Noční pomočování
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Noční pomočování
Zdravím všechny a přeji pěkný den, nenašla jsme na toto téma aktuální diskuzi a tak jsem založila novou.
Mám holčičku brzy jí budou čtyři roky, je to velmi živé dítě s neskutečnou energií a představivostí, přes den zvládla být suchá už před druhým rokem, objevilo se však dvakrát období, kdy to zase nešlo, vždy to souviselo s odloučením ode mne, tedy nástupem do Mš, nejprve ve 2,5 letech kam chodila dvakrát týdně a pak ve třech letech, když nastoupila po prázdninách do normální státní školky. Tehdá pomohl systém odměn, samolepka za nočník později za suchý den.
Přes den občas močení odkládá, že pak sotva stíhá, nemá na to prostě čas. Asi třikrát to nestihla.
V noci je to jiné, pleny jí sice nedávám už od tří a půl let, ale suchou postýlku má jen , když ji dám v noci vyčůrat.
Spí hodně tvrdě, v podstatě se nevzbudí ani, když ji přenášíme např. spící z auta do postýlky, když ji vysvlékáme …
Je velmi citlivá a musím říct, že i když se snažíme je to pro ni nepříjemné a je z toho smutná, nás to taky trápí.
Když je nemocná tak se situace vždy ještě zhorší a pomočí se třeba i dvakrát za noc.
Důležité asi je, že se nám v září narodila druhá dcerka, což nevím jestli může souviset. Ale je to pro ni těžké sice se snaží, ale žárlivost tu je. Byla na mne hodně fixovaná.
Máte někdo s nočním pomočováním u dítěte také zkušenost, jak jste to řešili, co pomohlo. Díky za reakce.
Peta
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
dceři je 5 let a přes den nemá s čůráním problém už tak dlouho, že ani nevím, kdy měla nehodu naposledy, ale večer je to stejný jako u vás - pokud nevzbudím, tak se počůrá. Někdy je to lepší, někdy horší, ale souvislost s tím co se děje přes den jsem nenašla
Bylo už několik období, kdy celé měsíce šlo všechno jak má, ale teď je to už přes půl roku, kdy se stane jen výjimečně, že bych nevzbudila a ona vydržela suchá do rána
Aby se sama vzbudila že chce čůrat, to by se dalo spočítat na prstech.
Spí vážně tvrdě, takže ani při mým buzení to není jen tak, aby se vyčůrala, musím na ní pořád mluvit, jinak hned usíná - klidně ve stoje (jednou se takhle skácela jak prkno, než jsem jí stihla natáhnout kalhoty od pyžama
)
Hlídám pitný režim navečer, kdy nesmí pít moc a min. hodinu před spaním už nic, v noci nepila nikdy ani jako mimčo, no ale stejně ![]()
Takže radu nemám, jen abys věděla, že v tom nejsi sama
S.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My resime nocni nehody jen kdyz syn (6 let) zapomene jit vecer curat nebo kdyz je nemocnej, pripadne tak poznam stres napr. ze skolky (je hodne citlivka a zrovna ted to vypada na lehkou sikanu).
Ale nektery deti proste spi opravdu tak tvrde, ze se proste v noci nevzbudi, kdyz potrebuji curat. Vcera jsme to zrovna rozebirali s kamaradkou. Jeji sestra (7let) se musi kazdou noc budit a davat curat, protoze ji proste ta potreba nevzbudi.
A ve 4 letech jsou nocni nehody jeste normalni, i pres den bych to videla jako normalni (syn mel ve skolce behem prvniho roku - nastoupil v necelych 4 letech, nepocitane nehod, proste se tak soustredil na to co delal, ze nemel kdy jit na zachod).
- Citovat
- Upravit
Anonymní - přesně tak, vylučování je pro ně „podřadná“ záležitost nehodná jejich pozornosti
zvlášť jakmile se věnují něčemu zajímavějšímu, takže nehody přes den v tomhle věku a zvlášť po nástupu do MŠ nemá smysl řešit
s nočním buzením do 7let mě neděs, já tiše doufám,že letos je to už posledí rok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za podporu, taky si myslím, že je to tím tvrdým spaním, a stejně tak doufám, že je to letos naposled.
Dočetla jsem se, že tyto děti spí tak tvrdě, že to hraničí až s bezvědomím. Všude kde jsem o tomto problému četla jsem narazila stále na tytéž informace, jako režim (ten se snažíme dodržovat), klid, netrestat, vyšetřit k vyloučení případných poruch, jen jeden článek popisuje i něco víc viz: http://www.zdravi4u.cz/view.php?…
Asi budeme dál zkoušet, taky mne napadla homeopatie. nemám tušení zda může pomoci, ale tam hledají lék na míru dítěti, tak třeba by šlo řešit i toto. ![]()
Jinak mi někdo taky říkal, že s tím mohou souviset i zvětšené nosní mandle. Vzhledem k tomu, že naty má neustále zánět nosohltanu tak je možná příčina i tady, ale nechápu jak to může souviset s pomočováním.
Peta
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky holky!!!!!! Já už byla smutná. Synovi jsou 3 roky a měl několik období, kdy se budil sám a bez problémů. Pak jsem musela budit, jenže to bylo s pláčem a teď je zas období, kdy ho ani nevzbudím. Nereaguje vůbec. Kolikrát by v tom i spal, někdy se probudí a pláče asi že se to zas nepovedlo, přijde mi, že se lekne, že se počůral. Tak se jednou až dvakrát prostě počůrá. Tak během týdne jednou bez nehody. Spát chodí včas, rituály taky, pití i když nemá vůbec, tak se počůrá. Jsem ráda, že tu o tom píšete. Některé kamarádky mi říkají, jak asi nemáme rodinnou pohodu, ale já už nevím, co bychom měli dělat jinak. Takže fakt díky:) a budu držet:) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do 5ti let je to prý normální http://www.nocvsuchu.cz/…a-odbornika/?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je mi to trapné, ale já jsem v dětství tento problém taky měla.
Podstupovala jsem samé vyšetření a prohlídky na urologii, kde bylo vše v pořádku. Dostávala jsem ale zázračné kapičky do nosu a problém se výrazně zlepšil. U mě bylo pomočování způsobeno psychikou. Mamka prožívala už když jsem byla v břiše stres. (Táta propíjel výplaty a další až neuvěřitelné věci.
..) Mamka ale nedokázala do mých šesti let odejít, bála se, že by to po finanční stránce nezvládla, i když jí táta finančně vůbec nepodproval a nechtěla mi brát tátu, tak jsem stres doma stále pociťovala. Musela jsem chodit k psychologovi, kde mamce řekli, že jsem až neuvěřitelně citlivá a že už v břichu jsem cítila, že mamka není v pohodě. Trvalo ještě pár let, než (jen noční) počůrávání skončilo.
Takže: bacha na stres! ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky?? Tak na jednu stránku jsem ráda že nejsme sami koho trápí noční pomočování!!! Malému Adámkovi je 3,5roku a máme stejný porblém jako většina všech tady..... Přes den nemáme sebemenší problém od 2let ale v noci je to složité, malej má také tvrdé spaní a ikdyž ho vzbudím na čúrání nidky ani kapka počůrá se vždy nad ránem
… kdyby to bylo nosní mandlí ulevilo by se mi už jsme měli 2× odloženou operaci kvůli nemoci a tak nám jí nemohli odoperovat tak snad se nám brzy uvolní termín na operaci a budeme moci jí podstoupit a poku by to mohlo být i tím a noční pomočování by se vytratilo byla bych tou nej nej na světě snad se nám brzy zadaří toto překonat než se nám narodií miminko…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcerku vezmeme před spaním vycurat.19-20:00. Ale ona se pocura do 22:00 do postylky.. Je bez pleny na noc asi 2 měsíce./ to cura ze spaní??? Tolik piti ji nedavame před spaním. Nevím zda ji zase nedat plenu na noc.. Není to krok zpátky??? Odpo. nespí a je jinak velmi šikovna. Poradite?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BabyBella Klidně bych dala. Pokud to dělá pravidelně, tak jí to prostě „nespíná“. Další věc teda je, že možná má problám s bráchou, že to řeší - a třeba by se jí líbilo mít pleny jako on… Jako pokud Ti nevadí prát postel, tak nemusíš vracet (i když nevím, co to dělá s psychikou, když dítě ví, že si pomočí postel), ale já bych vrátila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BabyBella neni to krok zpatky, kdyz to jeste neumi udrzet. vratila bych na noc plinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud nevydrzi 2h sucha, tak mi neprijde na odplenkovani zrala. To prevlikate kazdou noc postel?
Ja brala dvema synum plinu na noc ve 3 a 1/4r a bylo to akorat, nejmladsi je bez od 25 mesicu a byla jsem z toho dost v soku, ale i kdyz nehody byly, tak spis pozdeji v noci, v tech cca 11 se normalne vzbudil a sel, kdyz potreboval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Memu synovi je 5 a pocurany je kazdou noc. Nejak uz nevim co s tim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slečna Ferka už me to právě vadí. Jsou ale noci, kdy se nepočůrá. S tím že jde v 22:00 na WC. Ted za poslední dny i třikrát, nevím co se to děje. podle mě chytrá a ví co po ni chci.
Takže plenky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit