Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojík všem,
mám 6letou holčičku,která je pro mě vším. Byla vytoužená,a když se narodila byla jsem nejšťastnější na světě. Jenže její tatínek udělal to nejhorší co mohl. Zmlátil mě a to i před Nelinkou. Byly jí tenkrát necelý 3 roky. Tohle neodpouštím a tak jsme se vydaly vlastní cestou. Proběhl soud bydlení u rodičů, atd..Asi po roce mi zkřížil cestu člověk,který mi nasliboval jak se o nás postará. Bum po třech měsících nás vyhodil na ulici s tím, že zjistil lásku k někomu jinýmu. A co dál? Nelinka chaos v hlavě a musela jsem zkousnout návrat k jejímu tátovi. Kvůli bydlení,penězům,a všemu podstatnému,s dohodou,že já si budu žít svůj život. Nikoho jsem nechtěla jen být sama sebou. Ale asi mi není souzeno mít klid. Jsem teď z někým kdo mě ničí. máme spolu chlapečka je mu půl roku. Myslela jsem, že pro mě,Kubíka a Nelinku dokáže vytvořit nový domov. Ale zjistila jsem,že mě podvádí kde může a co je horší už ani nevnímá že jsme tady.Nelinka si myslí že je to její vina,je chudák protože jsem neschopná.Tak moc mě bolí to že jsem nedokázala vytvořit pro ni domov. Nevím co mám dělat…jsem už zase totálně na dně… Už nechci všem všechno odpouštět.. kam mám jít..
Do azylovyho domu, nic jinyho neporadim. A myslim, ze bys mela prestat hladat chlapa, aby si udelala dokonalou rodinu. Proste zustan sama s detma a nevrhej se do v seho za kazdou cenu a po hlave. Hodne stesti
Taky radím azyl. dům nebo zpět k rodičům a hlavně postavit se na vlastní nohy, nehledat prince, který vás zaopatří…
Také moc nechápu, proč sis do takovéto situace pořizovala druhé mrně, ale to není moje věc.
Držím palec, ať se zbercháš. Pro děti dokáže člověk cokoliv, tomu věř.
myslíš že se vrhám do vztahu po hlavě? Nemyslím si to určitě jsem si dávala na čas ty lidi poznat ale když jsem se nastěhovala tak šup …jeden kopanec za druhým.Asi jsem naivka když se snažím vidět v lidech to dobrý…
Mondejko, určitě žij!!! máš dvě úžasný děti co Tě potřebují. V azyláku Ti pomůžou!!! Dáš se dohromady a zas bude líp! částečně jsem si prožila to co ty a myšlenky jsem měla podobné. Tak hlavně žádné unáhlené rozhodnutí!!! Vždy si říkej, co by dělali děti bez Tebe a jak by jim u tatínků bylo??? Jsi ted jejich jediná naděje na pěkný život!
bylo to nechtěné dítě a s tomto partnerem jsem už byla rok. Myslela jsem si že ho znám ale omyl. Tenkrát jsem měla nějaké potíže a musela vysadit prášky.a on chtěl mít semnou dítě. Toužil po chlapečkovi …
Taky se snažím vidět v lidech to dobrý a taky mi to jen ubližuje:(. Jsem momentálně stejně v.. jak ty, jen s rozdílem, že jsem nestačila nikam přestupovat…
Co poradit, já asi neporadím nic dobrého, protože jsem schopná vše vydržet:(.
Ten azylový dům bych taky poradila, kdybych byla já sama ochotna do něj jít. Což ale nejsem:(. Mám za to, že budu nějaký ten beznadějný případ či co. Záleží, jak to máš ty.
Doufám, že se máš ráda a že uděláš to, co cítíš, že je správné. Držím pěsti.
moc a moc děkuju za podporu …žít se moc snažím právě pro ně. ale to zklamání je děsivý ..
Mondejko,
hlavu vzhůru! Z každý patálie vede cesta… radím poohlédnout se po azylovým domě, s holčičkou si pořádně popovídat, je jí šest, spoustu věcí pochopí.
S financema to teď bude asi na štýru, nemohl by ti někdo pomoci s hlídáním, že by sis našla třeba nějakou brigádu, abyste si finančně trochu pomohli? Pak se člověk od dna odráží trochu líp…
Pokud se chceš dát do kupy a zajistit svým dětem normální rodinu, tak se odstěhuj. Jdi zatím do azylového domu, tam ti poradí, jak a kde heldat bydlení. Úplná rodina není všechno.
Mám kamarádku, která je se svojí dcerkou sama, neustále hledá partnera, prý aby malá měla tátu a neustále naráží na samé voly.
Radši být stokrát sama, než být s někým, kdo mě ponižuje.
to už mě taky napadlo jenže není kdo by hlídal … mamina je stará a u našich bych ani bydlet nemohla protože bydlí v 1+2 s malou to šlo ale i s Kubíkem by to asi nešlo … peníze jsou vážně dost veliký problém mám 9 000kč i s alimenty na malou …
No tak jí řekni můj příběh a třeba si z toho veme příklad …ale pokouším se dát se dohromady kamarádka mi radila aby jsem vztah ještě zachrínila tím že budu dělat jako že někoho mám a on začně žárlit a uvědomí si takový ty věci… ale to není nic pro mě myslím si že by si to chlap měl uvědomovat i bez těchto věcí…