Jaký máte názor na předmanželskou smlouvu?

10048
3.2.11 07:08

předmanželská smlouva

Ahoj holky, chci se zeptat jaký máte názor na předmanželskou smlouvu?

Příspěvek upraven 04.11.12 v 19:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
3.2.11 07:18

No nakonec, se tady nebudu schovavat ne…jako u nas je jasny ze nikdy nevydelam tolik jako on.. to mame jasny…ale me to strasne vnitrne vadi, já kdybych nemela ho tak jsou me nejaky penize uplne nekde…je jenom nechapu proc bysme to meli delat my. jako ja chapu ze je to kdyby…ale jako kdyby co…to je strasny…nejak me to ted vlezlo na mozek tak jsem z toho nastvana…me jsou penize uplne nekde ale ja nechapu ze ho vubec napadlo ze bysme jednom nebyli spolu…coz jakoze zamitl samozrejme…tak potom nechapu na co by ju psal…je to zacarovanej kruh…ale me to proste sebralo a ani nevim poradne proc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
3.2.11 07:26

Dice-pokud ti jsou peníze úplně ukradený,tak bych předmanželskou smlouvu neřešila a neviděla na ní nic špatnýho.Pokud on má vyšší materiální zabezpeření,tak se mu nediv-nikdy neví,kdy můžeš odejít a co on potom?Dělil by se o to,co pracně vydělal?
Bratranec se nyní rozvádí,po 20-ti letech-a říká,že je to finančně hrozně náročný,vypořádat se s manželkou,zabezpečit jí po rozvodu…nemá moc vyské příjmy.A peníze na založení jiné rodiny v dohledné době nebudou.
Předmanželskou smlouvu bych brala jako jasné vyříkání si,co čí je a bude.Nic víc,nehledej v tom že by tě neměl rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
3.2.11 07:27

Mam na to stejny nazor jako zakladatelka. Kdyby chtel predmanzelskou smlouvu. Asi bych mela pocit ze to nemysli vazne, ze mne dostatecne nemiluje. No nevim. My oba nic nemeli a finance taky docela podobne. Ale rozhodilo by mne to :(

Drzim palce.

P.s. Pokud je na tom financne lepe nechala bych si tam zanest nejake rozumne podminky kdyby opustil rodinu. Nevim jestli to jde. Ale kdyz uz tak uz. Zadna smlouva typu s taskou jsi prisla s taskou odejdes. Zrejme se chystate vzit a zalozit rodinu, tak pokud trva na predmanzelske smlouve at mu zni i neco vyplyva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
3.2.11 07:35

On na tom netrvá. Vzniklo to tak že jdeme v sobotu na svatbu, jeho známej požádal v létě přítelkyni o ruku, a den na to zjistili ze je tehotna :lol: no takže se berou v sobotu…On přišel s tim ze ten známej udelal predmanzelskou smlouvu…a jakoze to neni spatnej napad. Mě o penize vubec nejde tu smlouvu bych podepsala jenom s tim, ze nic nechcu protoze kdybych nemela ho a nebyli sme spolu tak je me to uz jedno a rozhodne nebudu chtit nejaky blby penize…Já to saozřejmě chápu z financního hlediska, on je obchodník takze penize bere jako kazdodenni zalezitost…milion sem milion tam takze proto to bere tak pragmaticky. ale já to beru strasne citove, me proste hrozne vadi ze premyslí nad nejakym kdyby. On jako rekl ze by to byl papír kterej by sme nikdy nevytahli, nepotrebovali…ja mu naprosto verim, a verim tomu ze budem navzdycky spolu, on taky- pak proste nechapu to KDYBY. nevim jestli to pisu srozumitelne…bylo to vcera takovy nadhozeny tema a me je z toho tak na nic…a ani nevim proc…spis se potrebuju uklidnit…jste zlatý :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
3.2.11 07:51

Ja to vidim trochu jinak.

Tri roky po svatbe otehotnis. Budes 2×3 roky na rodicovske. Od statu budds dostavat 7600,–. On svoje penize na jake je zvykly. Dokud budete spolu bude vas zivit, platit rodinne naklady. Ty bud budes mit moznost si rodicak nechavat nebo taky ne a bude potreba z nej platit nejake povinne naklady. Tj. Tve moznosti sporeni 0-7600,– on zrejme jine castky. Za 10 let mu rupne v kouli. Utece za mladou. Bude mit nasetreno, vas vyhodi na ulici a diky predmanzelske smlouve ti nebude muset nic dat. Pak budes cekat nez rozhodne soud a priklepne ti nejake alimenty.
No mozna kecam blbosti, ale nikdy neni svet jen ruzovy :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
3.2.11 07:54

Dice, asi chápu, co prožíváš a že Tě to rozhodilo. Jen si to opravdu neber osobně. S Vaším vztahem to nemá nic společnýho, není to známka toho, že si dělá zadní vrátka nebo Tě nemá rád. Vím, že to tak asi na první pohled vypadá a člověk z toho může cítit i takové to „já si vydělávám víc, tak přece Ti pak nedám od všeho půl“…teď jste zamilovaný a vidíš jen jeho…jednou se může stát, že to nebude on, kdo odejde ze vztahu a můžeš to být Ty…pak možná budeš za smlouvu vděčná, protože rozvody bývají rychlé a bez hádek…je hrozný mluvit teď o rozchodu, když jste v tom nejkrásnějším, ale tu smlouvu bych se snažila brát s nadhledem. Ono vlastně opravdu o nic nejde a pokud je obchodník, tak oni takhle prostě přemýšlí…peníze, jistota, finanční rezerva a pořád dokola :roll: Nebuď smutná, přítel Tě miluje a tou smlouvou mezi vámi nic nemění. Pokud nejsou vyrovnané příjmy, je to běžná věc. Pokud by to znamenalo „už Tě nemám tolik rád“, tak by o svatbě ani nepřemýšlel. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
3.2.11 07:55

Dice, nebrala by som to až tak vážne. Myslím, že to nie je o tom, že Ťa dosť nemiluje, ale z finančného hľadiska je predmanželská zmluva výhodná vec (holt obchodník). Vidíš, veď povedal, že to je papier, ktorý nikdy nebudete potrebovať a Ty mu veríš, tak potom podľa mňa nie je čo riešiť. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
3.2.11 08:03

Dík moc holky za podporu…já to tak nějak všechno vím…teď jsme v takovým tom období, všichni kolem rodí berou se…my sme spolu 4 roky, známe se teda asi 7let, a taky smeřujeme ke svatbě atd, ale prostě tedka se nas kazdej pta atd…no mě už z toho všeho hrabe :-D Přespím to a bude to ok…děkuju všem za rady a zkušenosti :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12946
3.2.11 08:14

Já nemám nic proti předmanželské smlouvě, svatbu beru jako finanční a právní záležitost. Ale nedopustila bych, aby v případě, že je partner finančně silnější, v podstatě odešla s ničím, když by ten vztah nevyšel. předpokládat, že to člověku na 100% vyjde, to je podle mého názoru v dnešní době naivita.
Určitě bych nedopustila, aby byla předmanželská smlouva příliš jednostranná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
3.2.11 08:31

Na předmanželské smlouvě nevidím nic špatného.
Pokud partner podniká, tu smlouvu bych chtěla i kvůli sobě. Strašně záleží co se do té smlouvy konkrétně dá. Sama bych se poradila s právníkem. Ona ta smlouva nemusí být špatná ani pro tebe a když jí partner stejně nechce nikdy použít, tak mu určitě nebude vadit ani nějaká výhoda pro tebe, třeba když budeš na mateřské, pokud on bude hodně vydělávat jak píšeš. Péče o děti je náročná a i pak, pokud se o ně budeš starat hlavně ty, je náročné mít dobře ohodnocenou práci, starat se o děti a o vytíženého manžela… určitě bych chtěla do smlouvy v případě manželových velkých příjmů výhodu pro sebe. Stát se může cokoliv a kdyby si třeba za 20 let vzpomněl, že si ten život představoval jinak, budeš mít aspoň nějaké peníze. Ale k té situaci dojít nemusí, můžete být pořád spolu… ale přecejen ti to přinese jistý klid.

Dice píše:
On na tom netrvá. Vzniklo to tak že jdeme v sobotu na svatbu, jeho známej požádal v létě přítelkyni o ruku, a den na to zjistili ze je tehotna :lol: no takže se berou v sobotu…On přišel s tim ze ten známej udelal predmanzelskou smlouvu…a jakoze to neni spatnej napad. Mě o penize vubec nejde tu smlouvu bych podepsala jenom s tim, ze nic nechcu protoze kdybych nemela ho a nebyli sme spolu tak je me to uz jedno a rozhodne nebudu chtit nejaky blby penize…Já to saozřejmě chápu z financního hlediska, on je obchodník takze penize bere jako kazdodenni zalezitost…milion sem milion tam takze proto to bere tak pragmaticky. ale já to beru strasne citove, me proste hrozne vadi ze premyslí nad nejakym kdyby. On jako rekl ze by to byl papír kterej by sme nikdy nevytahli, nepotrebovali…ja mu naprosto verim, a verim tomu ze budem navzdycky spolu, on taky- pak proste nechapu to KDYBY. nevim jestli to pisu srozumitelne…bylo to vcera takovy nadhozeny tema a me je z toho tak na nic…a ani nevim proc…spis se potrebuju uklidnit…jste zlatý :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
3.2.11 08:41

My tedy předmanželskou smlouvu máme, ale manžel je právník, takže co nemá ošetřeno smluvně, z toho má těžké spaní, nějak jsem s tím dopředu počítala.
Obecně vzato je předmanželská smlouva dobrá věc, donutí lidi se zamyslet nad napříjemnými otázkami v době, kdy jsou (měli by být)schopni se dohodnout a podívat se na věc i partnerovýma očima. V případě rozvodu pak víří takových emocí, že tato schopnost mizí a každý kope jen za sebe. Říkat, že jsou ti peníze fuk můžeš teď, pokud bys jednou měla zůstat sama s dětmi, které budeš potřebovat zajistit a ještě budou poněkud limitovat tvoji schopnost vydělávat hodně peněz, věř mi, že na to budeš koukat jinak a bude ti sakra záležet na každé koruně, kterou vydělal, zatímco ty jsi udržovala teplo rodinného krbu.
Takže předmanželskou smlouvu ano, jsem i pro zúžení SJM, zvlášť pokud nastávající podniká, pokud by mu něco neklaplo a dostal se do dluhů, neohrozí to rodinu a nebudeš jich muset polovinu splácet. Jen si to chce pohlídat, aby ta smlouva byla fér. A myslet při jejím sestavování i na to, že budeš na mateřské, práci budeš muset uzpůsobit dětem a budeš vydělávat méně, takže rozdělení- co si kdo vydělá, to si nechá, není úplně fér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
3.2.11 08:57

Já zakladatelku chápu, taky bych to jen tak nepřekousla. A že manžel před naší svatbou zkusil předsvatební smlouvu nadhodit, údajně kvůli jeho matce a baráku, kterej on zdědil. A tomu se vlastně nedivím, páč tchýně na mě hodně dlouho koukala skrz prsty a trvalo docela dlouho, než se náš vztah ustálil na vzájemné toleranci :twisted:
Pro mě svatba nemá mít nic společného s penězi, je to o lásce a vůli prožít společně zbytek života. Já vím, možná jsem naivní, ale takhle to beru já. A předmanželská smlouva pro mě znamená, že si ti lidi vlastně plánují, že se časem rozvedou.
Vždyť se přece dnes dva lidi už nemusí brát, pokud nechtějí. Už dávno neplatí, že když někdo spolu žije na psí knížku, tak je divnej a měl by lízt kanálama a zbytek rodiny se za ně stydí. Takže pro mě by to bylo buď svatba bez předmanželské smlouvy anebo spolu budem žít nesezdáni :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
3.2.11 09:09

předmanželská smlouva může být dobrá, ale taky špatná. Já bych ji nezavrhovala, protože když se kolem sebe rozhlédnu, vidím samé krachy manželství a ne pro vážné věci, ale kvůli milencům a milenkám. Spíš si ohlídej aby ta smlouva nebyla jednostranná, aby ti v případě rozvodu nezůstaly oči pro pláč. Chce to definovat současný majetek, ale i budoucí, proč bys třeba neměla v budoucnu mít nárok na majetek, který vybudujete? Co když partner začne podnikat, ty budeš obstarávat domácnost, děti, budeš ho podporovat a až se dostane do sféry, kdy bude mít dost peněz, tak tě vymění za novou (stává se to dost často) a podle předmanželské smlouvy bys neměla třeba nárok na tento majetek. Rozhodně nic nepodepisuj a vem smlouvu k právníkovi, který ji skontroluje, probere s tebou výhody a nevýhody, zaměř se na děti a majetek.....Chce to chladnou hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
3.2.11 09:15

jen ještě dodám, píšeš, že nic nechceš a on že peníze má. Chápu, že není důvod aby ti zůstávaly peníze, co má teď, ale nechápu, proč bys neměla mít případně nárok na část peněz, které vydělá v manželství. Co když dojde na rozvod - řekneš já nic nechce a půjdeš s dětma do 1+1, a budeš obracet každou korunu a tatínek bude obracet tisíce? Nebo se tatínkovi rozleží v hlavě a protože ty podepíšeš smlouvu, kdy v případě rozvodu odejdeš s taškou, takže on u soudu dokáže, že má větší a lepší možnost se o děti postarat, takže je soud přiklepne jemu? Holka musíš přemýšlet, tohle není sranda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí