle mě nemá smysl a celý to odplínování se akorát prodlužuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na nočník má spoustu času. Akorát ji tím budeš stresovat a pak na něj nebude chodit vůbec. Řeš kakání a neřeš teď nočník.
Jinak syn hodně trpí na zácpu a švestková šťáva, syrové jabko s mrkví, hruška - tomu vůbec nezabírá. Jediné, po čem se parádně vykadí jsou sušené švestky. Když nekadí dva dny, tak ho klidně nechám sníst celý sáček (ale dobře umýt), jinak pokud hrozí, že už je to hodně tuhé tak Lactulosa nebo Psyllium. Oboje změkčí stolici, je to přírodní, může se dávat i malým dětem. lactulosu koupíš v lékárně, je to sirup. Psyllium v obchodech se zdravou výživou, je to takový prášek. Ideální přidat třeba do jogurtu. Hodně štěstí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodně bych to nedělala násilím. Já posazuju syna na nočník od 7 měsíců. Jen po spaní a někdy při přebalování. Pak bylo několik období, že se mu na nočníku nelíbilo, tak jsem ho nenutila, ale nočník byl pořád mezi námi.
Pokud se jí nelíbí, zkus posadit obráceně, to se prckovi líbí víc. Navíc jsme museli koupit jiný nočník, protože se mu na starém nelíbilo, jak se s ním kácí, když vystupuje. Tento má širokou základnu a je stabilní.
Teď je teplo, tak bych ji nechala bez plíny, klidně jen v kalhokách, aby si uvědomila, že čurá - tak to děláme teď. K ničemu jsem nenutila, ale už pochopil, k čemu slouží močák a že ho může ovládat. Nejdřív čural po trávě, teď už vydrží i doma.
- Citovat
- Upravit
Mě se syn někdy rozchechtá, zatváří se zákeřně, stoupne si na náš nový koberec doprostřed obýváku a točí se dokolečka a čůrá při tom. Asi dělá vodotrysk (to je tak pro pobavení) ![]()
- Citovat
- Upravit
Dceři je skoro 22m., při posazení na nočník jí popadne hysterie. Rozhodně jí na něj nenutím a už vůbec neposazuji násilím. Řeči okolí jsou mi už dávno jedno. Momentálně u nás na nočník chodí všechny panenky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@makytalicka ja take kvuli svoji mame snazila kluka zvykat na nocnik.. utikal z neho, nasilim jsem ho na nocniku drzet nechtela, prave aby nemel jeste vetsi blok. Klukovi jsou temer 2 roky a to jsem si vyslechla narazek, ze jeste nechodi na nocnik.. Dopadlo to tak, ze jsem se rozhodla, ze toho stresovani s tim mam dost, s mamou se strasne pohadala. Rikam, ze pockam, az bude kluk pripravenej a pak ho naucim za par dni a ne za nekolik mesicu, jako nas ucila ona. Prej to chce videt atd.. Tak jsem ukoncila hadku s tim, ze naucim kluka, az ja usoudim, ze je cas a do te doby nechci nic slyset. Vzdyt mi bez plinky nevydrzi ani pul hodiny suchej. Mozna mam divneho kluka, kdyz nesplnuje standarty rodiny (jsem z 5 deti a mama ma zatim 4 vnoucatka, jedinej muj kluk ve svem veku jeste na nocniku ani nevydrzi sedet), ale na druhou stranu je strasne sikovnej na jine veci. Jeho cas na nocniku take prijde. Toho se nebojim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit