Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní a nedá e to ještě řešit jina,než tím odchodem?To je vždycky až ta poslední možnost,když všechno ostatní selže
Ale pokud už dál takový spíš kamarádský vztah udržovat nechceš,tak co zkusit odejít,když je manžel v práci?Teda pokud kam odejít máš.Zbalit sebe i malýho a jít ![]()
Mám kam jít jenže ono to není jednoduchý.Hned vedle nás bydlí jeho příbuzní a ty by mu to hned volali.Jsou neustále doma.A on je schopný z práce přijet do deseti minut i kdyby o ni měl přijít.
Jaké jiné řešení máš na mysli,možná jsem schopná ho začít milovat zase a dát to dokupy.
mahdalka píše:
Anonymní a nedá e to ještě řešit jina,než tím odchodem?…
Ehmm, teda já bych nežila s někým, ze kterého bych měla strach, aby mi neublížil, pokud bych snad udělala něco, co mu není vhod (např. ten odchod). ![]()
Btw, pokud zakladatelko už nechceš zůstat a na vztahu zapracovat, chceš odejít a jen se bojíš, že bude přítel řádit, tak pak je to podle mě jen otázka pečlivě připraveného plánu, ne?
![]()
A to nechodíš nikdy ven? Vzala bych batoh a šla i s děckem, pro věci se můžeš přece vrátit s někým.
Vymyšlený plán jsem už měla.Když odešel do práce,příbuzenstvo někde na návštěvě a já si chtěla honem zpakovat,jenže ouha klíče v zámku a přítel za dveřmi.Vyrazili ho z práce.Když zjistil co mám v plánu bylo zle.A od té doby nás hlídá jeho rodinka.Ptala jsem se i na PČR ale tam mi řekli,že pokud mi něco neudělá tak mi nepomůžou.
pokud bych se bála násilí ze strany přítele od kterého chci odejít, vzala bych si k odstěhování pár kamarádů - jednak jako svědky a jednak na svou ochranu. pokud nemáš takový kamarády, řešila bych to třeba i s policií, musím říct, že v těcho případech už dost pomáhají…naštěstí. na rovinu bych mu řekla, že odcházím a musí se s tím srovnat. pokud by měl nějaký problém se s tím srovnat, je to na návštěvu psychologa. žít celý život vedle někoho, koho nemám ráda a navíc se ho bojím…to dopadá špatně a na to bych teda nečekala!
tak hodně eneregie přeju! ![]()
aha…tak teď čtu, že Ti policie nepomůže…hmm, narazilas na špatný policajty…tak pak bych je zavolala přímo ve chvíli, kdy bych odcházela a on by v odchodu bránil…trochu psycho, ale když to nejde jinak!
Hele, to je otázka jen dostatečně dobré přípravy. Nebo fakt chceš říct, že nejdeš s dítětem ani na nákup? Respektive, pokud ano, tak to příbuzní telefonují příteli? ![]()
Sežeň si někoho, kdo tam pro tebe přijde. Hodně svalnatý kamarád, při nejhorším někdo ze security agentury. Pozvi rodiče/sourozence na návštěvu, zabalte pět-švestek během 30minut (místo pití kávy a zákusků) a vypadněte. Toho si nemůže nikdo všimnout a i kdyby ano, tak snad by přítel nedělal scény před tvojí rodinou, případně by mu dal securiťák do huby…
ahoj omlouvám se chtěla jsem přispět jinam ale jak si mi to přeskočilo sem.Ještě jednou se omlouvám.
Už jsem to vymazala.
Jinak zakladetelko a co tvá rodina ta ti nepomůže?
omlouvám se za anonymitu
já se taky bála odejít, domluvila jsem se s kamarádama, vysvětlila o co jde a oni ve smluvenou dobu - kdy nebyl doma přijeli a pomáhali mi. Ouha, vrátil se, honička po sídlišti, až na sebe vytáhli zbraně
naštěstí se nic nestalo a po honičce v autech se nám podařilo utéct. Věci už jsem nikdy neviděla (čert je vem) a jeden z chlapů mě nastěhoval k sobě a hlída a hlídal a hlídá si i se synem do dnes!!!
hodně štěstí je to boj a nervy!!!
Bez pryc, nerikej, ze rodinka s tebou chodi na nakupy, ven s ditkem do parku atd. Je spousta normalnich pochuzek kam chodis i s ditkem a nedoprovazi te jeho ochranka.
Vzala bych batoh, dite a sla.
Klidne bez veci, pises ze mas kam jit, pro veci se muzes vratit pozdeji s nekym, kdo te kdyztak ubrani.
S chlapem kteryho se bojim bych byt nemohla.
A jinak kamaradka taky mela takovyho jak ty popisujes, vyhrozoval atd. Jednoho dne se proste i s triletou dcerou sbalila jako na nakup a uz se nevratila, hned podala k soudu nejaky ten navrh na svereni ditete do pece nebo co to je, aby ji malou nikdo nemohl sebrat a zustala u rodicu.
Chlap velmi rychle prestal vyhrozovat a nakonec se v ramci moznosti domluvili a vse probehlo relativne v klidu.
Tak neboj a bez.
No, myslím, že ti stačí modřinka a udání (on s největší pravděpodobností vyfasuje jen dva roky podmínky) ale syn bude rozhodně ve tvé péči.Takže pokud má nějaké násilnické sklony, tak je využij :-/(stačí když tě jen trochu víc čapne za ruku-obtisk prstů jak vyšitý)
Nemám nikoho kdo by mi pomohl odejít,jinak bych už to dávno udělala.A zaplatit si to nemůžu nemám skoro žádné finance.
Rodiče o tom ví,jen je to s nimi složitý-jsou nemocní takže nemůžou pomoct.
Nejradši bych byla kdyby si našel jinou a měl dal pokoj
Anonymní píše:
Nemám nikoho kdo by mi pomohl odejít,jinak bych už to dávno udělala.A zaplatit si to nemůžu nemám skoro žádné finance.
Rodiče o tom ví,jen je to s nimi složitý-jsou nemocní takže nemůžou pomoct.
Nejradši bych byla kdyby si našel jinou a měl dal pokoj
No a chodíš ven s dítětem?
A ještě nechápu ten název, chceš odejít ty, nabo má odejít on? Kdo u koho bydlí?
Ahoj omlouvám se za anonymitu,ale bojim se že si to přítel přečte.
Jsme spolu 5let a máme spolu 3letého syna.Už přes rok spolu žijeme spíš jak spolubydlící.A já dál nechci v tomto vztahu pokračovat.Jenže mě nenechá odejít.I kdyby měl použít násilí.A vím že je toho schopný.A když už by mě nechal jít tak bez syna a on moc dobře ví,že kluka bych mu nenechala.
Nevím co mám dělat.Vím že by odešel kdybych mu přišla na nevěru,jenže jsem nikdy na nic nepřišla.Vše si střeží.