Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevím, zda poradím přesně, (zkus zavolat na obec. úřad jiného města), ale když se po svatbě stěhoval můj manžel do RD mých rodičů, museli tento souhlas podepsat oba dva, co by majitelé.
Takže si myslím,že bys o tom vědět měla
no, ale ta osoba, pokud se půjde přihlásit, tak buď musí donést výpis z katastru, že je majitelem bytu, nebo musí mít nájemní (ne pronájemní) smlouvu, ne? Takže pokud jí nemá, tak jí nemaj přihlásit, není na jakém podkladu.
Kdyby měla nájemní smlouvu, tak se přihlásit může i přes váš nesouhlas, na to stačí ta nájemní smlouva. Ale pokud nemá nic.....
Co znamená, že by se k vám mohl někdo papírově nastěhovat?
Že ten člověk bude ve skutečnosti bydlet jinde,kde mu nebude moct mít trvalé bydliště. U nás by ho měl jen kvůli tomu,aby nebyl na úřadě ![]()
Smlouva by žádná nebyla,ani by u nás fakticky tato osoba nebydlela,prostě jen papírově-je to jeho příbuzný.
Příspěvek upraven 30.01.12 v 13:21
Jinak manžel by tam s tou osobou na úřad zašel a prokázal by se jak kupní smlouvou bytu,tak i občanským průkazem o trvalém bydlišti. Tak to bylo i u mě. Nesla jsme na úřad kupní smlouvu,že jsem spolumajitel a paní stačilo jen,že manžel už ho tam měl v občance ![]()
tak ale pokud píšeš, že u vás bude mít TP (tak chápu slovo papírově), tak ho tam mít prostě bude. Nejde přechodné bydliště ani jinak papírově, ne?
(no a pokud čekáte problémy, tak si tam jednoduše nikoho nedávejte¨)
Ale teď jste spolumajitelé a hlášení tam vy oba …
Prosím tě, zavolej na úřad. Na tom přece vůbec nic není, tak se představ vymyšleným jménem, když je ti to trapné, ale budeš mít informaci od zdroje a ne místní „já si myslím …“ nebo „asi to bude tak a tak …“ to je ti momentálně k ničemu.
Té úřednici, se kterou budeš mluvit, to je naprosto šumák, co řešíš za problém. (Jako když je pacientovi trapné se svléknout před lékařem, že je tlustej, nebo má vystrčit zadek nebo já nevím co - tomu doktorovi to je fakt úplně ukradený, ten už takových viděl tisíce … stejně tak na úřadě, tam už si vyslechli dotazů a příběhů
)
To já ho tam nechci,čekám problémy,ale manžel je jak beran,je to jeho krev. Ach jo. Člověk nemůže mít prostě nikdy klid. Když pak vidím ty neoprávněné exekuce je mi na ![]()
Já jsem tohle nepovolila ani vlastní krvi. Nejde jen o exekutory to je to poslední, ale vem si třeba příspěvek na bydlení - pokud by jsi někdy žádala tak se započítává i daná osoba a myslím, že je to i u dalších příspěvků. Bydlení bez papíru je blbost, protože nikdy už neprokážete, že tam daný člověk nebydlel a jak se ho pak zbavíte???? Co když se s ním pohádáte jak ho následně bez něho z bytu odhlásíte a to ani nemluvím o tom, že se k vám kdykoli když bude mít problémy může nastěhovat popř. se dožadovat vstupu když má souhlas s bydlením. Toto bych probrala s manželem. A mám podobné problémy se švagrem a jsem ráda, že jsme se oba k tomu postavili tak, že u nás přihlášený není. ![]()
Stačí, když má manžel list vlastnictví, k tomu svoji občanku a řekne, že ho tam chce zapsat. Udělala jsem tak s manželem na mém baráku, kde je ještě spolumajitel ségra. Ségra u toho být nemusela.
Kupovali jsme byt, peníze předávali rodičům majitele (ti mu ho předtím koupili a platili za něj i nájem - to jen na vysvětlenou, proč ne jemu) a protože jeho rodiče si ho nechtěli nahlásit k sobě domů, museli jsme na obecním úřade dojít se svědky, kteří potvrdili,že tam již nebydlí a nemá ani žádné osobní věci, museli jsme donést smlouvu, že jsme byt řádně získali a pak jsme čekali cca 2 měsíce,než byl odhlášen z trvalého pobytu z již našeho bytu.
Tak jen toto,abys ty i manžel věděla, jak bude jednou těžké se ho zbavit!!!!
no a pokud to tedy chpu dobře a manžel ho přihlásit chceš a ty ne - tvůj souhlas nepotřebuje
měli byste si sednout spolu a promluvit si ![]()
Tak mi to nedalo a napsala mail paní na místním úřadě. Ano,jde to i beze mne,jen s manželovým souhlasem. Což mi připadá jako pěknej bordel.
Manžel se o tom sice ještě nezmínil,ale já už vím,jak to dopadne,jelikož oni jsou jak zabedněnci a já většinou myslím dopředu a realizuji krizové scénáře,které většinou bohužel dopadají.
Jeho matka totiž dostala dvojnásobné zvýšení nájmu,protože její byt 3+1 ve kterém 35 let žila koupil nový majitel a napařil ji i s poplatkama něco kolem 14 tisíc. Má důchod jen 12400. Na dnešní návštěvě sociálky se dozvěděli,že by dostala příspěvek max. 2000 a to by ji nic nezůstalo.
Už před týdnem jsem ji našla krásný byteček 1+kk v Lyse nad Labem-kousek od manželovi chalupy,kde stejně ona celoročně krom zimy žije,nic.
Navrhovala odstěhování na chalupu,kde by měla vše zadarmo,nic.
Nakonec začal hledat penziony pro důchodce,ale tam je čekací doba a nájem se zvedá už od května,takže do té doby se asi vystěhuje. Podle mého na chalupu,kam jinam. Jenže ona je zatvrzelá pražanda,z Phy se prostě nehne,ona by byla schopná se i držet tohoto bytu,kdyby ji přispívali více-no prostě magor.
K nám do bytu ji nechci ani papírově ani doopravdy. Právě se bojím,aby nakonec nesouhlasila s chalupou,ale aby měla větší šanci dostat se do pražského domova důchodců-budou laborovat o trvalém bydlišti u nás. Manžel je beran a dost se poslední dobou kvůli jeho matce hádáme. Moje máma říkala,že nejen exekuce,ale třeba i po propuštění z nemocnice by nám ji v jakémkoliv stavu mohli dovést domů-do trvalého bydliště. Já vím,že je to ode mě ošklivé,ale nemáme spolu dobré vztahy,nikdy jsme si nesedly,tedy já jí,protože ona plánovala pro syna minimálně bohyni. ![]()
Předem se omlouvám za anonym.
Jsme s manželem majitelé bytu od r.2008 a oba v něm máme trvalé bydliště spolu s dětmi. Bohužel se rýsuje do budoucna,že by se jedna osoba k nám mohla jen papírově nastěhovat. Lze nějak zabránit,aby trvalé bydliště opravdu nedostala? Nepřeji si to,jeden nikdy neví,kdy mu pak zaklepou např.exekutoři apod. Bohužel si myslím,že bych to já jako spolumajitelka nemusela vůbec vědět,že by stačilo aby manžel zašel na úřad a ta osoba by jej u nás získala. Je mi trapné jít se ptát na úřad. Díky moc