Ztráta balíku?

117
1.2.12 11:37

Ztráta balíku ?

Ahoj, holky :).

2.1.2012 jsem odesílala balík na dobírku, cena byla 290,–Kč. Penízky si vždy nechávám poslat přes dobírku na účet. Peníze nepřišly, paní, která si měla balík vyzvednout nereaguje a když se podívám na stránky pošty, sledování zásilek, balík mi to nevyhledá. Myslíte, že mám ještě počkat nebo s papírem doběhnout na poštu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
1.2.12 11:40

Šla bych na poštu. Sepíše se reklamace, na její vyřízení mají 30dnů, takže se to ještě potáhne, myslím, že měsíc na doručení balíku je až až.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
1.2.12 12:07

ahojky, mám teď zrovna čerstvou zkušenost se ztraceným balíkem… :roll:
Už po 14ti dnech od podání jde podat reklamaci, že balík nedošel, aby pošta hledala. Když se nenajde a je to měsíc od podání, tak to můžou oficiálně uzavřít, vrátí ti vložené poštovné a částku, na kterou jsi balík měla pojištěný.
Je to dlouhá doba, cos to posílala, takže bych určitě na nic nečekala a šla na poštu sepsat reklamaci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
1.2.12 12:17
Jitulinek26 píše:
ahojky, mám teď zrovna čerstvou zkušenost se ztraceným balíkem… :roll:
Už po 14ti dnech od podání jde podat reklamaci, že balík nedošel, aby pošta hledala. Když se nenajde a je to měsíc od podání, tak to můžou oficiálně uzavřít, vrátí ti vložené poštovné a částku, na kterou jsi balík měla pojištěný.
Je to dlouhá doba, cos to posílala, takže bych určitě na nic nečekala a šla na poštu sepsat reklamaci ;)

Děkuji! Mě už to taky příjde dlouho… :? . Takže když mám balík pojištěný do 500,– Kč, vyplatí mi tuto částku? Hned zítra ráno tam zaběhnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
1.2.12 12:52

Balík „Sledování zásilek“ nemůže vyhledat, pokud byl poslán jako doporučená zásilka. Vyhledává to jen cenné a dražší (samozřejmě na pobočce jsou schopni dohledat jakoukoli pojištěnou zásilku).
Pokud paní zásilku prostě jen nepřebrala, tak se měla už dávno vrátit, takže by mohla být opravdu ztracená. Ale možné je ledacos. Mně před svátky zapomněli balík rovnou odeslat - po víc jak týdnu stále ležel na podací poště. Takže ztracen nebyl, pojistné mi nevyplatili, ale odeslali ho na místo určení s tím, že mi vrátili plné poštovné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
1.2.12 12:58

sledování zásilek by mělo najít i Doporučené dopisy (pokud je to zásilka s podacím lístkem tak by měl systém jí najít).
Zadáváš to i s písmenky (Tedy třeba BA1234568X ???

Jinak reklamuj klidně HNED je to dlouho na to aby byl doručený či ležel na poště jako oznámený a nevyzvedlý. Pokud ho najdou tak ho po domluvě buď dodají nebo ti vrátí a dostaneš zpět poštovné - pokud ho nenajdou tak záleží nakolik byla zásilka pojištěna. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
1.2.12 13:14
IvaV píše:
sledování zásilek by mělo najít i Doporučené dopisy (pokud je to zásilka s podacím lístkem tak by měl systém jí najít).
Zadáváš to i s písmenky (Tedy třeba BA1234568X ???Jinak reklamuj klidně HNED je to dlouho na to aby byl doručený či ležel na poště jako oznámený a nevyzvedlý. Pokud ho najdou tak ho po domluvě buď dodají nebo ti vrátí a dostaneš zpět poštovné - pokud ho nenajdou tak záleží nakolik byla zásilka pojištěna. ;)

Je to zásilka s podacím lístkem a není to poprvé, co jsem posílala balík na dobírku, vždy jsem to pozorovala na stránkách, kde psali, kde se balík pohybuje. Úplně stejně jsem posílala balík na dobírku před 4 dny a paní jej už má u sebe, i podle stránek byl balík doručen. Zadávám to včetně písmenek. Tak nevím, kde se stala chyba, každopádně hned ráno tam zaběhnu. Jsem zvědavá, co mi poví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
1.2.12 14:48

Systém nově ukazuje i stavy doporučených dopisů, takže v tomhle problém nebude.
Z mojí zkušenosti jim to teda ještě trochu zlobí (sami na poště mi to říkali, že je to stále zkušební režim a nefunguje to spolehlivě… což je fakt, mě to jednou vyhodilo, že balíček, který jsem odesílala 2 dny před tím, byl dodán před dvěma lety :lol: )
Pokud se vážně ztratil, tak ti vyplatí přesně to, na cos ho pojistila (sice se ptají, co v tom bylo, ale spíš je to formalita). Tedy nevyplatí to hned, stejně to musí projít reklamačním oddělením, přišel mi pak dopis s omluvou a k tomu peněžní poukázka.
Ale je fakt, že se stále ještě může najít… už jednou jsem reklamovala (ne)dodání balíku a nakonec se našel celý roztrhaný na poště dodání :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
1.2.12 15:13

No je to hrozný. Ty služby nemají zrovna nejlevnější a ještě tohle…v televizi nedávno ukazovali, jak s balíky zacházejí, takže se nedivím, že se Ti našel celý roztrhaný. Hrůza :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
1.2.12 17:10
Len-til-kah píše:
Balík „Sledování zásilek“ nemůže vyhledat, pokud byl poslán jako doporučená zásilka. Vyhledává to jen cenné a dražší (samozřejmě na pobočce jsou schopni dohledat jakoukoli pojištěnou zásilku).
Pokud paní zásilku prostě jen nepřebrala, tak se měla už dávno vrátit, takže by mohla být opravdu ztracená. Ale možné je ledacos. Mně před svátky zapomněli balík rovnou odeslat - po víc jak týdnu stále ležel na podací poště. Takže ztracen nebyl, pojistné mi nevyplatili, ale odeslali ho na místo určení s tím, že mi vrátili plné poštovné.

Ale může. Vyhledá vše, co se posílá přes podací lístek (kód je na něm). Nevyhladá to dopis a ani balík, pokud byl poslán obyčejně, tam vlastně nedostanete žádný papír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
2.2.12 00:56
IvaV píše:
Zadáváš to i s písmenky (Tedy třeba BA1234568X ???

I zásilky začínající RR? Nebo jsou ty kódy nově? Mám na cestě balík a začíná pro mě nějakým nepochopitelným kódem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
3.2.12 08:34

Lentil ANo i RR, a nově ND,NE, NA, DE, DR, BE - jsou od prvního ledna zrušeny obchodní balíky a místo nich jsou Balíky na poštu, do ruky - Pak tedy balíky Expres (ty jsou do určitých měst doručovány v den podání - cena kolem 300,– a je tam rozhodná doba jak pro podání tak pro dodání).
A balíky Nadrozměr (to ale jsou spíš myšlen pro palety se zbožím - je až do 1000kg).

Dále ty další prefixy (písmenka) jsou ještě různé další zkušební projekdy do kterých se zapojují pouze nasmlouvaní zákazníci (třeba Bonprix má AZ a tak). ;)

Vždy když někdo posílá balík má možnost srovnání s konkurencí - na balíky žádnou výhradu pošta nemá - tudíž nechápu vy výkřiky o cenách - osobně neznám ceny třeba PPL pro jednotlivé podavatele, ale lepší určitě nebudou. :nevim: S každým balíkem se zachází tak aby úmyslně poškozen nebyl, ovšem to že to autu například ujede na ledu a popadá mu to jedno na druhé se i přes uchycení úplně vyloučit nedá, to bohužel. :nevim:

Verunka - tak pokud víš jak na to a i tak to nefunguje tak opravdu doporučuju podat reklamaci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
3.2.12 10:40

Ivo - aha, děkuju. Tak to se omlouvám za mystifikaci, nepostřehla jsem ty aktualizace od Nového roku (a obyčejné balíky BA jsem úplně zazdila, protože ty neposílám).

Já náhodou poštu chválím, naše funguje výborně. Poslala i obdržela jsem kvanta balíků a reklamovala jsem jednu nevyplacenou dobírku a jeden zpožděný balík, a oboje na poště vyřídili v pohodě, i bych řekla, že lépe, než museli. S poškozeným balíkem nebyl problém nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
3.2.12 12:56

Lentil No je fakt že pošta moc nevychytala propagaci jak toho sledování u RR tak i těch nových druhů balíků. A to mi osobně třeba zrovna balík na poštu příjde skvělý (pro ty lidi kterých se doručování jako takové netýká - jsou v práci - a pak musí čekat až balík na poště skončí po neúspěšném pokusu o doručení - nahání oznámenky atd.) Takhle dostanou SMS už v den podání balíku a druhý den po podání je balík na poště nachystaný k odběru. ;) A ještě je to levnější než byl Obchoďák. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
10.9.21 10:31

Ahoj, do minulé středy mi mělo přijít zboží, které jsem si měla vyzvednout na jedné z poboček. V pátek jsem tam volala a bylo mi řečeno že přijde na začátku tohoto týdne, volala jsem tam ve středu a že na 100% přijde do konce tohoto týdne tzn do dneška, protože o víkendu je zavřeno a že na mě číslo mají a ozvou se oni. Jenže dneska zase nic a já na dnešní odpoledne to zboží potřebuju, protože pak jedu pryč a to co mi má přijít se jinde koupit nedá. Už mi to začíná připadat divný, myslíte si že je možné že se zboží někde ztratilo nebo je tam nějaký jiný problém když jen přesouvají zboží z jiného pobočky? Bude hodně blbý tam zavolat a zeptat se když prodavačka řekla že se ozve ona? Nechci, aby byly naštvaný že pořád otravuju, ale zároveň to potřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová