Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojík všem
tak jsem našla článek o nevěře jak ji poznat jak se v takových situacích zachovat. Koukám že snad každý se s nevěrou setkal. Ani já nejsem vyjímkou.Ale co když není žádný důkaz jen síla ženské intuice? dá se jí věřit?Toto jsou věty z toho článku.
Síla ženské intuice
Jedná se o čistě ženskou záležitost a tou je intuice. Intuice vámi většinou proběhne jako blesk, když to nejméně čekáte. Já tento blesk zažila cestou z víkendu u mých rodičů (formou prosté věty u našeho bytu: Doufám, že už je Martina pryč..) a i přes neustálé přesvědčování mého expartnera, že jsem paranoidní, moje podezření nezmizelo a za měsíc se potvrdilo. Jak je to ale možné? Jak to moje hlava mohla vědět? Je to prostě ženská intuice a vy všechny jí plně důvěřujte i přesto, že bude mít slabé projevy. Ve většině případů se vám vyplní, co jste od ní slyšeli.
A co mobil?
Partnerův telefon zmizel ze zemského povrchu
Vždycky se telefon povaloval všude po bytě, kolikrát ho ani nenašel a najednou jakoby zmizel a když se objeví, je zamčený? Zbystřete, pokud začal takto s telefonem manipulovat, je pravděpodobné, že obsah zpráv není určen vám. Pokud vás berou choutky telefon „projet“ tak radím, nedělejte to, jen se vám přitíží a kromě toho váš partner není hlupák, proč by tam zprávy nechával? A i kdyby jste nějakou našli, co budete dělat? Buď vše praskne a skončí nebo se budete svírat bolestí a jemu nic nebudete moci říct. Prostě se ovládněte.
Je možný se tím řídit?
není, je to blbost…respektive, ať si každý vybere, co mu je milo…mně, kdyby moje intuice říkala něco o nevěře, tak mi rozhodně nepomůže to, že nebudu koukat partnerovi do mobilu. Jsem pragmatik a realista, tudíž bych chtěla vidět důkaz…
vegiska píše:
není, je to blbost…respektive, ať si každý vybere, co mu je milo…mně, kdyby moje intuice říkala něco o nevěře, tak mi rozhodně nepomůže to, že nebudu koukat partnerovi do mobilu. Jsem pragmatik a realista, tudíž bych chtěla vidět důkaz…
máš pravdu že jde o povahu lidí.Co kdo snese a dovede odpustit. Ale realita je dost někdy dost drsná..ne každý se jí umí postavit… ![]()
ahoj, já osobně na sílu intuice věřím. Parkrát se mi ve vztahu stalo, že jsem měla divné tušení, tak jsem byla ostražitější, více si začla všímat různých detailů a provalení na sebe nenechalo dlouho čekat. … naštěstí to nikdy nebyla nevěra jako taková, ale takové to počáteční flirtování, které už není jen tak pro odreagování. takže já tomu věřím. A ano, mobil jsem partnerovi projela, a díky tomu našla věci, na které jsem nestačila otvírat víčka. Možná mě teď spousta z vás za to odsoudí, ale od té doby se všechno srvnalo, partner dostal na vybranou, buď vtah se mnou nebo flirtíky a smsky s jinými…a od té doby nemám ani důvod si myslet, že je něco jinak. Asi si taky uvědomil, co je důležitější.
Za sebe můžu říct, že je možné se řídit intuicí. Ovšem je třeba umět rozlišit intuici od strachu z nějaké situace a z něj vyplývajících představ (když jsme u nevěry, tak třeba zahlédnu manžela, jak veze mně neznámou ženskou v autě, a v tu chvíli vím, že mě s ní podvádí, ovšem není to intuice, ale právě ten strach). Jinak já sama jsem se ještě nenaučila na intuici spoléhat a už jsme na to doplatili. Jeli jsme do Německa a něco mi silně říkalo, ať zkontroluji, jestli má manžel vyplněný kupon k dálniční známce. No nezkontrolovala jsem to s tím, že přece není blbej. A ejhle, zastavila nás hlídka a chtěli vidět kupon, který samozřejmě vyplněný nebyl. Naštěstí nám to dali za pětset, ale mohlo nás to stát 5000,–.
loka píše:
ahoj, já osobně na sílu intuice věřím. Parkrát se mi ve vztahu stalo, že jsem měla divné tušení, tak jsem byla ostražitější, více si začla všímat různých detailů a provalení na sebe nenechalo dlouho čekat. … naštěstí to nikdy nebyla nevěra jako taková, ale takové to počáteční flirtování, které už není jen tak pro odreagování. takže já tomu věřím. A ano, mobil jsem partnerovi projela, a díky tomu našla věci, na které jsem nestačila otvírat víčka. Možná mě teď spousta z vás za to odsoudí, ale od té doby se všechno srvnalo, partner dostal na vybranou, buď vtah se mnou nebo flirtíky a smsky s jinými…a od té doby nemám ani důvod si myslet, že je něco jinak. Asi si taky uvědomil, co je důležitější.
není proč tohle odsuzovat myslím si že pokud je nějaký důvod si myslet že něco není v pořádku tak proč vířit prach pochybnostmi. raději reálný důkaz.Ale jak jinak ho v dnešní době zjistit.? Někteří jsou v tomhle zásadoví… je to prý soukromá záležitost.Ale kde má soukromí hranice.?
mondejka píše:loka píše:není proč tohle odsuzovat myslím si že pokud je nějaký důvod si myslet že něco není v pořádku tak proč vířit prach pochybnostmi. raději reálný důkaz.Ale jak jinak ho v dnešní době zjistit.? Někteří jsou v tomhle zásadoví… je to prý soukromá záležitost.Ale kde má soukromí hranice.?
Jako já se v podstatě cítila trapně, že nedokážu tuhle hranici respektovat, ale na druhou stranu to byl důkaz, na který mi nemohl nic říct, opravdu do bylo období krize, ale fakt se všechno urovnalo a myslím že to náš vztah posílilo
Raduš.ka44 píše:
Za sebe můžu říct, že je možné se řídit intuicí. Ovšem je třeba umět rozlišit intuici od strachu z nějaké situace a z něj vyplývajících představ (když jsme u nevěry, tak třeba zahlédnu manžela, jak veze mně neznámou ženskou v autě, a v tu chvíli vím, že mě s ní podvádí, ovšem není to intuice, ale právě ten strach). Jinak já sama jsem se ještě nenaučila na intuici spoléhat a už jsme na to doplatili. Jeli jsme do Německa a něco mi silně říkalo, ať zkontroluji, jestli má manžel vyplněný kupon k dálniční známce. No nezkontrolovala jsem to s tím, že přece není blbej. A ejhle, zastavila nás hlídka a chtěli vidět kupon, který samozřejmě vyplněný nebyl. Naštěstí nám to dali za pětset, ale mohlo nás to stát 5000,–.
jo to je přesný je to strach ale intuici můžem mít z čehokoliv ..
já jsem byla před 10lety svému muži nevěrná,mobil jsem všude nosila sebou,pokud jsem se šla sprchovat tak jsem vypla zvuk,milence jsem měla pod ženským jménem,takže když si jednou muž přečetl milostnou SMS,řekla jsem že se kámoška spletla…nakonec to stejně prasklo,chapi se do mobilu své drahé polovičky moc nedívají,ale zase kamarád rád prozradí co viděl,kdežto kamarádka by své kamádce nevěru muže neřekla,byla to dobrá i špatná zkušenost,ted už si svého štěstí sakra vážím a takovou blbost už bych neudělala,omlouvám se za anonym ![]()
co sa tyka intuicie,
ak ju mas dobru a veris jej, tak sa na nu mozes spolahnut.
osobna skusenost- intuiciu mam velmi dobru, bola som tyzden bez partnera, ked som sa vratila a stretla s nim, po pol minute som sa opytala: Ty mas druhu? zapieral. zatlkal. dokazy prisli casom same bez toho aby som sa musela hrabat v mobile. ale hajzlik zatlkal aj voci ocividnym dokazom. cize to je jedno ci dokazy su alebo nie. intuicia ma nesklamala.
Anonymní píše:řekla bych že tohle jsou běžné triky, které napadnou každou ženu, takhle to maskovat, ale chlapa asi ne, ti an to nějak nemají vyvinutý myšlení v tomhle směru. nevěru teda neschvaluji, ale je fajn že si už vážíš toho co máš a ponaučilo Tě to
já jsem byla před 10lety svému muži nevěrná,mobil jsem všude nosila sebou,pokud jsem se šla sprchovat tak jsem vypla zvuk,milence jsem měla pod ženským jménem,takže když si jednou muž přečetl milostnou SMS,řekla jsem že se kámoška spletla…nakonec to stejně prasklo,chapi se do mobilu své drahé polovičky moc nedívají,ale zase kamarád rád prozradí co viděl,kdežto kamarádka by své kamádce nevěru muže neřekla,byla to dobrá i špatná zkušenost,ted už si svého štěstí sakra vážím a takovou blbost už bych neudělala,omlouvám se za anonim
soldi píše:tak to ti závidím. Te
co sa tyka intuicie,
osobna skusenost- intuiciu mam velmi dobru, bola som tyzden bez partnera, ked som sa vratila a stretla s nim, po pol minute som sa opytala: Ty mas druhu? zapieral. zatlkal. dokazy prisli casom same bez toho aby som sa musela hrabat v mobile. ale hajzlik zatlkal aj voci ocividnym dokazom. cize to je jedno ci dokazy su alebo nie. intuicia ma nesklamala.
soldi píše:
co sa tyka intuicie,
to musíš mít ale silnou intuici tak brzo poznat že má jinou …po jedné stránce ti to závidím já bych počkala až by se mi naskytl důkaz ![]()
Já na intuici věřím, ale zároveň věřím, že pokud mám podezření, tak bez důkazů hraje velkou roli i fantazie…a ta umí kreslit hodně věrohodně. Takže kdybych měla pochybnosti, asi bych byla tak podlá a mobil zkontrolovala, popřípadě se jiným způsobem pídila po pravdě.
Řekla bych, že každá žena má tento šestý smysl vyvinutý jinak a proto neexistuje jednoznačná rada, zda jí věřit, nebo ne. Jak psala Raduš.ka, pokud je v tom i strach, těžko se rozlišuje co nám vlastně rozeznělo ten varovný zvoneček ![]()
mondejka, intuicia ma nikdy nesklamala.
proste som sa nanho pozrela a videla, ze sa nieco deje. pravdaze som si to nechcela pripustit, nehladala som dokazy nasilu, ale proste som vedela, ze to tak je. neviem ako Ti ten pocit popisat. niekedy mavam take presvedcenia (aj co sa tyka buducnosti) a vzdy su pravdive.
ale patrim asi medzi mensinu.
kazdopadne si myslim, ze ked clovek zije dlhsie v partnerskom vztahu, tak spozna, ze sa s tym druhym nieco deje.
a ci hladat alebo nehladat dokazy? to uz je na povahe konkretneho cloveka ![]()
Kakika píše:
Já na intuici věřím, ale zároveň věřím, že pokud mám podezření, tak bez důkazů hraje velkou roli i fantazie…a ta umí kreslit hodně věrohodně. Takže kdybych měla pochybnosti, asi bych byla tak podlá a mobil zkontrolovala, popřípadě se jiným způsobem pídila po pravdě.Řekla bych, že každá žena má tento šestý smysl vyvinutý jinak a proto neexistuje jednoznačná rada, zda jí věřit, nebo ne. Jak psala Raduš.ka, pokud je v tom i strach, těžko se rozlišuje co nám vlastně rozeznělo ten varovný zvoneček
určitě ano nedávno jsem takovou intuici měla a potvrdila se mi někdy byh chtěla aby jsem ji neměla …zajímalo by mě ale proč nejsou chlapy tak obezřetný ,,,