Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
psychologové občas radí jednoduchý trik - denně se na sebe v zrcadle usmívej několik minut (i když ti není do smíchu). Už samotné svaly kolem pusy když se stáhnou do úsměvu vyvolají v mozku vyšší produkci endorfinů (hormonů štěstí) a hned máš lepší náladu. Časem si zvykneš usmívat se i normálně… prý to funguje.
doporučuji knihu http://knihy.abz.cz/…siho-rozvoje
je super, dobře a srozumitelně se čte… žádný bláboly… a hlavně - pomáhá… ![]()
Anonymní píše:LeaZbrna píše:Do 2 mužů
Láska? Jsi zamilovaná?, manžela a milence.
No, tak mám pocit, že asi právě tady je největší kámen úrazu ![]()
Jinak, mě hodně pomohlo číst motivační knihy a moje povaha se změnila o 360°
Terez85 píše:
doporučuji knihu http://knihy.abz.cz/…siho-rozvojeje super, dobře a srozumitelně se čte… žádný bláboly… a hlavně - pomáhá…
Díky za ten odkaz, to vypadá dobře
Hrozně ráda čtu podobné knihy, ale je fakt, že většinou jsou to právě ty bláboly o ničem a nic mi to nedá ![]()
Ahoj,
tak já bych také chtěla přispět svojí troškou do mlýna. Já teda nemám milence a v podstatě mi nic nechybí (mám hodného manžela a zdravé děti), ale poslední dobou jsem protivná i sama sobě.
Jsem na manžela hrozně protivná, pořád ho kritizuji, … vím že je to špatně a potom si to hrozně vyčítám, ale já opravdu nevím jak na to. Jakou dobu se koušu do rtu a říkám si, že musím být milá a podporovat ho, jenže pak příjde nával zlosti a já nevím čeho ještě a jsem zas tam, kde vždycky (teda tak poslední půl rok). Jsem si vědomá toho, že by se na mě mohl vykašlat (což opravdu nechci, jelikož ho miluji, ale zatím s tím hrozně bojuji).
Zrovna dnes jsem nad tím přemýšlela a mám pocit, že snad na něj i žárlím. Žárlím, že chodí do práce, že po cestě potkává lidi, že si v práci popovídá a já nevím na co ještě…a že já sedím doma a možnosti skoro žádné. Jasně, dá se vypadnou na kafe, do fitka…ale to je krátkodobé a já nejsem povaha, abych chodila pařit a děti nechávala doma. …neláká mě to
.
Nemá někdo radu jak z tohoto „ven“? jak si mám dát přes ústa a začít se chovat normálně?
Nejhorší je to, že si to všechno uvědomuji, ale co s tím? ![]()
Anonymní píše:
Ahoj,
tak já bych také chtěla přispět svojí troškou do mlýna. Já teda nemám milence a v podstatě mi nic nechybí (mám hodného manžela a zdravé děti), ale poslední dobou jsem protivná i sama sobě.
Jsem na manžela hrozně protivná, pořád ho kritizuji, … vím že je to špatně a potom si to hrozně vyčítám, ale já opravdu nevím jak na to. Jakou dobu se koušu do rtu a říkám si, že musím být milá a podporovat ho, jenže pak příjde nával zlosti a já nevím čeho ještě a jsem zas tam, kde vždycky (teda tak poslední půl rok). Jsem si vědomá toho, že by se na mě mohl vykašlat (což opravdu nechci, jelikož ho miluji, ale zatím s tím hrozně bojuji).
Zrovna dnes jsem nad tím přemýšlela a mám pocit, že snad na něj i žárlím. Žárlím, že chodí do práce, že po cestě potkává lidi, že si v práci popovídá a já nevím na co ještě…a že já sedím doma a možnosti skoro žádné. Jasně, dá se vypadnou na kafe, do fitka…ale to je krátkodobé a já nejsem povaha, abych chodila pařit a děti nechávala doma. …neláká mě to.
Nemá někdo radu jak z tohoto „ven“? jak si mám dát přes ústa a začít se chovat normálně?Nejhorší je to, že si to všechno uvědomuji, ale co s tím?
Najít si kamarádku (třeba přes emimino) a stýkat se s ní přes den i s dětmi? ![]()
Mě hodně pomohlo, zjištění, že kritizovat neznamená nemít rád.
Že sama sebe můžu kritizovat a přitom se mít ráda.
Jestli tomu nevěříš, tak si představ třeba rodiče, manžela, děti, kamarádky. Kritizuješ je někdy alespoň v duchu za něco? Určitě jo. A máš je přesto ráda? Máš. Tak není důvod, proč nemít ráda i sebe.
A hle … můžeš se mít ráda už ode dneška, i když máš pocit, že máš tisíc chyb.
Samozřejmě jsou chyby, na který to tak zázračně nepomáhá - jako nevěra, alkoholizmus, dluhy apod.