Jaký máte názor na předmanželskou smlouvu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6827
19.11.20 12:22
@zoidberg píše:
Ale není to tak vždy. Moje partnerka, výrazně bohatší než já nechce o manželské smlouvě ani slyšet a já bez ní do chomoutu nevlezu. Hlavním parametrem bude vždy pohlaví, tedy emocionálně založené ženy VS. logicky smýšlející muži. Samozřejmě se nějaké odchylky najdou…

S tim se da souhlasit. Zeny obecne manzelstvi vidi vyrazne odlisne. Voli take emocne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4965
19.11.20 13:34
@Pavlik Morozov píše:
Jenze takhle uvazujes ty. Vetsina funguje tak, ze ten co do manzelstvi vklada vice by tu debatu a smlouvu chtel a ten co mene nebo nic samozrejme nechce. Myslis ze zena, ktera je sama s dvema detmi v najmu a tak tak mesicne vyjde, bez uspor a potka muze co slusne vydelava, ma vlastni dum, uspory a dojde na svatbu bude chtit smlouvu? Nebo muz rozvedeny, vymerene alimenty, exekuce, dluhy s podnikani si nabrnkne zenu slusne vydelavajici bezdetnou s bytem bude chtit predmanzelskou smlouvu? Nebudou a budou se urazet, hrat na city aby doslo ke svatbe bez smlouvy. Kdo myslis, ze vic bude tlacit z techto paru na svatbu?

Tak já bych předmanželskou smlouvu chtěla právě jako ten chudší a slabší partner nebo ten, který s velkou pravděpodobností v budoucnosti slabší bude, protože zůstane doma s malejma dětma, nebude moct budovat svou profesní kariéru až tak dobře… Abych měla jasno, jak na tom budu. A to ze mě nemluví žádná osobní špatná zkušenost, jen pozorování okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4965
19.11.20 13:36
@zoidberg píše:
Ale není to tak vždy. Moje partnerka, výrazně bohatší než já nechce o manželské smlouvě ani slyšet a já bez ní do chomoutu nevlezu. Hlavním parametrem bude vždy pohlaví, tedy emocionálně založené ženy VS. logicky smýšlející muži. Samozřejmě se nějaké odchylky najdou…

Tak holt jsem asi chlap.:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
19.11.20 14:00

Predmanzelska smlouva urcite ano, zvlast pokud bych si nedejboze mela brat cloveka ktery rika, ze jsou mu penize uplne ukradeny 8o

Vice mne ale sokuje, ze zakladatelku zarazi, jak jeji partner vubec muze premyslet nad moznosti, ze by nekdy nebyli spolu. Mne by zarazilo, kdyby nad tim kdokoliv nepremyslel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
24.1.21 17:45

Předmanželská smlouva = v budoucnu stoprocentně rozvedené manželství

Dva lidé, kteří si nedůvěřují, jsou nejen ustrašenci ( hlupáci ), ale i zlosyni, kteří způsobí bolest svým potomkům ( rozvodem, svojí vadnou mentalitou, ne-výchovou atd. )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
24.1.21 18:00

Já bych na ní trvala ať už by byly rozdíly mezi mnou a partnerem jakékoliv.
Na manželství je potřeba se dívat racionálně a ne růžovými brýlemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
24.1.21 18:01
@Lunapark píše:
Předmanželská smlouva = v budoucnu stoprocentně rozvedené manželstvíDva lidé, kteří si nedůvěřují, jsou nejen ustrašenci ( hlupáci ), ale i zlosyni, kteří způsobí bolest svým potomkům ( rozvodem, svojí vadnou mentalitou, ne-výchovou atd. )

Proč by měla předmanželská smlouva znamenat nedůvěru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
24.1.21 18:12
@Emmie píše:
Proč by měla předmanželská smlouva znamenat nedůvěru?

Chcete žít v tomto krutém kapitalistickém světě, nebo naopak v láskyplném, beze strachu, kde si obyčejní lidé ve státu nejsou navzájem ohrožením / hrozbou, protože tak ( dobře ) smýšlejí, a tudíž tak smýšlejí i jejich představitelé ( politikové ), a pracují pro ně v nejlepším?

Vy sami si určujete život / budoucnost / podobu národa, Češi.

A pokud si tam necháte zavádět šmejdoviny od Západu ( dluhy na manžela/-ku, rozbíjení rodin zákony z Bruselu, stresování lidí v životě nesplnitelnými finančními závazky,… ), a vůbec se tomu nebráníte, budete jen více a více vykořisťovaní, tudíž nešťastní, nespokojení, a tím i zlí, mstiví,…

Neodpověděl jsem přímo, ale vnímaví se dovtípí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aquarian
24.1.21 18:17
@Lunapark píše:
Chcete žít v tomto krutém kapitalistickém světě, nebo naopak v láskyplném, beze strachu, kde si obyčejní lidé ve státu nejsou navzájem ohrožením / hrozbou, protože tak ( dobře ) smýšlejí, a tudíž tak smýšlejí i jejich představitelé ( politikové ), a pracují pro ně v nejlepším?

A pokud si tam necháte zavádět šmejdoviny od Západu ( dluhy na manžela/-ku, rozbíjení rodin zákony z Bruselu, stresování lidí v životě nesplnitelnými finančními závazky,… ), a vůbec se tomu nebráníte, budete jen více a více vykořisťovaní, tudíž nešťastní, nespokojení, a tím i zlí, mstiví,…

Na čem jedeš? :think:

• Citovat
  • Upravit
76
24.1.21 18:17
@berusa.m píše:
Kdybych to neslyšela od něho ani neuvěřím, čeho je žena, která chodí v neděli do kostela, schopná.

( Katolický ) křesťan, který chodí jen v neděli do kostela, je křesťan na baterky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
24.1.21 18:18
@aquarian píše:

To už jste se ptal minule, pane policisto. Měl byste si to pamatovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
24.1.21 18:32
@Lunapark píše:

Samozřejmě, že v kapitalismu. Nejsem hipík 8) :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aquarian
24.1.21 18:32
@Lunapark píše:
To už jste se ptal minule, pane policisto. Měl byste si to pamatovat.

S někým si mě pleteš, ještě jsme si tu nepsali. Ale nepochybuji, že takové dotazy dostáváš často. :lol:

• Citovat
  • Upravit
40303
24.1.21 20:28
@aquarian píše:

Holt nejen tady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.21 21:26

Mě manželka taky říkala že si mě bere z lásky a ne pro peníze ale za 2 roky mě začala podvádět s kolegou z práce a navíc ji ten blbec nakecal že budou spolu žít a ať si vezme půjčku aby měli na byt ale jenom co mu dala peníze tak ji poslal k šipku takže skončila rozvedená bez jedině koruny s velkým dluhem který díky předmanželské smlouvě nemusím z 50% platit ( víc jak milion).Vztah/manželství se může zhroutit během pár minut takže neodsuzuj lidi co chtějí předmanželskou smlouvu. Podle mě by měla být povinná u každého manželství vzhledem k tomu jakou máme vysokou míru rozvodovosti. Smlouva by měla být spravedlivá k oběma jak k bohatému tak k chudému ale hlavně by měla fungovat jako bič na něvěrníky se kterými se poslední dobou roztrhl pytel. Mám mladší sestru která je taky rozvedená a oba tvrdíme že najít dneska slušnou ženskou nebo chlapa co nebude podvádět je celkem nadlidský výkon. Mám pár kamarádů a všichni jsou taky rozvedení protože je manželky podváděli. Někteří neměli smlouvu a to co mě popisovali co se dělo při rozvodu a vypořádávání majetku bylo fakt drsné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky