Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Každý má právo na svůj postoj, s tím nic neuděláš. Jen by mě zajímalo, jestli jste měli otázku rodiny vyřešenou už na začátku soužití. To mi přijde jako zásadní. Pokud ne, měl by ti říct, co přesně chce.
Ahoj,
tím, že jsi vysadila prášky a on o tom ví, tak už bych to neřešila. Prostě to přijde.
Blbý by bylo, kdyby ti řekl, že prášky jsi vysadila bez jeho souhlasu a on nechce tebe ani dítě. V tomhle bych si zavčas udělala s přítelem jasno.
Jinak můj manžel se takhle cukal dva roky, pořád se na něco vymlouval, že až dodělám školu, že až budeme mít byt atd. šlo akorát o svatbu. No nakonec jsem otěhotněla a nebylo co řešit. Dokonce jsem mu ne férovku řekla, že si mě brát nemusí, ale děti se budou jmenovat po mě a dál se s ním nebavila.. ![]()
Jedné známé je kolem 34 a žije s přítelem už třeba 10 let. Od začátku říkal, že nepotřebuje k životu dítě a ani svatbu.
3 roky zpět to bylo stále stejné, ona si postavila hlavu, že prostě dítě chce a že počítá s tím, že se o něj bude starat sama.
A v současnosti je to tak, že spolu stále žijí, mají se rádi, mají nádhernou 2 letou holčičku, které si tatínek skoro vůbec nevšímá, v životě jí nevyměnil plenku, nepovozil v kočárku, veškeré aktivity dělá matka. Doma spolu fungují, občas si s ním příjde pohrát, tak ji neodmítne, ale nepohlídá ji. Ale vztah jim to výrazně narušuje, protože se to prostě nedá moc pochopit.
A nejhorší na tom je, že mají velké plemeno psa a toho on miluje, chodí s ním na procházky,…
A ZÁVĚR…ZNÁMÁ JE ŠŤASTNÁ, ŽE MÁ DÍTĚ A ŘÍKÁ, ŽE NIC LEPŠÍHO JI V ŽIVOTĚ NEPOTKALO
.
Takže to, co řekl před spoustou let, mu vydrželo do dnes, bohužel..
ahoj,
většina chlapů se bojí toho, že v určitou dobu nejsou schopni zajistit rodinu a berou to jako veliké selhání.dobré je ,že rodinu chce,tak ho musíš nějak přesvědčit,že to zvládnete,prostě ho nějak ukecat,aby tomu věřil.
Napadlo me, ze pokud o to tak stojis, a on neresi tve pozadavky, a je mu to vicemene u pr*ele… tak proc mu nedat ultimatum, pokud to teda neni moc drsne
Samozrejme by jsi se ale predtim mela zamyslet, jestli on ti za to stoji, ci ne.. a jeho odpovedi zjistis, zda to s tebou mysli vazne nebo ne..
Mozna je to opravdu moc drasticke, ale jak jinak chces zjistit, jak na tom ses.. ![]()
Monny89 píše:
Napadlo me, ze pokud o to tak stojis, a on neresi tve pozadavky, a je mu to vicemene u pr*ele… tak proc mu nedat ultimatum, pokud to teda neni moc drsneSamozrejme by jsi se ale predtim mela zamyslet, jestli on ti za to stoji, ci ne.. a jeho odpovedi zjistis, zda to s tebou mysli vazne nebo ne..
Mozna je to opravdu moc drasticke, ale jak jinak chces zjistit, jak na tom ses..
Ultimátum v tomhle případě mi přijde na hlavu. Když se vžiju do situace, kdy já bych ještě chtěla s dítětem počkat a partner by za mnou přišel s tím, že buď a nebo, tak ho pošlu do háje, když není schopný mě respektovat a ještě nějakou dobu počkat. ![]()
Holky, se mi zdá, že zbytečně zacházíte do extrémů a hrotíte to.
Jestli dítě bude chtít v budoucnu, tak nač ultimáta? Prostě počká pár měsíců a zkusí se zeptat znovu. Nehledě na to, že zakladatelka už jak dlouho nebere antikoncepci, takže je třeba dávno v tom ![]()
a ještě ,známá řešila něco podobného,taky tajně vysadila,on se pak s tím nějak smířil a měsíc po porodu odešel s tím,že se na to být otcem necítí a za asi 3 měsíce si našel ženskou s dvouletým dítětěm…
Tak kdyz uz maji cas na dite oba dva, tak proc cekat, pokud on dite nechce, tak nechci aby zakladatelka „ztracela cas“ a to nemyslim zle, nechci tu vyvolavat nejakou hadku, ale toto je muj nazor… ![]()
fikina píše:
a ještě ,známá řešila něco podobného,taky tajně vysadila,on se pak s tím nějak smířil a měsíc po porodu odešel s tím,že se na to být otcem necítí a za asi 3 měsíce si našel ženskou s dvouletým dítětěm…
To malé musí chtít oba a na 100pro! Pak to nemá cenu.Nějaké tajné vysazování a nucení je blbost.
Monny89 píše:
Tak kdyz uz maji cas na dite oba dva, tak proc cekat, pokud on dite nechce, tak nechci aby zakladatelka „ztracela cas“ a to nemyslim zle, nechci tu vyvolavat nejakou hadku, ale toto je muj nazor…
Ale on nechce dítě, protože je chce nejdřív zabezpečit, jestli se mu to podaří nebo ne, je už věc druhá, ale snaha se cení. To že mají čas na dítě neznamená, že ho musí už mít
Do ničeho by se neměl člověk nutit, aby pak nelitovala.
vendy111 píše:Monny89 píše:Ale on nechce dítě, protože je chce nejdřív zabezpečit, jestli se mu to podaří nebo ne, je už věc druhá, ale snaha se cení. To že mají čas na dítě neznamená, že ho musí už mít
Tak kdyz uz maji cas na dite oba dva, tak proc cekat, pokud on dite nechce, tak nechci aby zakladatelka „ztracela cas“ a to nemyslim zle, nechci tu vyvolavat nejakou hadku, ale toto je muj nazor…Do ničeho by se neměl člověk nutit, aby pak nelitovala.
To ano, ale pokud ona uz citi, ze je cas, a on se chce venovat tomu jak vydelat penize, jak dlouho mu to bude trvat, nez si bude opravdu jisty, ze dite bude zabezpecene??
Vis jak to myslim…?
A dite se nenarodi hned, bude mit 9mesicu na pripadne zabezpeceni, a to je celkem dlouho doba.. ![]()
Monny89 píše:vendy111 píše:To ano, ale pokud ona uz citi, ze je cas, a on se chce venovat tomu jak vydelat penize, jak dlouho mu to bude trvat, nez si bude opravdu jisty, ze dite bude zabezpecene??Monny89 píše:Ale on nechce dítě, protože je chce nejdřív zabezpečit, jestli se mu to podaří nebo ne, je už věc druhá, ale snaha se cení. To že mají čas na dítě neznamená, že ho musí už mít
Tak kdyz uz maji cas na dite oba dva, tak proc cekat, pokud on dite nechce, tak nechci aby zakladatelka „ztracela cas“ a to nemyslim zle, nechci tu vyvolavat nejakou hadku, ale toto je muj nazor…Do ničeho by se neměl člověk nutit, aby pak nelitovala.
Vis jak to myslim…?
A dite se nenarodi hned, bude mit 9mesicu na pripadne zabezpeceni, a to je celkem dlouho doba..
Já mluvím z vlastní zkušenosti. Taky jsem chtěla dítě dřív, přítel ještě né, ikdyž kdybych otěhotněla byl by rád, ale prostě chtěl ještě počkat a já to tolerovala. chtěl si zařídit práci tak, aby na nás měl více času, malou si užil stejně jako já,ale aby práce makala i bez něj. A jsem za to ráda, protože vidím, jak je šťastnej, hrozně se těší, nemá nervy jak co zvládne, může jí koupit na cokoliv si vzpomene a to ještě není na světě
A to jsme si s tou myšlenkou mít dítě pohrávali už tak 3 roky zpět, ale konečné rozhodnutí přišlo loni na jaře. Takže tak trochu vím, jak to přítel zakladatelky myslí a plně ho chápu.
Ahoj. Byla jsem ve stejne situaci. S pritelem jsme spolu ted uz skoro 8 let, ja chtela miminko uz tak pred 5 lety a on, ze mame jeste spoustu casu, ze chce miminko az budeme mit vlastni bydleni.. Ze chce dite az ve chvili, kdy mu bude moct dat vsechno a nebude muset resit kazdou korunu. Probehlo na toto tema spousta hadek, ale abych vysadila prasky tajne a pak tvrdila ooops, nehoda, na to jsem nemela zaludek. (nastesti
)
Pak jsme se rozhodli, ze koupime byt, kdyz jsme se stehovali, uz jsem prasky nebrala a presne rok po prestehovani se nam narodila Johanka.. Ted je z ni poprdenej, prebaluje, koupe, proste vsechno krome kojeni.. Rozkojit se mi ho jeste nepodarilo ![]()
Tak bych radila vydrzet. Jestli si jsi jista, ze je to ten pravy a nechces hledat nekoho jineho, tak vydrz. Kdyz to bude chtene i z jeho strany, ne z donuceni, budete si to oba daleko vic uzivat…
Monny89 píše:
Napadlo me, ze pokud o to tak stojis, a on neresi tve pozadavky, a je mu to vicemene u pr*ele… tak proc mu nedat ultimatum, pokud to teda neni moc drsneSamozrejme by jsi se ale predtim mela zamyslet, jestli on ti za to stoji, ci ne.. a jeho odpovedi zjistis, zda to s tebou mysli vazne nebo ne..
Mozna je to opravdu moc drasticke, ale jak jinak chces zjistit, jak na tom ses..
Jo ultimátum už jsem zkoušela a nějak mi to evidentně nebylo moc platné, řekla jsem, že v 25 chci první dítě
No i když je fakt že 25 mi bude ještě celý rok ![]()