Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Mě manželka taky říkala že si mě bere z lásky a ne pro peníze ale za 2 roky mě začala podvádět s kolegou z práce a navíc ji ten blbec nakecal že budou spolu žít a ať si vezme půjčku aby měli na byt ale jenom co mu dala peníze tak ji poslal k šipku takže skončila rozvedená bez jedině koruny s velkým dluhem který díky předmanželské smlouvě nemusím z 50% platit ( víc jak milion).Vztah/manželství se může zhroutit během pár minut takže neodsuzuj lidi co chtějí předmanželskou smlouvu. Podle mě by měla být povinná u každého manželství vzhledem k tomu jakou máme vysokou míru rozvodovosti. Smlouva by měla být spravedlivá k oběma jak k bohatému tak k chudému ale hlavně by měla fungovat jako bič na něvěrníky se kterými se poslední dobou roztrhl pytel. Mám mladší sestru která je taky rozvedená a oba tvrdíme že najít dneska slušnou ženskou nebo chlapa co nebude podvádět je celkem nadlidský výkon. Mám pár kamarádů a všichni jsou taky rozvedení protože je manželky podváděli. Někteří neměli smlouvu a to co mě popisovali co se dělo při rozvodu a vypořádávání majetku bylo fakt drsné.
Jak je možné, že já poznám ty lidi, kteří rozvedou manželství ( nazvaní velmi slušně ), a ostatní lidé je nepoznají?
Ale přece nejsem sám, protože jsou tady manželství, která se udrží. To mě těší.
Manželství rozvede žena, která řídí auto. ( Vyjímka potvrzuje pravidlo. )
Manželství vždy rozvede žena, která jezdí na motorce.
Manželství vždy rozvede žena, která je potetovaná / propíchaná / s dredy /…
Manželství rozvede žena, která má ( nebo měla ) psa. ( Vyjímka velmi zřídka potvrzuje pravidlo. )
Manželství rozvede žena, která „dává“ nebo „nedává“ muži zasouložit. „Dávkuje“ mu to.
Manželství rozvede žena, která vyrostla u samoživitelky. ( Vyjímka potvrzuje velmi zřídka pravidlo. )
Manželství umrtví téměř k nule katolická křesťanka.
atd.
zkrátka: Manželství rozvede vždy ta žena, která je zakomplexovaná / ustrašená / frustrovaná /… = nevyrovnaná, neklidná, ne-rozumná, a tudíž na sebe potřebuje nějakými projevy upozorňovat: agresí, vynucováním si soucitu ( hraním na city ), vnucováním své hlouposti ostatním,…
Příspěvek upraven 11.02.21 v 21:37
@Emmie píše:
Na manželství je potřeba se dívat racionálně a ne růžovými brýlemi.
To samozřejmě. Jsme dospělí lidé, ne zasněné děti.
Ale ztratit / zahodit / opustit / nechat si vzít lásku = ztratit život / štěstí / radost / spokojenost / dobrou náladu ( vnitřní pohodu ) / …
@Emmie píše:
Já bych na ní trvala ať už by byly rozdíly mezi mnou a partnerem jakékoliv.
No, žena, která na „něčem trvá“, to manželství opravdu neudrží…
@Lunapark píše:
Jak je možné, že já poznám ty lidi, kteří rozvedou manželství ( nazvaní velmi slušně ), a ostatní lidé je nepoznají?Ale přece nejsem sám, protože jsou tady manželství, která se udrží. To mě těší.
Manželství rozvede žena, která řídí auto. ( Vyjímka potvrzuje pravidlo. )
Manželství vždy rozvede žena, která jezdí na motorce.
Manželství vždy rozvede žena, která je potetovaná / propíchaná / s dredy /…
Manželství rozvede žena, která má ( nebo měla ) psa. ( Vyjímka velmi zřídka potvrzuje pravidlo. )
Manželství rozvede žena, která „dává“ nebo „nedává“ muži zasouložit. „Dávkuje“ mu to.
Manželství rozvede žena, která vyrostla u samoživitelky. ( Vyjímka potvrzuje velmi zřídka pravidlo. )
Manželství umrtví téměř k nule katolická křesťanka.
atd.
Příspěvek upraven 11.02.21 v 21:29
Už neber drogy.
@topazio píše:
Už neber drogy.
Já vím, pravda hlupáky ( a Němce + Angličany ) vždy strašlivě naštve.
@Lunapark píše:
Já vím, pravda hlupáky ( a Němce + Angličany ) vždy strašlivě naštve.
Nejsem ani jedno.
Všechny vás zdravím a zrovna přemýšlím, jak to teda je? Absolutně se v tomhle nevyznám.
Mám svůj majetek ( barák a teď budu mít nejspíš další půlku dalšího baráku)
1.Zeptám se, zda je i bez předmanželské smlouvy právo na to, že co jsem koupila nebo zdědila před manželstvím, tak zůstane i po svatbě jen mě bez té smlouvy???
2. Když bych něco z toho už v manželství prodala/ pronajala, zda peníze budou také jen moje a nebo pro tyto případy je nutná udělat předmanželská smlouva??
Děkuji moc ![]()
@Anonymní píše:
Všechny vás zdravím a zrovna přemýšlím, jak to teda je? Absolutně se v tomhle nevyznám.
Mám svůj majetek ( barák a teď budu mít nejspíš další půlku dalšího baráku)
1.Zeptám se, zda je i bez předmanželské smlouvy právo na to, že co jsem koupila nebo zdědila před manželstvím, tak zůstane i po svatbě jen mě bez té smlouvy???
2. Když bych něco z toho už v manželství prodala/ pronajala, zda peníze budou také jen moje a nebo pro tyto případy je nutná udělat předmanželská smlouva??
Děkuji moc
Ad 1. To, co máš, zůstane i v manželství pouze Tvoje, a to i bez předmanželské smlouvy. Pokud samozřejmě nepodnikneš nějaké kroky, aby to bylo jinak.
Ad 2. Pokud nemovitost prodáš, budou peníze z jejího prodeje opět pouze Tvým výlučným vlastnictvím. Pokud ji pronajmeš, spadá příjem z nájmu do SJM (opět - lze řešit odchylně).