Nácvik na nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@trpaslinka Půl hodiny suchý ti nevydrží, protože to zatím nijak nemusí ovládat a nijak to prostě neřeší a neuvědomuje si to. Až se ti ale párkrát počůrá, tak pochopí a doba sucha se prodlouží a začne močák trochu víc ovládat. Kluk mi taky v roce nevydržel 20 minut suchý. Hned po dvou třech dnech odplínování to prodloužil na 40 minut a do dvou týdnu vydržel suchý hodinu a půl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdepak…I kdyz ho nechavam bez plinky jen v kalhotkach (normalni, ne trenovaci), tak mu je uplne jedno, ze je mokrej. Kdyz je uplne bez kalhotek, tak tedy kouka, ze cura, a pak si s louzickou zacne hrat, nez to stihnu utrit. Ale je mu uplne burt, ze se pocural.. za par minut je dalsi louzicka. Healht visitor (ziju v zahranici) mi rika, ze mam s trenovanim pockat, az mi bude davat najevo, nebo jeste lepe mluvit a rikat, ze cura nebo kaka. Ze do te doby to pry nemam hrotit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@trpaslinka Tak ono je to pořád něco jinýho, jestli ho necháš občas bez plíny, aby se nepařil, ale pořád neřešíte nočník a počůrávání. Až to začnete řešit, že se čůrá jen na nočník, tak se to určitě za pár dní prodlouží, neboj
Teď podle toho co píšeš předpokládám, že mu zatím nic ve velkým nevysvětluješ a nijak ho nevedeš k nočníku, takže nemá potřebu se začít naučit ovládat močák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kamila Jakub no, ted to opravdu moc neresim.. zkousela jsem, ale akorat jsem se stresovala.. Vsak on se to take jednou nauci. Nasilim ho na nocniku drzet nebudu. Jsem rada, ze se ho alespon prestal bat a po odpolednim spinkani se zvladne vycurat.. Zatim se to neobejde bez place (jak je mrzutej hned po vyspinkani), ale je to jedine, kdy vydrzi na nocniku bez uteku. Jeste nedavno byl i toto pro me vzdaleny sen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kamila Jakub píše:
@trpaslinka Tak ono je to pořád něco jinýho, jestli ho necháš občas bez plíny, aby se nepařil, ale pořád neřešíte nočník a počůrávání. Až to začnete řešit, že se čůrá jen na nočník, tak se to určitě za pár dní prodlouží, nebojTeď podle toho co píšeš předpokládám, že mu zatím nic ve velkým nevysvětluješ a nijak ho nevedeš k nočníku, takže nemá potřebu se začít naučit ovládat močák.
Některé děti jsou prostě připravené dřív a některé později. Synovi to secvaklo až kolem 18 měsíců a to jsme vysvětlovali a vedli k nočníku už hodně dlouho. Sice pořád nění bez plen, ale už prostě ví.
Kamarádka má dvojčata a se stejným přístupem se jí podařilo odplenkovat jedno a druhé zatím ne - jsou to 2 měsíce.
- Citovat
- Upravit
@trpaslinka za mesic nam budou dva roky. Na nocnik se chodi koukat. Dnes si tam i dobrovolne sedla asi ctyrikrat, byla nadsena, i kdyz nix neudelala. Vydrza skoro cele dopoledne bez curani, radi zadrzela. Neresim. Pomalu, ale jiste se k tomu dostavame
pak se vycurala u stolku. A minutu prrdtim sedela na nocniku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě že jsme rozumné maminky, rozumnější než naše maminky
.
Dceři jsou dva roky a dva týdny. Už nevím, od kolika měsíců ji moje mamka neustále strkala na nočník, kolikrát po odpoledním spaní ještě rozespalou, když se malá chtěla spíš tulit a tzv „dojít“ a ne sedět na studeném nočníku s holým zadkem. Dcera seděla a nikdy nic neudělala. To bylo řečí! Doma na nočníku taky poseděla, prohlédli jsme si knížku a nic. Fakt ani jednou, prostě nechápala, co tam má jako udělat. Teď na jaře ji mamka nechala chodit v kalhotkách a v tepláčkách, malá se jí pětkrát za odpoledne počurala, a efekt opět žádný.
Minulý pátek (2 roky a týden) se jí zcela náhodou podařilo do nočníku vyčurat, rozzářená očička, jéé, tohle je ono, a od toho dne je doma úplně bez plín, na nočník chodí sama, nemusím jí nic připomínat, vše bez problémů. Nečurat vydrží asi dvě hodiny. Plínu má na spaní a zatím i na ven, trénování čurání venku „na holčičku“ nechám až na prázdniny, až budeme na chatě.
Takže rozhodně nic nelámat přes koleno, až to děti pochopí, tak to pochopí. Každé je jiné, ale žádné nejde s plínou do první třídy
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to jsem se pobavila.
Našemu budou v srpnu 3 roky a počůrává se pořád
Jako nejsem z toho nadšená a zkoušela jsem to už nečetně krát, ale je to pořád stejné, takže mi taky nezbývá nic jiného, než čekat a zkoušet, ale každopádně bych to nehrotila tak, jak to tady hrotíš ty v 18 měsících
Nic tím neuspíšíš, akorát můžeš hodně pokazit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem ráda, že máte všechny stejný názor, jako já
Ono je fakt, že na ten nočník jí posadím vždycky až když mě opravdu nebaví poslouchat, jak moje máma a babička rejou…bydlíme v rodinném domě s oběma
Většinou jsem dokonce donutila mámu, aby si jí na tom nočníku držela sama, aby pochopila, že násilím to nejde. Jenomže ona za pár dní vždycky začne znova, že malé vadí kakat do pleny a proto dělá scény…a je to pořád dokola. V nějakém „chytrém“ článku jsem četla, že začít s nočníkováním by se mělo kolem 18m, a to nám teď je, tak jsem to chtěla zkusit..ale je to bez šance. A jak se zbavit drama kolem kakání, to nevím už vůbec. Měly jsme Lactulosu, teď už jí dávám jednou za čas, jenom když má bobek vyloženě tuhý. Vždycky se snažím rozptýlit pozornost, ale ona je z toho kakání tak nešťastná, že po mě ve výsledku jenom leze a kroutí se. Povedlo se jí to překonat jenom když nám přišla pro ní cizí návštěva a ona jak se styděla a pokukovala, kdo ta teta je, tak se vykakala a na drama zapomněla…jenomže za další dva dny to držela celé dopoledne, ani nechtěla pořádně jíst a pak šla i spinkat a s šíleným brekem se vykakala až v průběhu oběda, který jsme musely přerušit, protože se na mě zase zoufale sápala..Jsem z toho už nešťastná, je mi jí strašně líto, ale nevím, jak jí přesvědčit, že se nemá čeho bát
Už dávno jí to nebolí, ale je to opravdu blok, protože se bojí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eby_prague Moje kamarádka se takto trápila se svým synem, který začal mít tento blok po jejich rozvodu. Nakonec zašla za nějakým bylinkářem, který jí namíchal nějaké bylinky. Sice chvilku trvalo, než zabraly, ale výsledek se dostavil a od té doby pak dobrí. A jinak z mých 3 dětí byla nejšikovnější dcerka, ta byla v 18 měsících bez plíny, ale ne pro moji snahu, ale pro svoji šikovnost. Ona chtěla všechno dělat jako starší synek a tudíž i toto zvládla hravě dle vzoru staršího. Ale nejstarší měl plíny taky skoro do 3 let a nejmladší, to už aní nemluvím. Nenech si do toho nikým mluvit, je to tvé dítě, ty ho znáš nejlíp a násili v tomto směru se většinou nevyplácí. Hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každé dítě je jiné. Druhého syna jsem začla učit na nočník v jeho 2 letech a 2 měsících - první den se počůrával, chodil za mnou, že je mokrý a já ho v tom nachvilku nechala a už druhý den si říkal a bez nehod a ta týden měl suchou plínku i přes noc a tak jsme je zrušili a je to v pohodě. Prvního jsme začali řešit taky v 2 letech a 2 měsících a než si začal říkat tak to trvalo měsíc a i tak se občas počůral a noční odplínkování bylo akuální až ve třech letech - on byl a je dost živý a chvilku neposedí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit