Co udělat po odchodu partnera?

Anonymní
7.2.11 16:02

Co udelat po odchodu partnera?

Ahoj holky,
omlouvam se za anonym, je to docela osobni :-(
Ziju s partnerem ve spolecne domacnosti, mame trimesicni dite a muj partner chce odejit. Najem sama nezvladnu, takze si hledam mensi byt, snad se neco brzy najde. Potrebovala bych od vas radu, co ted udelat? Bydleni nejak vyresim a co dal? Na penezich se domluvime, urcite mi bude prispivat, ale na zivot to moc stacit nebude, takze na jaky urad se mam obratit? Dostanu nejaky prispevek jako svobodna matka, popr. s jakou castkou mam pocitat? Zatim mam materskou, brzy to ale bude jen rodicak 8600 :-( Mala zustane u me, musime to jit nekam sepsat, nebo staci domluva mezi martnery? Moc diky :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3040
7.2.11 16:15

Jak to, že budeš mít rodičák 8600? Nepřeklepla si se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.11 16:21

JJ, preklepla, 7600 :oops:

• Citovat
  • Upravit
13119
7.2.11 16:40

já mám dojem, že pokud je matka na rodičáku má nárok od partnera dostávat „alimenty“ sama na sebe do dvou let dítěte. Jinak je dobré surfnout po netu, od nového roku se toho dost změnilo a zrušilo, a ne všechny pracovnice na sociálce poradí správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
7.2.11 17:30

ahoj anoyme,
pokud dosáhneš, můžeš žádat o příspěvek na bydlení, přídavek na dítě, alimenty na sebe a na dítě - toto pokud se s partnerem nedohodneš tak soudně - s tímto ti poradí na sociálce - sociálně-právní pomoc pro rodinu nebo tak nějak se to jmenuje - tam ti dají vzor a ty si to napíšeš a podáš k soudu. Soudní poplatky by tam neměli být.
Jinak bude to boj, ale držím palečky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.2.11 18:22
nikita066 píše:
ahoj anoyme,
pokud dosáhneš, můžeš žádat o příspěvek na bydlení, přídavek na dítě, alimenty na sebe a na dítě - toto pokud se s partnerem nedohodneš tak soudně - s tímto ti poradí na sociálce - sociálně-právní pomoc pro rodinu nebo tak nějak se to jmenuje - tam ti dají vzor a ty si to napíšeš a podáš k soudu. Soudní poplatky by tam neměli být.
Jinak bude to boj, ale držím palečky :hug:

U pripevku an bydleni ej dulezita vec mit trvalej pobyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.11 19:11

Pokud se dohodnete na výživným i péči a návštěvách, nikam nic sepisovat nemusíte. ale dala bych si pozor. nikdy nevíš, co toho druhého napadne, kdyby ti ji jednou jen tak nevrátil, není to únos a ty můžeš leda vyhlásit pátrání, ale nikdo ti malou vracet nebude. takže ti ani on nemusí naoplátku umožnit s malou styk. ale je to o lidech. u nás to bohužel takhle vyhrocený bylo. jen varování.
ještě k tomu příspěvku na bydlení, musíš mít na sebe napsaný byt, na tvé jméno musí být platby za energie a tak. myslím, že tohle se zrovna neměnilo. ještě bych se poptala na sociální příplatek, tam se toho dost změnilo, přídavek na dítě a jinak nevím.
tak ať to v klidu vyřešíte a hodně štěstí dál do života.

• Citovat
  • Upravit
24320
7.2.11 19:14

Jo a kvuli pridavkum atak budou chtit nejspis soudne kolik dostavas atak po kamosce to chteli ale zalezi odkud jsi ...... takze se zeptat na prislusnem urade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
7.2.11 19:52

sociální příplatek se myslím rušil ne?Zůstal jen pro ty,co pečují o postižené děti,nebo se pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.2.11 20:06
kacudka píše:
sociální příplatek se myslím rušil ne?Zůstal jen pro ty,co pečují o postižené děti,nebo se pletu?

rusil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.11 21:25

Ahoj, určitě ti doporučuju, abys zašla na sociálku - právní ochranu dětí, kde si podáš žádost k soudu o svěření dítěte do své péče. Pokud je s partnerem domluva, je možné si určit částku výživného a případně návštěvy(přímo do formuláře, který ti na sociálce dají), pokud o to bude stát - v tomto případě sice k soudu půjdete, ale jen pro rozsudek, kde ti soud potvrdí vaší dohodu, pokud se nedohodnete, bude soud zjišťovat přijmy, případně další podklady, podle kterého určí výši výživného.

Nárok na dávky máš, pokud :
1.máš trvalý pobyt v bytě, který vlastníš, případně máš v nájmu
2.máš zažádáno o vyloučení společně posuzovaných osob(tvého expartnera)
3.máš zažádáno o svěření dítěte do své péče (bez potvrzení soudu to nejde)

Sociální příplatek je od ledna zrušen, ale příspěvek na bydlení a na dítě by jsi dostat mohla.
Musíš doložit přijmy a výdaje (vše musí být psané na tebe - elektřina, plyn, voda,…)

Mně dělá celkový příjem (rodičák + alimenty a příspěvků ze soc.) kolem 10tis a protloukáme se jak se dá…

Držím pěstičky, není jednoduché zůstat s dítětem sama, ale zvládnout se to dá,
Radějianonymka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.11 22:17

Dekuju holky, jste zlate :kytka:
Jeste mam takovy osobni dotaz. Zvladaly jste vsechno tohle samy? Ja se na rodinu obratit moc nemuzu, moji rodice maji svych starosti dost, takze tam funguju jako bezstarostna dceta. Obratily jste se treba na psychlologa? Pro me je tohle strasna situace, ja sveho partnera stale miluji a byl to pro me dost sok, takze resim i to, jak se z toho nesesypat :-x

• Citovat
  • Upravit
xxZuzana
7.2.11 22:58

Kamarádka zůstala sama, obrátila se na psycholožku a nemůže si ji vynachválit - někdy je lepší probrat to s nezúčastněnou osobou. Bylo zapotřebí doporučení obvoďáka, pokud to chtěla hradit pojišťovnou - což ona chtěla.

Naprosto tě chápu, že nechceš přidělávat starosti rodičům - ale v této situaci bych je aspoň trošičku zapojila - máte (zdá se) pěkný vztah, takže ty pomůžeš jim, oni zase tobě - to je přece samozřejmé. Nemá smysl se před nimi hroutit, ale nechat je trochu pomoci je v pořádku. Nevím tedy, co mají za problémy…ale hrát před nimi „divadlo“, aby o tebe neměli strach - to ti může hrozně ublížit. Kvůli mimču musíš být silná, ale ventilovat smutek, mluvit o něm a prožít si ho - to je potřeba, abys mohla jít dál. Máš dítě, to bdue obrovská posila, nebude čas na přílišné smutky a tvoje kapesní sluníčko ti ve všem těžkém pomůže, uvidíš. Jen si řekni o pomoc, není to hanba :hug:

• Citovat
  • Upravit
121
8.2.11 11:44

Je mi líto, co prožíváš… zažila jsem to taky… Já byla týden v Riapsu - krizovém centru, pomohlo mi to…, ale jakmile jsem se vrátila zpátky domů, tak se mi to všechno začalo vracet. Jediný lék je bohužel čas… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
8.2.11 12:15

Já jsem to zažila v těhu, takže teď už funguju. Začátky jsou těžší, ale postupem času se s tím tak nějak smiřuješ. A pak žiješ pro dítko :srdce:
Pokud máš možnost vyhledat odbornou pomoc, tak klidně jdi, bude se ti ze situací líp vyrovnávat. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí