Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
vykašli se na kurz, přečti si nějakou veselou knížku, mary bardovou, ta je super, dobre se najez. poslechni si hudbu a neres to, tim se ti ulevi nejvic
No základ je naučit se mít ráda sama sebe. Pochval se za každou maličkost co se ti povedla, mysli pozitivně i to se dá naučit
A doporučuji si tohle pouštět několikrát denně mě to moc pomohlo
http://www.youtube.com/watch?… pracuje to s tvým podvědomím ![]()
Pak mě napadají ještě bachovy esence kdyby jsi je chtěla vyzkoušet, dám ti kontakt na jednu maminku z emimina
Mě moc pomohli
![]()
jestli bereš hormonální antikoncepci, tak ji vysad. mě se dost ulevilo, do té doby jsem měla nepochopitelné stavy…
Ted mám malé dítě, tak ještě nemohu, ale předtím jsem měla koníček, kterému jsem se věnovala. Sport nebo něco. pravidelně. hrozně to pomůže, jen přečkat začátky a vydržet
Mišelin píše:
jestli bereš hormonální antikoncepci, tak ji vysad. mě se dost ulevilo, do té doby jsem měla nepochopitelné stavy…
Přesně ta samá zkušenost.
Jinak děti jsou naše zrcadlo, nejen my je učíme, ale učíme se i od nich. Takže vlastně to, že vidíš nějaké chování v tvé dceři a nelíbí se ti to, je už první krok „změny“.
Nicméně - nesnaž se změnit od základu svou povahu, to nejde. Pokud jsi zádumčivý introvert, tak z tebe nikdy nebude rozjásaný pozitivní extrovert. V naší společnosti je v kurzu samozřejmě to druhé, pořád dobrá nálada, samý úsměv, ze všech stran to na nás jde v podobě filmů, reklam, že takto je to „správně“.
Takže jde něco udělat s protivností, ale povahou jako takovou ne. ![]()
Důležitý je chtít se změnit hlavně kvůli sobě, ostatní jsou až další v pořadí. Hlavně se nauč mít ráda sama sebe, jak píše Lastkecka. To je první a nejdůležitější krok. Pokud budeš mít ráda sama sebe,dokážeš se třeba na sebe usmát do zrcadla, pochválit se,když se ti něco povede,odměňovat se maličkostmi,které tě potěší,potom se tohle všechno promítne do tvého pohledu na okolní svět. Přestaneš se mračit,odejde nevrlost a mrzutost a zjistíš,že i všichni kolem tebe mají lepší náladu. Dobrá nálada je totiž nakažlivá,a když se naučíš ji vyzařovat do okolí, uvidíš, že se i tvoje dcerka přestane mračit na svět.
Jo a pokud přece jen narazíš na nenapravitelného mrzouta,tak toho ta tvoje věčně dobrá nálada(pokud to všechno dokážeš) určitě alespoň naštve,když už nic jiného…
![]()
Jaruše píše:
Důležitý je chtít se změnit hlavně kvůli sobě, ostatní jsou až další v pořadí. Hlavně se nauč mít ráda sama sebe, jak píše Lastkecka. To je první a nejdůležitější krok. Pokud budeš mít ráda sama sebe,dokážeš se třeba na sebe usmát do zrcadla, pochválit se,když se ti něco povede,odměňovat se maličkostmi,které tě potěší,potom se tohle všechno promítne do tvého pohledu na okolní svět. Přestaneš se mračit,odejde nevrlost a mrzutost a zjistíš,že i všichni kolem tebe mají lepší náladu. Dobrá nálada je totiž nakažlivá,a když se naučíš ji vyzařovat do okolí, uvidíš, že se i tvoje dcerka přestane mračit na svět.
Jo a pokud přece jen narazíš na nenapravitelného mrzouta,tak toho ta tvoje věčně dobrá nálada(pokud to všechno dokážeš) určitě alespoň naštve,když už nic jiného…![]()
Tam bude ten zakopaný pes - MÍT RÁDA SAMA SEBE ![]()
Jinak antikoncepci beru 17 let, s přerušením 2.těhotenství
Ani by mě nenapadlo, že to může až tak ovlivňovat ![]()
Musíš být spokojena sama se sebou a se svým životem. Napiš si, co tě těší a co ne, a jak by to šlo zlepšít. Snaž se usmívat na svět, na lidi kolem sebe, jen tak, to hodně pomáhá.
LeaZbrna píše:
Láska? Jsi zamilovaná?
Do 2 mužů
, manžela a milence.
Anonymní píše:LeaZbrna píše:Do 2 mužů
Láska? Jsi zamilovaná?, manžela a milence.
No tak to je možná příčina všeho.....
Prolouskej se tímhle:
https://www.emimino.cz/…s-nim-67533/
![]()
Ne, teď vážně
. Povahově se nezměníš. Ale mrzutost a nevrlost jo, to změnit můžeš. Začni se usmívat na sebe do zrcadla, na lidi okolo sebe. Udělej si občas něčím radost - co máš ráda? Jídlo? Knihy? Šperky? Cokoliv. Pouštěj si něco veselého, ale ne zprávy
. Koukni se na pohádku, komedii?
My jeden čas, ještě na střední jsme se spolužačkou každý den večer probrali věci, který nám ten den udělaly radost, ale jenom ty pozitivní věci. Blbost, ale funguje. I jsem tady jednou založila diskuzi a asi měsíc fungovala.
Chci být jiná, chci se změnit, chci být lepší člověk. Chybí mi pozitivní pohled na svět, jsem zamračená, zádumčivá, protivná a nevrlá. Dobrou náladu u mě hledejte výjimečně. No nic moc výčet, já vím
Dcerka nastoupila v lednu do školky, všímám si, jak se na děti kolem sebe mračí, vzor má dobrý v mamince. To mě přimělo zamyslet se důkladně na sebou sama a začít s tím opravdu něco dělat, hlavně kvůli dětem, ale i kvůli manželovi.
Jak začít, jak na sobě pracovat /konkrétně/, co přečíst, kam zajít /třeba nějaký kurz/ 
ALE změnit se ne jen tak „jako by“, ale tak, ať to má efekt, a nejlépe NAVŽDY
Poradíte
Každou radu velmi vítám