Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zoidberg píše:
Ale není to tak vždy. Moje partnerka, výrazně bohatší než já nechce o manželské smlouvě ani slyšet a já bez ní do chomoutu nevlezu. Hlavním parametrem bude vždy pohlaví, tedy emocionálně založené ženy VS. logicky smýšlející muži. Samozřejmě se nějaké odchylky najdou…
S tim se da souhlasit. Zeny obecne manzelstvi vidi vyrazne odlisne. Voli take emocne.
@Pavlik Morozov píše:
Jenze takhle uvazujes ty. Vetsina funguje tak, ze ten co do manzelstvi vklada vice by tu debatu a smlouvu chtel a ten co mene nebo nic samozrejme nechce. Myslis ze zena, ktera je sama s dvema detmi v najmu a tak tak mesicne vyjde, bez uspor a potka muze co slusne vydelava, ma vlastni dum, uspory a dojde na svatbu bude chtit smlouvu? Nebo muz rozvedeny, vymerene alimenty, exekuce, dluhy s podnikani si nabrnkne zenu slusne vydelavajici bezdetnou s bytem bude chtit predmanzelskou smlouvu? Nebudou a budou se urazet, hrat na city aby doslo ke svatbe bez smlouvy. Kdo myslis, ze vic bude tlacit z techto paru na svatbu?
Tak já bych předmanželskou smlouvu chtěla právě jako ten chudší a slabší partner nebo ten, který s velkou pravděpodobností v budoucnosti slabší bude, protože zůstane doma s malejma dětma, nebude moct budovat svou profesní kariéru až tak dobře… Abych měla jasno, jak na tom budu. A to ze mě nemluví žádná osobní špatná zkušenost, jen pozorování okolí.
@zoidberg píše:
Ale není to tak vždy. Moje partnerka, výrazně bohatší než já nechce o manželské smlouvě ani slyšet a já bez ní do chomoutu nevlezu. Hlavním parametrem bude vždy pohlaví, tedy emocionálně založené ženy VS. logicky smýšlející muži. Samozřejmě se nějaké odchylky najdou…
Tak holt jsem asi chlap.:-D
Predmanzelska smlouva urcite ano, zvlast pokud bych si nedejboze mela brat cloveka ktery rika, ze jsou mu penize uplne ukradeny ![]()
Vice mne ale sokuje, ze zakladatelku zarazi, jak jeji partner vubec muze premyslet nad moznosti, ze by nekdy nebyli spolu. Mne by zarazilo, kdyby nad tim kdokoliv nepremyslel.
Předmanželská smlouva = v budoucnu stoprocentně rozvedené manželství
Dva lidé, kteří si nedůvěřují, jsou nejen ustrašenci ( hlupáci ), ale i zlosyni, kteří způsobí bolest svým potomkům ( rozvodem, svojí vadnou mentalitou, ne-výchovou atd. )
Já bych na ní trvala ať už by byly rozdíly mezi mnou a partnerem jakékoliv.
Na manželství je potřeba se dívat racionálně a ne růžovými brýlemi.
@Lunapark píše:
Předmanželská smlouva = v budoucnu stoprocentně rozvedené manželstvíDva lidé, kteří si nedůvěřují, jsou nejen ustrašenci ( hlupáci ), ale i zlosyni, kteří způsobí bolest svým potomkům ( rozvodem, svojí vadnou mentalitou, ne-výchovou atd. )
Proč by měla předmanželská smlouva znamenat nedůvěru?
@Emmie píše:
Proč by měla předmanželská smlouva znamenat nedůvěru?
Chcete žít v tomto krutém kapitalistickém světě, nebo naopak v láskyplném, beze strachu, kde si obyčejní lidé ve státu nejsou navzájem ohrožením / hrozbou, protože tak ( dobře ) smýšlejí, a tudíž tak smýšlejí i jejich představitelé ( politikové ), a pracují pro ně v nejlepším?
Vy sami si určujete život / budoucnost / podobu národa, Češi.
A pokud si tam necháte zavádět šmejdoviny od Západu ( dluhy na manžela/-ku, rozbíjení rodin zákony z Bruselu, stresování lidí v životě nesplnitelnými finančními závazky,… ), a vůbec se tomu nebráníte, budete jen více a více vykořisťovaní, tudíž nešťastní, nespokojení, a tím i zlí, mstiví,…
Neodpověděl jsem přímo, ale vnímaví se dovtípí.
@Lunapark píše:
Chcete žít v tomto krutém kapitalistickém světě, nebo naopak v láskyplném, beze strachu, kde si obyčejní lidé ve státu nejsou navzájem ohrožením / hrozbou, protože tak ( dobře ) smýšlejí, a tudíž tak smýšlejí i jejich představitelé ( politikové ), a pracují pro ně v nejlepším?Vy sami si určujete život / budoucnost / podobu národa, Češi.
A pokud si tam necháte zavádět šmejdoviny od Západu ( dluhy na manžela/-ku, rozbíjení rodin zákony z Bruselu, stresování lidí v životě nesplnitelnými finančními závazky,… ), a vůbec se tomu nebráníte, budete jen více a více vykořisťovaní, tudíž nešťastní, nespokojení, a tím i zlí, mstiví,…
Na čem jedeš? ![]()
@berusa.m píše:
Kdybych to neslyšela od něho ani neuvěřím, čeho je žena, která chodí v neděli do kostela, schopná.
( Katolický ) křesťan, který chodí jen v neděli do kostela, je křesťan na baterky.
@aquarian píše:
Na čem jedeš?
To už jste se ptal minule, pane policisto. Měl byste si to pamatovat.
@Lunapark píše:
Chcete žít v tomto krutém kapitalistickém světě, nebo naopak v láskyplném, beze strachu, kde si obyčejní lidé ve státu nejsou navzájem ohrožením / hrozbou, protože tak ( dobře ) smýšlejí, a tudíž tak smýšlejí i jejich představitelé ( politikové ), a pracují pro ně v nejlepším?Vy sami si určujete život / budoucnost / podobu národa, Češi.
Samozřejmě, že v kapitalismu. Nejsem hipík
![]()
@Lunapark píše:
To už jste se ptal minule, pane policisto. Měl byste si to pamatovat.
S někým si mě pleteš, ještě jsme si tu nepsali. Ale nepochybuji, že takové dotazy dostáváš často. ![]()
Mě manželka taky říkala že si mě bere z lásky a ne pro peníze ale za 2 roky mě začala podvádět s kolegou z práce a navíc ji ten blbec nakecal že budou spolu žít a ať si vezme půjčku aby měli na byt ale jenom co mu dala peníze tak ji poslal k šipku takže skončila rozvedená bez jedině koruny s velkým dluhem který díky předmanželské smlouvě nemusím z 50% platit ( víc jak milion).Vztah/manželství se může zhroutit během pár minut takže neodsuzuj lidi co chtějí předmanželskou smlouvu. Podle mě by měla být povinná u každého manželství vzhledem k tomu jakou máme vysokou míru rozvodovosti. Smlouva by měla být spravedlivá k oběma jak k bohatému tak k chudému ale hlavně by měla fungovat jako bič na něvěrníky se kterými se poslední dobou roztrhl pytel. Mám mladší sestru která je taky rozvedená a oba tvrdíme že najít dneska slušnou ženskou nebo chlapa co nebude podvádět je celkem nadlidský výkon. Mám pár kamarádů a všichni jsou taky rozvedení protože je manželky podváděli. Někteří neměli smlouvu a to co mě popisovali co se dělo při rozvodu a vypořádávání majetku bylo fakt drsné.