Chce se vrátit k manipulátorům

Anonymní
19.5.25 09:44

Chce se vrátit k manipulatorům

Ahoj. Už rok jsme bez kontaktu s rodiči manžela, prarodiči našich dětí, kromě jedné výjimky, kdy jsme s nimi na popud manžela udělali 2hodinový výlet a zjistili, že je všechno pořád při starém. Rozhodli jsme se k tomu kroku s manželem, protože už cokoli s nimi bylo nesnesitelné. A pokud bychom se nepřestali vídat s nimi, nejspíš bychom se rozvedli. Začali jsme se hádat a všechny hádky jenom kvůli nim.

Manžel k nim jezdí " na otočku", když je něco potřeba, ale oni se s ním nebaví. Řekli, že když nepřivede vnoučata, tak on je nezajímá. To nám říkali i dřív, když jsme se vídali, že mi jsme jim jedno.

Děti k nim ani nechtěly, jedno bylo malé a ani je nezná, dvě starší si pamatují, že tam křičeli na mámu a dost si vymýšleli…bylo toho hodně.
Teď se manžel rozhodl, že mu rodiče chybí a chtěl by tam jet na návštěvu. Ale jeho vidět nechtějí, tak začal přemlouvat děti, vyprávět vzpomínky z dětství( které si dost idealizuje, hodně času trávil s babičkou a dědou). Vůbec nevím, co s tím. Končili jsme tak, že nám bylo z návštěv u nich fyzicky i psychicky špatně.
Hodně se nám ulevilo, když jsme tam přestali jezdit.
Zkusila jsem mezitím kvůli manželovi, ať jdou třeba na hřiště. Mrzi lidmi se chovají daleko líp než u sebe doma. Tam si prostě dělají jen to, co chtějí oni. Píšu oni, ale hlavně tchyně, která je nejspíš psychicky nemocná a dávkuje si sama léky od psychiatra, podle toho, jestli má návštěvu nebo jde nakoupit, atd. Tchán pak maskuje její divné chování. A to taky dost divně, třeba, že jsme to špatně pochopili nebo, že se to vůbec nestalo.

Manžel chce ale jen k nim. Nejlépe potkat se tam zároveň s bratrem, jeho přítelkyní a jeho dětmi a dělat, jako že se nic nestalo. Mě tam naposled obvinili z dost závažných věcí, tak se mi tam nechce vůbec. Děti tak nějak neví, mají to zkreslené díly tomu, že manžel nechce, abychom říkali podrobnosti, jen že se nechovali hezky.
Poslala bych je tam samotné, ale tchyně se „specializuje“ na to, že musí porušit, co mají děti podlé ní od nás špatně, a to až tak, že jim přihodí do jídla, to na co mají alergii nebo kdysi, když jsem šla na záchod, tak odešla s novorozencem na procházku. Dělá si, cokoli si zamane. Mám strach je tam poslat, že je napadne něco divného. A vlastně mám i strach, že zase začnou hádky.

Potřebovala bych nějaký kompromis pro manžela, ale nevím co.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12927
19.5.25 09:52

No já bych je tam poslala samotné, kdyby byl na manžela spoleh a uhlídal alespoň ty alergie a tak, což očividně není, takže úplně nevím, jak to jinak vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
19.5.25 09:59
@Sany80s píše: Více

Alergie pokud je člověk zmetek neuhlídáš. Na mě to zkoušeli u babičky tety taky. Nejím ořechy, protože jsem rozmazlená, takže jsem na ně každou chvíli u nich na ně narazila, i když jsem se ptala co můžu a co ne. Takže toto chlap fakt nedá, hlavně, když ona škodí.

Já bych jela s nimi a jak bych viděla útoky, tak bych se sebrala a dětmi odešla. Manželovi bych oznámila, že na něj čekáme hodinu na hřišti a pak si bereš auto a jedete domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33650
19.5.25 10:07
@Anonymní píše: Více

Hodně hloupá situace :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.25 10:20
@Sany80s píše: Více

Manžel to má jak kdy. Tvrdí mi, že děti uhlídá a všechno zařídí, protože ví jaká je. Ale pak se zapovídá s bratrem a najednou je všechno jinak. I já jsem měla problém to uhlídat. A vůbec je prokouknout je, i to mi trvalo. Ze začátku jsem si opravdu myslela, že jsou to nedorozumění. Manžel mi pak po úrazu dítěte řekl, že jí prostě věřil a neměl. Teď už jsou děti starší-1. stupeň ZŠ, nejmladší je čerstvě ve školce, ale stejně se bojím. I co jim bude říkat.

• Citovat
  • Upravit
12927
19.5.25 10:25

Já si nemyslím, že to manžel myslí zle, ale nevěřím, že vzhledem k tomu, jak si to maluje, bude právě dost ve střehu a pečlivý, protože věřím, že je problém to uhlídat. Nesměl by je pustit z očí a to teda pochybuji s jeho přístupem, kdy si něco idealizuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.25 10:29

Mám to s rodinou manžela dost podobné. Je to rodina manipulativních psychopatických lhářů.

Těmto lidem jsem už milionkrát dala druhou šanci, děti tam opakovane ještě jednou přivedla, ze už to dle jejích slov bude lepší. NIKDY NEBYLO!

Takže z důvody ochrany fyzické i psychické tam me děti už nechodí (stejně od nich mají zákaz).

Manžela tam s dětmi samotného nepustím, protože by děti nehlídal. Všechno jejich chování bagatelizuje, i když přímo ubližují našim dětem…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.25 10:30
@Aspera píše: Více

Ano, i naše děti jsou podle nich rozmazlené a zdravotní problémy vždy simulují a i já simuluju a ovlivňuji tím jejich syna.

Oni mě k nim nezvou, takže bych se tam musel vnutit, že jdu prostě s dětmi(i dřív to tak bylo)protože jsem ho odvedla. Chovají se tam ke mně nadřazené, atmosféra hrozná. Ani vlastně manžela nechtějí vidět. Jen vnoučata. Řekli mu, že když je nepřivede, ať ani nechodí. Občas tam zajede na půl hodiny, vyřešit praktické věci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.25 10:31

Ještě dodávám, nepřistupuj prosím na to „dělat, ze se nic nestalo“.

Takto jsem v minulosti přešla plno věcí a situaci to jen zhoršilo. Tihle psychopati si pak k tobě budou dovolovat víc a víc s tím, ze jim to projde.

• Citovat
  • Upravit
33650
19.5.25 10:33

Manžel by potřeboval otevřít oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.25 10:34
@arinecka píše: Více

Strašná situace, takovou dobu byl klid a teď už mám zase nervy, jak to dopadne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.25 10:36

Z vlastní zkušenosti? Pokud manžel nebude na tvé straně, dopadne to špatně… A problémy se budou jenom nabalovat.

Chápu, ze chceš chránit sebe i děti. Nevím, proč to tihle chlapi nechápou… To nevidí, jak jejich původní rodina ubližuje jejich partnerce a dětem?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.25 10:39

Vím, jak to myslíš. Díky. Už se mi to stalo. Taky jsem plno věcí přehlížela, ale poučila jsem se. Trvalo mi to několik let.

• Citovat
  • Upravit
33650
19.5.25 10:46

To věřím, každopádně si nenech diktovat co máte dělat. Chtějí vidět vnoučata? Ok, ale třeba v tom parku atd, ne že si budou určovat a ještě se urážet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33650
19.5.25 10:47

Přesně tak. On to manžel zakladatelky jistě ví, ale bohžel asi doufá že se to změní a budou všichni v pohodě. Ale v tomhle případě si nemyslím že to klapne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová