Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
ahojte,
mam 25 rokov, priatela o rok starsieho a mam velky problem..
ako zacat? mame normalny vztah, ako kazdy..obcas hadky, myslim, ze sme prezili vela problemov aj nadhernych chvil…vzdy to bolo fajn..bola som s nim stastna a zivot isiel dalej..na zaciatku si chatoval, ako ini chalani a mne to vadilo..kvoli tomu boli prvotne hadky..pred rokom a pol..ked som mala statnice a najviac starosti a nervov, sme sa dost hadali..sli sme si na nervy..az ked som ho po statniciach nacala, ako bozkava ine dievca v jednom nemenovanom podniku..skoro mi oci vypadli..skryval to za to, ze ma vela prace..vdaka hadkam sa chcel rozist..bol ku mne odmerany..proste..nasiel si inu..
2mesiace sme boli rozideni, pre to co urobil, som ho nechala..moj zivot stratil zmysel..skoro som zomrela od trapenia..po 2mesiacoch sa vratil, ze ma miluje a chce byt so mnou..boli sme u psychologicky a potom sme to skusili..pol roka na to, som sla s nim do podnajmu, co dneska vidim asi ako chybu..necitila som sa tam dobre..ta baba bola cerstva este pre mna..stale som chodila k nasim po praci..a tak..obcas som spala doma..na zaciatku podnajmu sme sa hadali aj kvoli odlisnym navykom..kazdeho pohlad na poriadok bol iny..atd..a teraz byva u nas asi pol roka..po pol roku sme z podnajmu sli byvat k nasim..on siel so mnou..ze si usetrime nejake peniaze a tak..u nas je super..nasi sa do nas nestaraju..mame volnost..a moj problem? pred 3ma tyzdnami sa mi zdoveril, ze pred rokom, ked sme byvali v podnajme mal inu..chapete? spaval s inou v nasej posteli..viem kto to je..ja som v tom case ziarlila ako nikto..videla som, ze ide po nom..ale nepomohlo to..ze ma asi 2mesiace podvadzal..ironia je, ze odkedy sme u nas planujeme svadbu, dieta..kebyze nema teraz pracovne problemy-byvaly sef mu dlzi vela penazi, a teda aj financne..tak mi to asi ani nikdy nepovie..
strasne ma to zoziera..lebo ja som mu bola verna cely cas..moj jediny chalan, s ktorym som chcela prezit cely zivot..teraz sme spolu takmer 7rokov a ja neviem co dalej..zlomilo mi to srdce..je mily, pozorny a snazi sa..ale co z toho? bojim sa, ze ked sa za neho vydam..bude ma podvadzat..a ked ho necham, budem sa trapit..stale ho milujem..mala by som ho nenavidiet..ta baba mala tiez vztah, chalana, ktoreho stale podvadza a aj on ju..teraz spolu cakaju dieta.takze super par..
prosim poradte mi..som zufala..
na jednej strane je laska k nemu..to vsetko co sme spolu prezili, to co pre mna znamena.. na druhej strane je to co urobil..
vzdy som vravela, ze ho necham, ked ma podvedie..a aj preto ked mi to vravel, hovoril, ze ho necham..ale zatial som to nedokazala..da sa zit aj s pocitom, ze vas podviedol?je sanca na napravu..
teraz mi vysla moja vysnena praca..a vzapati som prisla o svoje stastie..
je vo mne strasna bolest..neviem co mam robit..
Ahoj,taky radím,jdi od něj…přebolí to,a na takové trápení jsi ještě mladá.A pokud nemáte děti,tím spíš.
A za jakých okolností a proč Ti to říkal? Aby ulehčil svědomí, aby se pochlubil, anebo aby ses s ním rozešla, a nemusel se rozcházet on s Tebou? To je kádr teda
.
Přeju, ať se rozhodneš tak, abys toho zpětně nelitovala.
Když už začal s nevěrou teď, tak co v manželství a to už je závazek,dítě je závazek
Chápu,jak moc tě to bolí,každá zrada strašně bolí a bolet bude,ale potom by zradil nejen tebe,ale i vaše dítě
Udělal to jednou,udělá to podruhé,ikdyž ho moc miluješ a odpustíš mu,myslím,že není šance na nápravu
už to udělal 2× proč?to s tebou plánuje budoucnost, svatbu,dítě a přitom i milenky? nikdy, nedovol,aby ti ubližoval a trápil, zasloužíš si lepšího,takového ,který tě bude opravdu milovat a bude věrný a vážit si tě
Každopádně, je mi tě líto,že prožíváš takové starosti,ale život nekončí, ono se to jen tak zdá,a strašně to bolí,ale chce to čas, čas všechno zahojí a přebolí,držím palce,ať si to rozhodneš jak chceš,tak aby jsi byla šťastná ![]()
Chápu, že to bolí.
Ale ten vztah není v pořádku. Podvedl tě, a to ještě nejste svoji. Bydlíte spolu jen chvíli. Jak to bude po deseti letech stereotypu? Neshody kolem nepořádku doma, kdo umyje nádobí, uklidí… Jak to bude v případě rizikového těhotenství, po porodu, při únavě s miminkem? Zatím jste neprošli žádnou velkou zátěží a on už uklouzl.
Promiň, ale já bych si ho nevzala. Rozešla bych se s ním. Soustřeď se na novou práci, poznáš nové lidi a třeba i nějaké chlapy, kteří stojí za to ![]()
PS: Taky nechápu, proč ti své sladké tajemství vyklopil ![]()
chuanitko, hezky napsané,jen bych dodala,že uklouznul už podruhé!!! ![]()
Ahoj,
tak jestli jsem to pochopila správně, on ti za váš vztah zahnul 2× a ještě se ti s tím pochlubil. To je teda třída!!! ![]()
No abych pravdu řekla, tak jste zatím moc velkou zátěží neprošli. žijete u tvých rodičů a ti vám se vším pomáhají, když jste bydleli spolu, akorát jste se hádali a nakonec tě podvedl… ![]()
Když jsi dělala státnice, tak to stejné. Nikdy tě nepodržel, nepodpořil a ještě chtěl, abys ho litovala. A co budete dělat, až přijdou děti? Až teď zpětně vidím, že dokud nebyli děti, tak všechny ty rádoby velké problémy, byly blbosti.. ![]()
Radím ti, jdi od něj, dokud můžeš. Nejste svoji, nejsou děti, nemáte společný majetek…takže UTÍKEJ!!!
Ono to přebolí a najdou se lepší chlapi, kteří si tě budou vážit a budou ti oporou.
Len-til-kah píše:
A za jakých okolností a proč Ti to říkal? Aby ulehčil svědomí, aby se pochlubil, anebo aby ses s ním rozešla, a nemusel se rozcházet on s Tebou? To je kádr teda.
Přeju, ať se rozhodneš tak, abys toho zpětně nelitovala.
Přesně, taky by mě to zajímalo, která z možností je správně, když sám říkal, že se s ním rozéjde, když ji podvedl a přitom nemlčel a řekl ji to… Buď nehorázný pako nebo se s ní chtěl vážně rozejít, stylem vykopni mě nebo tě budu podvádět do tý doby než to uděláš, ale ty to vlastně neuděláš, páč jsi na mě citově závislá a jsi naivní slaboch…
![]()
Jinak holky to tu napsaly moc dobře, takže dodávám, pryč od něj dokud můžeš, teďka odejít „nemůžeš“/nechceš a to nemáte společný majetek, děti, nejste manželé a co až tě bude podvádět, když budete mít dítě/děti, budete manželé a budete mít společný majetek?? Myslíš, že dokážeš pak odejít?? Nebo se budeš do konce života trápit a užírat, když si tvoje drahá polovička bude užívat víkendy a noci s milenkou/milenkama…
![]()
Jestli s ním zůstaneš stane se z tebe uzlíček nervů a budeš do konce života nešťastná, pokud odejdeš teď, tak budeš nešťastná a smutná pár měsíců max. let, ale do konce života můžeš být šťastná, záleží to jen a jen na tobě jak se rozhodneš a co uděláš!! Držím ti pěsti, ať ti to co nejrychleji dojde a zbavíš se takovýho pakoše zavčasu…
![]()
Jestli on chlapec nemá nějakou další a nechce z toho vyjít s relativně čistým štítem - pořád bude vypadat líp, když ona se s ním rozejde kvůli staré nevěře, než on s ní kvůli nové babě
.
ahojte, nema nijaku dalsiu…kedze po praci chodi domov..nechodia ziadne sms, ani chat ani nic..takze v tomto som si ista..momentalne je klud a ako som pisala sa snazi..nebyt toho, ze mi to nepovie, mali sme pekne obdobie teraz..ale toto ma uplne zrazilo na kolena..
a povedal mi to, lebo ma aj ine problemy v praci-exsef mu dlzi vela penazi..takze aj financne..ako som spominala myslim a chcel ulavit svedomiu..zial na moj ukor..
dakujem za vsetky nazory..dala som si cas, potrebujem si upratam vo svojom zivote..a hlavne nechcem to robit na ukor novej prace..nech sa tam na zaciatku nezapisem zle..ale neviem ci chcem takeho partnera..do manzelstva urcite nie..posledne co potrebujem, je byt podvadzana..:(((
si mlada, mas 25 rokov, je to prva laska , boli to, a ver, ze to preboli…
ale ukonci to, prosim Ta. uz dva krat ta podvieol, je zjavne nezrely na stabilny vztah,a aj ked to opravedlnuje, tym ze mal problemy v praci, tak je to akurat slaboch, ked sa s pracovnymi problemam vyrovnava tak, ze zahyba,
nemate deti, ale ruku na srdce, fakt chces dieta s clovekom ktory nevie co so sebou opakovane podvadza a ublizuje?
. a neboj, oklepes sa a uvidis,ze sa da zit aj bez neho ,ze mas super pracu, urcite aj nejakych dobrych kamaratov, dobrych rodicov, a ze za chvilu pride kopec inych muzov. drzim palce!
Ahoj, já radím, rychle od něj…jednou by sis to vyčítala, trápí Tě…udělal to dvakrát, udělá to zase, pořád Tě bude srážet…a s tím chatováním, psala jsi, že to tak dělají i jiní chlapi…to si teda nemyslím, pokud je zadaný a normálně miluje a váží si své partnerky, tak takové věci nedělá…už to je určitý signál pro Tebe…soustřeď se na práci, i když vím, že je to těžké, prtože tě to tak strašně bolí…ale moc Ti přeju, aby si se rozhodla správně ![]()
ahojte,
mam 25 rokov, priatela o rok starsieho a mam velky problem..
ako zacat? mame normalny vztah, ako kazdy..obcas hadky, myslim, ze sme prezili vela problemov aj nadhernych chvil…vzdy to bolo fajn..bola som s nim stastna a zivot isiel dalej..na zaciatku si chatoval, ako ini chalani a mne to vadilo..kvoli tomu boli prvotne hadky..pred rokom a pol..ked som mala statnice a najviac starosti a nervov, sme sa dost hadali..sli sme si na nervy..az ked som ho po statniciach nacala, ako bozkava ine dievca v jednom nemenovanom podniku..skoro mi oci vypadli..skryval to za to, ze ma vela prace..vdaka hadkam sa chcel rozist..bol ku mne odmerany..proste..nasiel si inu..
2mesiace sme boli rozideni, pre to co urobil, som ho nechala..moj zivot stratil zmysel..skoro som zomrela od trapenia..po 2mesiacoch sa vratil, ze ma miluje a chce byt so mnou..boli sme u psychologicky a potom sme to skusili..pol roka na to, som sla s nim do podnajmu, co dneska vidim asi ako chybu..necitila som sa tam dobre..ta baba bola cerstva este pre mna..stale som chodila k nasim po praci..a tak..obcas som spala doma..na zaciatku podnajmu sme sa hadali aj kvoli odlisnym navykom..kazdeho pohlad na poriadok bol iny..atd..a teraz byva u nas asi pol roka..po pol roku sme z podnajmu sli byvat k nasim..on siel so mnou..ze si usetrime nejake peniaze a tak..u nas je super..nasi sa do nas nestaraju..mame volnost..a moj problem? pred 3ma tyzdnami sa mi zdoveril, ze pred rokom, ked sme byvali v podnajme mal inu..chapete? spaval s inou v nasej posteli..viem kto to je..ja som v tom case ziarlila ako nikto..videla som, ze ide po nom..ale nepomohlo to..ze ma asi 2mesiace podvadzal..ironia je, ze odkedy sme u nas planujeme svadbu, dieta..kebyze nema teraz pracovne problemy-byvaly sef mu dlzi vela penazi, a teda aj financne..tak mi to asi ani nikdy nepovie..
strasne ma to zoziera..lebo ja som mu bola verna cely cas..moj jediny chalan, s ktorym som chcela prezit cely zivot..teraz sme spolu takmer 7rokov a ja neviem co dalej..zlomilo mi to srdce..je mily, pozorny a snazi sa..ale co z toho? bojim sa, ze ked sa za neho vydam..bude ma podvadzat..a ked ho necham, budem sa trapit..stale ho milujem..mala by som ho nenavidiet..ta baba mala tiez vztah, chalana, ktoreho stale podvadza a aj on ju..teraz spolu cakaju dieta.takze super par..
prosim poradte mi..som zufala..
na jednej strane je laska k nemu..to vsetko co sme spolu prezili, to co pre mna znamena.. na druhej strane je to co urobil..
vzdy som vravela, ze ho necham, ked ma podvedie..a aj preto ked mi to vravel, hovoril, ze ho necham..ale zatial som to nedokazala..da sa zit aj s pocitom, ze vas podviedol?je sanca na napravu..
teraz mi vysla moja vysnena praca..a vzapati som prisla o svoje stastie..
je vo mne strasna bolest..neviem co mam robit..