Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
tady jsem našla jeden článek
http://www.ochrance.cz/…-a-vymahani/
myslím že to z něho stejnak nedostaneš pokud nezačne pracovat legálně a nebo nebude mít žádný majetek. to by jsi z něho už dávno dostala tou exekucí a když se klidně nechá zavřít tak bych s tím moc nepočítala teda pokavaď ho tam někdo nepraští přes hlavu a jemu se nerosvítí…
Děkuji za odpověd.on dělá na černo+nic nemá,co by stálo za řeč.Takže on když by se vrátil z vězení,ten dluh by nebyl nebo co??Já pořád nechápu.k dnešnímu dni mi dluží 70000kč.+ve vězení by to narostlo a co potom jak se vrátí???Musí to zaplatit a když né,tak jak se to pak řeší???Půjde sedět znova nebo co???achjo takový hajzlové ![]()
Já bych řekla že se ten dluh nemažě prostě to dluží to vězení je jen trest. Nejlepší by bylo kdyby měl ve vězení práci a makal a tím pádem by se z toho strhával dluh a alimenty ale k tomu ho snad nemůžou donutít aby makal ale to s donucením nevím přesně. A až ho pustí měl by platit dané alimenty. Ale jak jsem psala asi to z něho nedostanete a za ten minulí dluh asi už sedět nepujde spíš za nový co udělá za neplacení. Ale skuste se zeptat v poradně u advokátky ta asi poradí určitě víc sice na odpověď si počkáte asi týden ale budetě vědět víc.
on to asi nepochopil, bych řekla. nemůže dvakrát sedět za stejný čin, to by mohla být pravda. Takže až vyleze, tak ho znovu za ten starý dluh zavřít nemůžou. Ale jestli nebude zase platit, tak zavřít ho můžou určitě za nové dluhy. Tak to se přepočítal. Jinak nevím, ale mám neblahé tušení, že když si to odsedí, tak už to pak zpětně doplácet nebude muset ![]()
to si nemyslím že tím že sedí mu alimenty propadnou, když někdo někoho obere tak ho zavřou a musí určitý dluh taky doplatit.
Dobrý den.Mám dotaz,když by odsoudili bývalého manžela za neplacení alimentů(podmínku má,takže je pravděpodobné,že by sedět šel).Jak je to poté s dluhem,když se vrátí??To se vymaže??Nebo jak to je??On mi tvrdí,že když si to odsedí,tak už dvakrát za stejnou věc jít sedět nemůže,že potom mi už nedá ani korunu.Děkuji za odpovědi.