Změna bydliště k prarodičům

12982
31.1.12 08:01

Změna bydliště k prarodičům

Zdravím, potřebovala bych poradit, co vše je třeba k tomu, abych si mohla převést trvalé bydliště i se svou dcerou na adresu, kde bydlí mí prarodiče. Na této adrese žijeme, avšak nemám žádnou nájemní smlouvu. Je k tomu třeba nějaký písemný souhlas nebo musí jít se mnou? Jsou už staří a nemocní, nerada bych je tahala po úřadech kvůli něčemu, co jde vyřídit bez nich. Případně kam to mám jít vyřídit - stačí na obecní úřad nebo musím na magistrát? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4780
31.1.12 08:21

Budou muset jít bohužel s tebou na obecní úřad. Já jsem to taky tak měla, když jsem se vracela k rodičům, tak musela jít mamka jako majitel domu se mnou a podepsat tam souhlas s tím, že můžu mít u nich trvalý bydliště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
31.1.12 08:22

Na ohlašovně obecního úřadu a buď předložíš úředně ověřené písemné potvrzení oprávněné osoby o souhlasu s ohlášením změny místa trvalého pobytu, nebo oprávněná osoba potvrdí souhlas na přihlašovacím tiskopisu k trvalému pobytu před zaměstnancem ohlašovny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
31.1.12 08:56

Děkuji moc. Tak na ten obecní úřad se to ještě dá, to je naložím do auta a bude to v pohodě, na magistrát by to bylo horší. I tak jsem ale doufala, že se to mezi rodinnými příslušníky dá udělat nějak jednodušeji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
31.1.12 09:36
Weruska píše:
Děkuji moc. Tak na ten obecní úřad se to ještě dá, to je naložím do auta a bude to v pohodě, na magistrát by to bylo horší. I tak jsem ale doufala, že se to mezi rodinnými příslušníky dá udělat nějak jednodušeji :)

kdyby to bylo jednodušší, tak budou všichni majitelé nemovitostí v nebezpečí, že se jim tam nakvartýruje černá ovce rodiny. Být tebou, tak tam zkusím zavolat a zeptat se přímo v obci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová