Chci babičku do péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2839
20.4.16 00:10

Ja mam pocit, ze zakladatelka nemuze nebo nechce sehnat praci, tak se situaci snazi vykompenzovat timto pocinem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
20.4.16 00:39

@lauraka Taky mi to tak trošku připadá, že si možná představuje, že bude celodenně pečovat o babičku, pobírat peníze a nebude muset pracovat. Ale po těch případech, které tu zazněly, myslím nemá cenu dál to rozebírat a zakladatelka už myslím pochopila, že zaměstnání si musí najít tak jako tak a že její babička dosáhne maximálně na mírný stupeň závislosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25072
20.4.16 01:24

Ono je to v realu tak, ze tyhle veci se i dost vlecou. Segra vyrizovala pro tchana jen blby prispevek na parkovani a uradum to trvalo pres pul roku. Takze do te doby musi mit nemohouci senior proste sponzora. A prispevek na bezmocnost s diagnozou ALS? Toho uz se nedockal, po roce litani zemrel. Stejne jako se nedockal mamin partner invalidniho duchodu po ctyrech mesicich tezkeho boje s rakovinou. Protoze mel jen DPC, na smlouvu ho nechteli, tak do posedniho dne makal na nocni!!!
Jo jo, zivot umi byt kruty. Vitej v realite byrokracie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
20.4.16 01:55

To je pravda, do posledního písmene souhlasím. Nejdřív pracovníci z ÚP na šetření, pak to poslat na OSSZ, pak vyjádření lékaře a nakonec se, co jsem tak slyšela, nejvíc hledí na to, co napíše doktor za stolem a ne na to, co vidí pracovníci v domácnosti. Taky jsem s mamkou vyřizovala příspěvek na péči o babičku a než nám stačilo přijít rozhodnutí, už bylo po všem… O tom, když si mamka žádala o invalidku radši pomlčím, protože to bych se akorát rozčílila :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
20.4.16 06:45
:D

Příspěvek upraven 12.09.19 v 06:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
20.4.16 06:59

@lauraka Mě přijde zvláštní, že pár dní zpátky zakládala diskuzi, že chce koupit byt a má stabilní práci a teď už ji nemá?? 8o nechápu

https://www.emimino.cz/…-byt-254947/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.4.16 07:31
@rowynka píše:
Dobrý den, jak už vyplývá z názvu, ráda bych si svou babičku vzala do opatrovnické péče (tak se tomu myslím říká..asi). Babička je hodně nemocná, jediné, co zvládá, je dojít si sama na wc, najíst se a vykoupat..věci jako vaření, uklízení a podobně, to nezvládne. Má nemocné srdíčko, cukrovku, problémy s pohybovým ústrojím, vodu na plicích,…
Jednoduše je třeba, aby s ní někdo byl 24/7, pomáhal jí a kontroloval ji.
Problém je, že momentálně jsem vedena na ÚP, kde mi shání zaměstnání. Samozřejmě, pokud bych měla být s babičkou 24/7, ta práce nějak nepřipadá v úvahu. Jak tohle ÚP řeší? Bere na to ohled? Máte někdo zkušenosti?

ne, na toto ohled nikdo brát nebude. Takže máš možnost volby - buď péči zařídíš a budeš chodit do práce, nebo budeš doma a pečovat :think: a čistě teoreticky zažádáš příspěvek na péči, možná bys dosáhla na těch 800 kč.. :think: naše babi, která je zcela odkázaná na péče - ovšem na wc si dojde, tak dostala pouze 2 st - posudkář si evidentně myslí, že člověk s posledním stádiem stařecké demence je v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
20.4.16 07:54

Mamka se taky starala o babicku, prispek byl 8 tisíc, alshaimr v opravdu pokrocilym stadiu, mamka k tomu chodila do prace a ty dobe se staral mamky manzel, protoze si mamka nemohla dovolit prijit o praci ve svym veku. Mamka mi kolikrat brecela do telefonu, ze uz nemuze, bylo to pro ni peklo, paní z uradu co u nich byla rikala, ze v takovym stadiu jeste nikoho nevidela, mamku obdivuju, ze to dala. Od minulyho tydne tu uz babicka neni, slaby srdicko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140233
20.4.16 09:12
@anysekk píše:
@lauraka Taky mi to tak trošku připadá, že si možná představuje, že bude celodenně pečovat o babičku, pobírat peníze a nebude muset pracovat. Ale po těch případech, které tu zazněly, myslím nemá cenu dál to rozebírat a zakladatelka už myslím pochopila, že zaměstnání si musí najít tak jako tak a že její babička dosáhne maximálně na mírný stupeň závislosti.

pokud by dostala nejvyšší příspěvek, mohla by zůstat doma a pečovat o babičku. Není pravda, že by musela chodit do práce. Hodně záleží na doktorovi, jak žádost napíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
20.4.16 09:29

@mojmira Ano, ale myslím, že z popisu činností, které její babička zvládá je jasné, že úplná závislost to nebude, ani ta středně těžká. Navíc jak psala @Bonnie7 - asi v tom je i něco jiného, když zakladatelka měla ještě nedávno údajně práci a chtěla kupovat byt a teď řeší toto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101578
20.4.16 09:36
@mojmira píše:
pokud by dostala nejvyšší příspěvek, mohla by zůstat doma a pečovat o babičku. Není pravda, že by musela chodit do práce. Hodně záleží na doktorovi, jak žádost napíše.

To sice jo, ale podle popisu nedosáhne ani na II. stupeň, natož na ten nejvyšší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová