Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No my se vlastne vubec nehadame, ale kdyz neco nefunguje, tak se zepta, co jsem s tim delala…to si dokazes predstavit, jak nadsena jsem
My se nehádáme,jen já sem nasr… když něco zničí,přesně co děláš ty občas udlá muj chlap + rozbije skleničku,urazí roh stěny
a mě to strašně točí.Aby jsme spolu ale nemluvili třeba celej den
to se mi za 10 let nestalo ![]()
To víš,že bývá
zrovna dneska bylo menší dusno,pač jsem se snažila celý den šůrovat,a mužíček mi postavil malého botky z venku na linku
jinak je trochu dusno kvůli jeho schůzím
teď je moje mami po operaci kolene,a nemůže hlídat,a já musím rušit cvičení
a nebo když houknu na malého,a manželovi se to nelíbí…ale to jsou jen takové prkotiny,ani na sebe nekřičíme,jen si hlasitěji vyměňujeme názory ![]()
tak to je podobné jako u nás, manžel taky vybudoval byt-rozumějte postavil-doslova, stavěli jsme další patro na domě. všechno dělal sám, je neuvěřitelně šikovný a taky se nesmí nic poškrábat apod., ale to chápu, prostě co si člověk vybuduje sám, toho si mnohem víc váží.
U nás se většinou pohádáme kvůli mé nebo jeho špatné náladě a manželové únavě a nechuti na sex ![]()
My se taky nehádáme,až mě to přijde divný
.Ale když už,tak ječím já a odezva žádná
Takže s ním se ani hádat nedá ![]()
kamikaa píše:
My se taky nehádáme,až mě to přijde divný![]()
Takže s ním se ani hádat nedá
Jooo,to ten můj taky dělá,když už soptím dost,tak neodpovídá,a to mě vytáčí
![]()
kamikaa píše:
My se taky nehádáme,až mě to přijde divný![]()
Takže s ním se ani hádat nedá
se máš, takového bych chtěla doma ![]()
zakladatelka
Mišuna píše:
No dusno u nás nebývá, to jedině když vydržím nemluvit já, což je tak pět minut......dohady máme občas kvůli pořádku, manžel je bordelář a chaotik a občas kvůli jeho nevzpytatelným nápadům, neplánovaným výletům a překvápkům obecně…ale na to jsem si snad už zvykla. Dneska večer si například rozložil 5ti tisícové puzzle, rozhrabal to přes 2,5 metrovej jídelní stůl a mně je jasný, že to tam bude ještě zítra ráno a v úterý a ve středu vypěním a na pět minut bude dusno
tak to taky gratuluju, já myslela fakt Dusno, kdy si říkáte, že se s ním snad nedá žít ![]()
Omlouvám se, ale já raději taky anonymní:
U nás tedy občas dusno je, většinou kvůli úplným prkotinám. Třeba minulý týden vysával a já mu říkám, ať vysaje i lištu na dveřích, protože když jsem šla před 5-ti minutami okolo, viděla jsem jak je na ní prach, jenže on ji mezitím už vysál a spustil na mě, že než mu říkám, že má něco udělat, tak se mám jít nejprve podívat, … pak se to spustilo, já se bránila, vrátilo mu to jinak a šla se slzami v očích ohřát večeři. Když jsem mu ji dala na stůl, tak jsem mu popřála dobrou chuť a řekla, že se omlouvám, že mě mrzí, že jsem na něj byla hnusná a on na to nic, tak mu po chvilce říkám, že si teda myslím, že by se měl omluvit i on, tak po mě štěknul „promiň“ - znělo to jakkoliv jen ne upřímně. On má vůbec problém se slovem promiň a že by uznal svou chybu, tak to už vůbec nehrozí, ale začínám si na to tak nějak zvykat.
Kvůli vážným věcem se nehádáme vůbec, na těch se bez problémů domluvíme.
My se nehádáme,respektive hádám se jen já.Ten můj se jen tak vytočit nenechá a já bych se kolikrát tak s chutí pohádala.Tak jednou,dvakrát do měsíce mám hádavou,většinou si na něm vylévám vztek když jsem vynervená z malý.Ale trvá to max. 10minut,pak se mu omluvím.Ještě se nám nestalo,že bysme měli tichou domácnost,ani jeden nejsme urážlivej a vždycky se to nějak v klidu vyřiká.Spíš jsme z toho chvíli smutný.
Za tři roky jsme doma dusno neměli. i když mě občas naštve, třeba že chodí pozdě.
U nás je dusno hlavně kvůli práce - kamiony.
Jinak se moc nehádáme.
Zakladatelko - tak u nás je to úplně to samý. Manžel postavil barák a jakmile něco udělám, tak dostávám přednášku, jak jsem laxní a že si neumim ničeho vážit a takový ty kecy. Já mu na to odpovim, že schválně jsem to určitě neudala a ať mi dá pokoj. Pak ještě něco mumlá a je klid. Třeba mi upadla tyč od vysavače a odřela jsem dřevěný dveře. Nebo dcera vzala propisku a udělala čmáranec na zeď nebo mi upadl hrníček od kartáčků do umyvadla a on hned, div nevzal lupu a koukal, jestli se neodštíplo a ty kecy. Dneska mi dělala přednášku, proč nezavírám skříň, že se do ní přáší a přinesl mi na ruce setřenej prach, tak jsem mu řekla, ať si ho strčí do prd… a dala mu přednášku, že jeho záchod taky meju já, umyvadlo taky, pořád čistim zrcadlo a on na to ani nešáhne, ikdyž to zaprasí. Tak zklapnul a byl klid.
U nás bývá dusno výhradně kvůli rozdílným názorům na péči o dcerku. Ve všem ostatním si rozumíme výborně, ale moje očividná a trvalá neschopnost dostát manželově představě správné a zodpovědné matky je u nás prostě zárukou minimálně dvou italských dní do týdne.
Raději anonymně, díky za pochopení.
Zajímalo by mě, kvůli čemu se svým partnerem doma nejvíc dohadujete? S kamarádkama se mi tohle nechce rozebírat…
U nás poslední rok, co jsme stavěli dům a teď v něm bydlíme, vede jednoznačně téma, že já ten barák demoluju. Prostě občas se stane nějaké prkotina, jakože je naťuklá noha od stolu nebo škrábnuté lamino a můj drahý z toho dostává úplný amok, je schopen řvát půl dne a pak 4 dny nemluvit… A vzhledem k tomu, že jsem doma s osmiměsíční dcerou, tak je všecko jen moje vina, protože on by nikdy nic nezničil… Nejde o to, kdo co udělal, ale o ten postoj, kdy přijde z práce a zeptá se, co jsem dnes rozbila. Samozřejmě, že nic nedělám schválně a je mi to líto, ale zastávám názor, že pokud už se něco stane, tak není důvod si tím otravovat život víc než je nezbytně nutné.
Prostě mi přijde, že takové scény nejsou jinde normální, kvůli takovým kravinám, že je normální hádat se kvůli žárlivosti nebo výchově dětí nebo utrácení peněz, ale tohle?
Jinak je nám spolu moc dobře, dokud se ale doma nic nevymamlasí, to je pak hysterie na týden… a udobřování nefunguje, prostě se musí ten amok přestát - už nebrečívám, říkám si, že se nenechám terorizovat, ale trápí mě to dusno moc… myslím, že žádné domluvy na něj nefungují, prostě se nesmí nic přihodit…
Ale teda zpátky k dotazu, bývá u vás někdy dusno? a proč?
Hezké dny bez trápení všem…