Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak tady asi nejde o pochopitelný reakce na extrémní nešikovnost, ale spíš o extrémní reakce na věci, který jsou tak nějak běžný… ![]()
Vivik píše:
Tak tady asi nejde o pochopitelný reakce na extrémní nešikovnost, ale spíš o extrémní reakce na věci, který jsou tak nějak běžný…
Když tak čtu jak to u někoho chodí, tak jsem ráda, že mám toho svýho. On je docela pedant, ale spíš v práci doma to nějak odkládá ![]()
Vivik píše:
Tak tady asi nejde o pochopitelný reakce na extrémní nešikovnost, ale spíš o extrémní reakce na věci, který jsou tak nějak běžný…
To máš pravdu:-).Já ho seřvu,ale za vteřinu o ničem nevíme ![]()
Ahoj,u nás je dusno kvůli penězům a jeho higyeně…nenaučili ho doma zodpovědnosti
…a že si dělá co chce
![]()
vcelku je důležitý , aby si každá z nás myslela, že ten její je pořád jeěště lepší než ty ostaní exempláře ![]()
jak by tohle pominulo, tak to pak by bylo smutný ![]()
Už si ani nepamatuju, proč jsme se hádali s bývalým manželem, ale pamatuju, že se mnou nemluvil klidně měsíc, před rozvodem i dva a to byl zabiják vztahu.
S posledním ex jsme se hádali neustále. Byl nezodpovědný, dělal si co chtěl, nespolehlivý, zlý, hrubý, vypočítavý, manipulantský,… Když jde o ničení bytu - já si tohle nenechám líbit. On doma nehrábnul na nic, tak mi nebude říkat, že jsem někde zapomněla utřít prach. Nebudu poslouchat, že jsem poničila příborový nůž a že si ničeho nevážím, když sám dokázal ze vzteku rozmlátit židli na kousky. Já celkem hodně dbám o domácnost a ráda hezky bydlím, ale jsou to pořád jen věci.
R.
nO u nás bývá dusno, hlavně pro jeho časovou vytíženost(od rána do večera v práci a doma se nepostará lautr o nic)-podotýkám, že nepodniká a má prac dobu 8.5 hod-takže jeho skoro denní 10ky -14tky prostě nepochopím. A druhý důvod-tchyně nebo přesněji celkově jeho rodinna(jako např.teď), Peníze nemáme a tak se kvůli nim nehádáme-není jich tolik aby to za to stálo.
Tak u nás bylo jeden čas dusno kvůli tomu,že se mi při mytí nádobí skoro pokaždý podařilo něco rozbít
Prostě mi to vyklouzlo z ruky,jak to bylo od jaru a já pak poslouchala,že mám děravý ruce,že jsem mu rozbila oblíbený půlitr(hrneček,talíř…)a že u nich doma maj 2O let starý hrnečky a nikdo je za tu dobu nerozbil.A nejvíc mě naštval větou:„Si pořid plastový nádobí“
Mě ta hádka přišla naprosto o ničem,nádobí se dokoupí jiný,ale přítel k tomu měl asi nějaký vztah,vzpomínku.Pak se někdy hádáme kvůli tomu,že je pořád v práci a když neni vpráci,tak je unavenej
Přítel je hroznej paličák,vydrží trucovat i několik dní
Já obvykle do deseti minut vychladnu.Ale většinou je u nás dusno kvůli blbostem ![]()
Dusno vyvolávají otázky:
„Co jsi celý den dělala?“ (válela se na gauči samozřejmě)
„Nech jí řvát, musí se to naučit, ne?“ (malou bolí zuby a nechce spát, já u ní samozřejmě vartuju a utěšuju)
„Lásko, kluci jdou večer na pivo, myslíš, že bych mohl taky?“ (proč se proboha ptá, když stejně půjde??)
„Nevíš, kde mam klíče?“ (jasně, já vim přeci všechno…)
Jinak dusno vyvolávám já. Když mi naťape ve vytřený předsíni, neumyje vanu, vousy jsou i na zrcadle, špinavý ponožky u postele, nádobí NA myčce, vybílí účet za kraviny na snowboard a pak kouká jak had z díry, když chci pro malou bundu nebo pro sebe šaty atd. Každá to asi znáte ![]()
Vivik píše:
Tak přesně takhle to cítím, pěkně jsi to shrnula ![]()
zakladatelka
Pošli svýho chlapa k nám.
Od staršího máme omlácený rohy zdí (odrážedlo), celkem efektně vypadá otisk jeho mastné ruky naproti vchodovým dveřím.
Omatlaná zrcadla mi přijdou v domácnosti s malými dětmi normál. Jsem vďěčná, že nemáme pastelkama omalované zdi, což je taky běžné.
U kamarádky černou lihovkou pomalovaná žlutá sedačka je super mistrovské dílo ![]()
Jinak my se s chlapem nehádáme, hádám se já, potom jsem já uražená. Pokud jsem uražená dlouho, urazí se chlap a to vím, že už jsem přestřelila.
A důvody? Ošklivě se na mě podívá (ten je v období těhu a kojo-depresí nejoblíbenější), je moc dlouho na záchodě (jeho 3× denně půl hodiny mi často pijí krev), vrátí se domů později, když jsem já měla v plánu, že příjde brzy (samozřejmě aniž bych mo o tom řekla), a tak podobně ![]()
U nás je teď dusno kvůli autu. Dovolila jsem si ze stavebka koupit si svoje auto, abych si mohla přivydělávat - možnost si přivydělat je většinou ve městě, kam je velice špatné spojení hromadnou dopravou, abych nebyla závislá na manželovi a mohla se kdykoliv sebrat a jet za kamarádkou, na nákup a podobně. A zřejmě to budu poslouchat celej život, protože on si to nepřál. Jsem sobecká, že jsme nekoupila nic do bytu (vysavač se nepočítá), ale koupila jsem si auto, které přece nepotřebuju. Nikdy jsem si nic pořádného nekooupila, za peníze, které dostanu třeba od babičky nakupuju buď normálně jídlo, nebo koupím něco malému, jdeme třeba na večeři a tak, a když si jednou koupím něco vyloženě pro sebe, tak je to špatně. Pak je dusno kvůli hospodě a kvůli psovi, když se hádáme, kdo z nás ho vyvenčí. Dusno je taky kvůli penězům, protože jsme si vzala chlapa, kterej mi při každé hádce předhodí, že nic neplatím, že mě musí živit, že bez něj bych umřela hlady. Zkrátka on je king a já se před ním mám posadit na zadek. Že platím net a televizi a nakupuju jídlo, to asi není důležitý. Když po něm chci informaci, kolik mu mám teda dávat, tak prej nic ode mě nechce. Chápete to?
No a řeči o tom, jak by si beze mě žil skoro v miliónech raději nechávám stranou. Taky je dusno kvůli bordelu. Tedy on tvrdí, že tu mám bordel, já si to nemyslím, rozhodně nemám v plánu uklízet každou vytaženou hračku, zametat každej drobeček, utírat každý zrnko prachu a tak dále, uklízím v rámci možností, když stíhám, iklidím pořádně, když nestíhám, tak uklidím aspoň to nejhorší. Uznávám, že by to tu mohlo vypadat líp, ale nenarodila jsem se proto, abych se věnovala jenom úklidu. No a teď jdu pověsit prádlo, povlíknout postel a vyvenčit toho psa a za chvíli pádím svým zpropadeným autem na brigádu, kterou se snažím přivydělat alesppoň pár korun.. ![]()