Nechce svatbu ani dítě :-(

2434
28.1.11 22:57

Nechce svatbu ani dítě :-(

Ahojky a hezký večer, já ho moc hezký nemám. Trápí mě už dlouho, to co už tady bylo dost krát probíráno, ten můj si mě nechce zatím ani vzít ani mít dítě. Budeme spolu teď v květnu 4 roky - myslíte, že to je brzy na takovýhle posun ve vztahu? Už skoro od začátku spolu žijeme, mně je 25 a jemu 29 - i věkově se mi zdá, že by byl celkem čas. On tvrdí, že si chce sehnat lepší práci, ale pořád nemůže nic lepšího sehnat a že pak to můžeme řešit. Prý chce, aby ho práce bavila a aby nás dokázal lépe zajistit, já to chápu, protože mateřská není nic moc proti tomu kolik teď vydělávám, hypotéka na krku a dítě není zrovna levná záležitost. Ale na druhou stranu mi to přijde jako skvělá výmluva. Ach jo nevím co s tím a trápí mě to :nevim: :cry: Co by ste poradili???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27264
28.1.11 23:07

Zkus ještě pár měsíců počkat. U nás to taky tak bylo. Když mu bylo asi 27, tak dítě nechtěl, měl teda docela rozumný argumenty, ale mrzelo mě to. Nic méně antikoncepci jsem nebrala a on o tom věděl. No a neuběhli ani 2 roky a začal po dítěti toužit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
28.1.11 23:09

Ahojky, tuto situaci bohuzel neznam, my jsme si pritelem padli do ocka hned, a za mesic me pozadal o ruku, pul roku nato jsem otehotnela (snazili jsme se celych pul roku), a za mesic-dva mame svatbu… Me je 21 a priteli 20…
Ale nevim co ti poradit, musi si to uvedomit sam, ale zase pokud ma na prvnim miste karieru tak to asi nebude moc rodinny typ ne? :nevim:
Zase ber ale na vedomi, ze vam obema tikaji hodiny, v dnesni dobe globalniho oteplovani, a zivotospravy a dalsich rizik, je opravdu velice tezke prirozene otehotnet… :roll: Takze cim driv, tim lip…
Hodne stesti ti preji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
28.1.11 23:12

Tak záleží na tom jestli děti opravdu nechce v tuhle chvíli a do budoucna by je chtěl, nebo jestli je nechce vůbec. My se brali po třech letech a to už sem byla těhu, pro někoho je to brzy, pro někoho ne, každý to má jinak. Jen tak pro zajímavost, mě si chtěl manža vzít hned, když jsme spolu začali chodit, to jsem nechtěla, pak jsme se nějak bavili, že by jsme se teda mohli vzít, no a když jsem zjistila, že jsem těhu a ptala se ho jestli se vezmem, tak se mu do toho najednou nějak nechtělo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8499
28.1.11 23:13

Ahoj, skoro mi připadá, jak kdybych četla svůj příspěvek před dvěma lety :-?
Měli jsme to stejné, ve vztahu 7 let a svatbu ani dítě nechtěl :roll:
Nevím co poradit, u nás to bylo hrozný, já chtěla mimi on chtěl ještě čekat a hádky bez řešení na denním pořádku, ani jeden jsme nechtěli ustoupit.
Nakonec jsem nevydržela, oznámila že vysazuju prášky ať se zařídí jak chce.
Otěhotněla jsem po 9 měsících doufání. Dneska je z malý pobobkovanej, ale řeknu ti, že těhotenství se mnou vůbec neprožíval a když jsem se vrátila z porodnice, tak jsem byla pořád a na všechno sama. Dopadlo to tak že jsem se sesypala, nebyla schopná být ve vlastní domácnosti a skončila u našich.
Kdybych měla znovu volit jestli čekat nebo si vynucovat svoje pod nátlakem, tak bych raději čekala. I když dřív jsem tyhle rady nesnášela, dneska i přesto že máme nádhernou holčičku vím, že jsme nemuseli ztratit skoro půl roku jejího života, času co nám nikdo nevrátí tím, že jsem si vynutila něco, na co se partner ještě necítil. :zed:

Vím jak silná ta touha je, proto ti přeju ať se přítel rozhoupe sám co nejdřív :wink: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
28.1.11 23:27

Děkuju za rady holky :kytka: No on nechce vysloveně kariéru, on chce jen lepší peníze, přece jen hypotéka na krku - za to si ho zase cením… Ale když už přes rok nemůže žádnou lepší práci sehnat, tak proč nepoleví, vždyť ji může shánět dál, není všem dnům konec. A prášky už neberu asi přes rok. Vysadila jsem je kvůli zdravot. problémům - migrény a tak…A už ani ochranu nepoužíváme, ze začátku jo, ale už se na to vykašlal, což je asi trošku krok kupředu :pankac: Někdy si říkám, že jsem ráda, že jsme zatím sami, to dítě člověk už neodloží, ale zase někdy mě to přepadne takovým stylem, že řvu a jsem hrozně přecitlivělá na toto téma, hlavně to beru jako důkaz lásky. Že mu za to stojím. No a taky ty biologické hodiny, toho se trošku bojím. Samozřejmě, že chlapy můžou tak nějak pořád, ale my ženský bohužel ne a na to oni pořád zapomínají :evil: Ach jo :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
28.1.11 23:28

Jo a jinak říká, že dítě samozřejmě chce, že chce založit rodinu, ale do té doby než sežene lepší práci ne. A že svatba pro něj není důležitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etatinek
28.1.11 23:33
Elenočka píše:
Děkuju za rady holky :kytka: No on nechce vysloveně kariéru, on chce jen lepší peníze, přece jen hypotéka na krku - za to si ho zase cením… Ale když už přes rok nemůže žádnou lepší práci sehnat, tak proč nepoleví, vždyť ji může shánět dál, není všem dnům konec. A prášky už neberu asi přes rok. Vysadila jsem je kvůli zdravot. problémům - migrény a tak…A už ani ochranu nepoužíváme, ze začátku jo, ale už se na to vykašlal, což je asi trošku krok kupředu :pankac: Někdy si říkám, že jsem ráda, že jsme zatím sami, to dítě člověk už neodloží, ale zase někdy mě to přepadne takovým stylem, že řvu a jsem hrozně přecitlivělá na toto téma, hlavně to beru jako důkaz lásky. Že mu za to stojím. No a taky ty biologické hodiny, toho se trošku bojím. Samozřejmě, že chlapy můžou tak nějak pořád, ale my ženský bohužel ne a na to oni pořád zapomínají :evil: Ach jo :-?

No tak ty budeš moct ještě dobrých 10-15 let, spíš s tebou třískají hormony a pokud nebereš prášky, ani nepoužíváte jinou antikoncepci, tak je to jen otázka času, to snad není tvůj přítel až zase tak blbéj, že si myslí, že když se nebudete chránit, že neotěhotníš, ne?? Prostě až to přijde, tak to přijde a smíří se s tím, ale že by měl souložit na vynucení a v určitých termínech, tak do toho se mu evidentně nechce a děsí se toho, tak tomu nechává volný průběh a neřeší to, taky bys měla nebo jak na potvoru neotěhotníš… :wink: :wink:

• Citovat
  • Upravit
andela
28.1.11 23:39

No .. můj přítel měl partnerku která htěla díte, svatbu … zkrátím to tak že ho do dítěte dost tlačila,nešlo jim to, po roce a něco když už uvažovat že s ní skončí se zadařilo … bohužel žili spolu defakto kvůli dítěti a když bylo prckovi ca půl roku rozešli se.
Z jeho hovoru bylo jané že pro něj (jako pro chlapa, vezmu to na všechny) je nejhorší když je k něčemu nutíme. Oni to maj nastavený prostě jinak .. proč se ženit když se na to necítí, proč mít dítě když na to ještě nejsou připraveni. To že my ženy to máme jinak je věc druhá věc …
Byli jsme spolu .. mě nedělali dobře prášky tak jsem je vysadila s tím že si zajdu pro jiné (jsem ještě žila v domění že musí být mezi různými antiko 3 měs puza) pak jsem řekla že se musím objednat a nehat si napsat jiné a on sám řeklne. Ještě pár měsíů rvalo než se daldo plození.. alebylo to na něm.
my prostě nemůžeme poručit..
Pro tebe ..promluv si s ním v klidu, svatbu odlož .. šak to není tak důležité .. vysvětli mu tvůj postoj a chtěj aby on vysvětlil svůj.nestačí říct nechci .. má třeba obavy a tk …

• Citovat
  • Upravit
2434
28.1.11 23:45

Tak samozřejmě, že si dává pozor :pocitac: Bohužel tak hloupej asi není. Samozřejmě, že kdyby se to "náhodou stalo, tak budeme rádi nebo aspoň já a necháme si ho.
Jinak mluvit jsem s ním zkoušela a to nikam nevede, prostě kvůli práci zatím nechce. A taky mi říkal, že ho do toho nemám tlačit, že to bude ještě horší. Ale jak o tom nemám mluvit, když to tak cítím. Já mám přece taky svoje pocity, touhy a přání stejně jako on. Já ho nemůžu do toho nutit, ale on teda po mně nemůže chtít, abych si to odpírala po čem toužím. Jak z toho začarovaného kruhu teda veeeeen :think: :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
29.1.11 00:33
Elenočka píše:
Ahojky a hezký večer, já ho moc hezký nemám. Trápí mě už dlouho, to co už tady bylo dost krát probíráno, ten můj si mě nechce zatím ani vzít ani mít dítě. Budeme spolu teď v květnu 4 roky - myslíte, že to je brzy na takovýhle posun ve vztahu? Už skoro od začátku spolu žijeme, mně je 25 a jemu 29 - i věkově se mi zdá, že by byl celkem čas. On tvrdí, že si chce sehnat lepší práci, ale pořád nemůže nic lepšího sehnat a že pak to můžeme řešit. Prý chce, aby ho práce bavila a aby nás dokázal lépe zajistit, já to chápu, protože mateřská není nic moc proti tomu kolik teď vydělávám, hypotéka na krku a dítě není zrovna levná záležitost. Ale na druhou stranu mi to přijde jako skvělá výmluva. Ach jo nevím co s tím a trápí mě to :nevim: :cry: Co by ste poradili???

Já si myslím, že jeho argument mít lepší práci a pak dítě je docela rozumné. V dnešní době se na stát moc spoléhat nemůžeš a on vás chce nejdřív hlavně zabezpečit. což mi přijde logické. Jestli jste spolu rok, nebo 4, je uplně jedno. Dítě musí chtít oba. Já taky chtěla dítě dřív, ale netlačila jsem na to, věděla jsem, že si chce nastavit práci tak, že až budeme 3, chce být víc s námi a aby práce vydělávala i bez něj, což se stalo a sám přišel s tím, že už bysme se tedy o miminko mohli snažit a hup, za 2 měsíce jsem byla v tom :-)Přestěhoval si i kancelář, aby byl jen 2 patra pod bytem a mohl kdykoliv vyběhnout atd. Děj mu čas a netlač na něj. Pokud miminko chce(někdy) tak vyčkej. A s miminkem pak přijde i ta svatba. To se zlomí i v těch chlapech :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
29.1.11 08:05

Upřímně já ho chápu, vžij se do jeho situace - v případě rodiny on bude živitel..Nebude si moct dovolit nějaké průsery, jako třeba výpověď atd.Takže nejspíš proto chce dobrou práci, která by ho bavila, protože prostě nebude mít šanci, až bude malé, dát jen tak z práce výpověď..Raději počkej, bude určitě lepší mít doma nadšeného tatínka, který dělá rád to co dělá, než znuděného chlapa, který se nutí každé ráno vstát a jít vydělávat a jednou ti vpálí, že si ho k dítěti donutila nebo že chodí do nenáviděné práce kvůli vám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
29.1.11 08:11

vendy 111 má sice pravdu a pokud to ten chlap bere takhle jak je opravdu skvělý, ale spíš to u chlapů bývá pouhá výmluva, bojí se toho nakolik to změní jejich život…jooo kdyby věděli, že u nich se toho moc nezmění a většina změn se týká pouze ženy matky, dělali by děti rychleji :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
29.1.11 08:19

xangel87 no a dostane lepší práci, bude dva měsíce spokojený, pak dostane výpoveď a bude mít znova znuděnýho chlapa…ta jistota v dnešní době není nikde… :-) …samozřejmě nucení nic neřeší, jsou z toho akorát rozchody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
29.1.11 08:36

Haha, moje kamaradka resi to same a me to vzdycky hrozne rozesmeje, protoze kdyz jsem se seznamila s pritelem, tak nechtel o rodine ani slyset!! Ba dokonce bydlel se spolubydlou a tam meli na WC plakat s cisly, kolik stoji jedno dite do veku 18 let, dve deti a tri deti a byly tam castky v milionech, a to jsem si rekla, ze je blazen a ze s nim nikdy asi mit rodinu nebudu :mrgreen: :mrgreen: Porad chtel studovat, cestovat, karieru, penize a najednou jsem otehotnela a bala jsem se, jak na to bude reagovat a on byl stastny jako blecha :srdce: :srdce: :srdce: miminko mam stale v brisku, ale je to ten nejnatesenejsi tatinek na svete a v zivote bych to do nej nerekla. Takze neni vse tak, jak se zda, oni toho namluvi spoustu, me uz prijde, ze to jsou obvykle fraze - chtel bych karieru, penize, budoucnonst, ale tak nejak ani vlastne nevedi co to poradne chteji, ale kdyz prijde miminko, tak teprve pak jim vse dava v zivote smysl :srdce: Hlavu vzhuru!! :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí