Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sestra žije v panelovém domě, kde bydlí rovněž jedna rodina (žena v letech, tak kolem 50 a její druh). Oba jsou takoví zvláštní, prostě nepřizpůsobiví. Nedodržují žádná pravidla, jsou agresivní a konfliktní, hodně sprostě vyhrožují (třeba zabitím a tak) a chodí ozbrojeni - povolenými zbraněmi typu slzný plyn. Svým IQ jsou jednodušší, ale na to co dělají a jak to dělají jsou vlastně chytří dost - například: mají (a bohužel i používají) slzný plyn - není to trestné, ošklivě vyhrožují ,ale jen mezi 4 očima, jakmile někdo další přijde zmlknou. Když je chce člověk nechat být, tak to nejde, protože je člověk občas potkává a oni za vším hledají újmu, všichni jim škodí a to u nich spoští okamžitě agresi, hned mávají tím slzným plynem a vyhrožují zabitím. V noci nebo v nestřeženým okamžiku ten plyn skutečně nastříkají.
Nic trestného, prostě nikdy nic trestného to není, na to si právě dávají pozor, ale: ségra má malé dítě - dokáže si představit batole se slzákem v očích??? Výhružky zabitím také nejsou příjemné. Člověk nemůže nic dělat, jen se bojí je potkat, aby jim náhodou zase neruplo v makovici. Policie nic řešit nebude, protože se vlastně nic nestalo, ale až se stane (třeba i nechtěně malému dítěti), tak to už bude pozdě.
Co radíte? Je vůbec možné něco dělat? ![]()
Já myslím, že se klidně na policii obrátit může i kvůli výhružkám a vyhrožování.On i útok slzákem je prostě napadení a útok.
Bohužel, to je právě to co jí moc nepomůže. Nemá důkazy ani svědky. Oni to zapíšou do protokolu a konec… Výhružky to samé. Nedokáže to, je to mezi 4 očima. Policie je v tomto směru bezmocná.
Tak čekám jestli vám někdo poradí. Ono je to těžké, když podáš stížnost oni se dozví, kdo ji podal. Leda by se dala hromadná. Jestli to pomůže nevím ale možná by se na to chtělo zeptat přímo na policii.
Myslím, že v tomto státě proti tomuto bohužel obrany není, dokud se něco opravdu nestane.
![]()
Hele,takové lidi mám ráda.Bych si koupila plynovou pistoli,to je taky legální.A až by mě nasrali tak bych jim pohrozila
a taky bych si koupila slzné náboje.
rozhodně na policii, už jenom to, že o tom policajti budou vědět je dobře
Ta policie právě potřebuje ty důkazy a radí si je obstarat. Stačí fotka nebo nahrávka z diktafonu. S tím už policie může pracovat - tito lidé nemají na kvalitní právníky, takže jako důkaz jim to stačí k tomu aby je při výslechu donutili k alespon částečnému přiznání. Jenže vyfotte si někoho, kdo tasí slzák. To fakt nejde, než se foto zaostří, tak oni slzák schovají do kapsy a zmizí… Pomohla by třeba kamera na chodbě, ale to je velká investice, tu si nemohou dovolit a i kdyby, jak jí umístit tak, aby si toho oni nejlépe nevšimli a okamžitě nerozbili
![]()
Já osobně bych pozvala pár kamarádů, nejlépe 100kg, plešatá hlava
a milé sousedy bych nechala chytnout pod krkem,namáčknout na zeď a důrazně jim vysvětlit že takhle tedy ne! myslím že pochopí.Pokud to jsou tupouni, a samy používají sílu a výhružky, tak se polekají že je někdo silnější.
No, policie o nich ví, ale tak to je pak právě dobrý, až ve chvíli kdy se něco stane, to je pohoršující okolnost, ale to už právě může být pozdě. A to s tím slzákem jsem taky právě radila ségře. Ale ona nato prostě nemá žaludek (a já upřímně bych na to taky neměla). Aby se člověk choval takto, tak právě musí být agresivní a nepřizpůsobivý. Normální člověk to nedá…
Taky záleží na majiteli domu, mphi by jste hromadně napsat co je za problém a ten by jim mohl ukončit či neprodloužit smlouvu. zrovna nedávno jsem to viděla někde v tv, jenže než se to dořešilo pomatená ps. nemocná paní pobodala babičku s vnučkou a ta malinká zemřela. určitě bych šla i na policii a zeptakla bych se jsk to řešit. Za to člověk nikdy nic nedá třeba poradí.
jo 100 kg přátelé (nejlépe ukrajinské či ruské národnosti) jsou dobrý nápad, ale ty my neznáme… ale bylo by to fajn.
Hodaka píše:
Já osobně bych pozvala pár kamarádů, nejlépe 100kg, plešatá hlavaa milé sousedy bych nechala chytnout pod krkem,namáčknout na zeď a důrazně jim vysvětlit že takhle tedy ne! myslím že pochopí.Pokud to jsou tupouni, a samy používají sílu a výhružky, tak se polekají že je někdo silnější.
Barák je družstevní, nájem platí a jakékoli nařízení či napomenutí ignorují. Prostě nezájem.
Svanape píše:
jo 100 kg přátelé (nejlépe ukrajinské či ruské národnosti) jsou dobrý nápad, ale ty my neznáme… ale bylo by to fajn.
no tak nějaký kámoše, fakt bych to tak udělala.Asi bych i někomu zaplatila
protože abych já se bála vystrčit nos z bytu, to ne. A na ně myslím bude platit hrubá síla ![]()