Chci císaře

Anonymní
11.2.20 22:26

Chci císaře

Ahoj. Jsem opět těhotná, 9tt a od minulého porodu před skoro 2 roky mě neopustil přímo panický strach z něj. Tedy ne z bolesti a porodu jako takového, ale toho, co následovalo potom. Měla jsem hodně velký nástřih, protože hrozil porod vexem a z toho velkou ztrátu krve. 2 dny jsem nebyla schopná pořádně vstát z postele, než jsem si vydupala transfuzi. Dostala jsem 2 konzervy krve. Kvůli tomu jsem ani nebyla schopná se pořádně umývat a do rány se mi dostala infekce, díky které se mi komplet celý šití rozjelo a následovalo přešívání. Viděla jsem všechny svatý a doktorova poznámka „To ji nemůže bolet“ mi otevřela doslova kudlu v kapse… Ze zatínání pěstí jsem si nehty prořízla dlaň… Následovala moje první alergická reakce na ATB, které mi po 2 dnech vysadili, že už tedy nejsou potřeba. Přišla další infekce, přešívání odmítli (však si pak můžete nechat udělat plastiku) a pro mě bylo šestinedělí peklo. Nutno zmínit, že díky tomu všemu se mi ani neudělalo mlíko, takže prcek první dny totálně uřvaný, protože měl hlad (což jsem netušila, protože „dítě má po porodu plný žaludek a vydrží několik dní“). Znovu jsem nastoupila a vydupala si umělý mlíko a malej byl nejspokojenější miminko, co spalo celou noc.
Ode dne porodu je mi fyzicky špatně jen co pomyslím na to, že mě to čeká ještě jednou. Říkala jsem si, že to časem přejde. Nepřešlo. A od doby, co se objevily 2 čárky nejsem schopná myslet na nic jinýho… Prostě to nechci zažít znovu. Je nějaká šance, že by mi udělali císaře? I když na něj vlastně „nemám nárok“?
Anonym, přece jenom tu je dost osobních informací…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13972
11.2.20 22:30

Zkusit to můžeš, myslím si, že by ti to i vyslo, ale ani císař není žádná vyhra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1635
11.2.20 22:32

Já myslím, že někde se snad domluvíš. Co na to tvůj gynekolog?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.20 22:33

První porod nástřih a k tomu ruptura 3. stupně, velká krevní ztráta. Měla jsem 2 transfuze. Podruhé mě přirozeně rodit nikdo nenutil. Naopak mi gynekolog při první příležitosti sdělil, že bude císař.
Vysvětlil mi, že první špatný porod může znamenat indikaci k sekci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.20 22:34

@Pidulka1991 sekce byla zlatá. Druhý den jsem chodila a starala se o mimino. Po vaginálním jsem byla 3 měsíce nepoužitelná.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.20 22:35

Teoreticky to možné je, je to na domluvě v porodnici/s gynekologem.

Ale nemaluj si to moc růžově. Po císaři se nezvedneš minimálně dva dny. Já jsem měla infekci v děloze i jizvě. Měla jsem horečky přes 40 stupňů. Několikrát denně mi ránu čistili (a to je hodně bolestivá záležitost) - do rány zavedou stříkačku a vstříknou do rány štiplavou desinfekci, infekce nereagovala na antibiotika. Měla jsem čtvery. Měla jsem vnitřní prohlídku dvakrát denně. V porodnici jsem byla měsíc. Kojení se nekonalo.

To jen o tom že císař může být stejně hrozný jako tvůj porod. I horší. A mimo jizvy na hrázy budeš mít jizvu i na břiše. A každá další jizva je prostě nezměnitělná věc.

Osobně si myslím že porod nemáš ještě zpracovaný. A ani císař ti s tím nepomůže. Zkusila bych se porozhlédnout v okolí po podpůrné skupině po porodu, případně psycholog.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.20 22:35

Gynekologa jsem se ještě neptala. Jsem objednaná až na příští týden. Ale upřímně mě děsí, jestli se zeptám a on řekne ne… To fakt nevím, co budu dělat…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.20 22:36
@Anonymní píše:
Ahoj. Jsem opět těhotná, 9tt a od minulého porodu před skoro 2 roky mě neopustil přímo panický strach z něj. Tedy ne z bolesti a porodu jako takového, ale toho, co následovalo potom. Měla jsem hodně velký nástřih, protože hrozil porod vexem a z toho velkou ztrátu krve. 2 dny jsem nebyla schopná pořádně vstát z postele, než jsem si vydupala transfuzi. Dostala jsem 2 konzervy krve. Kvůli tomu jsem ani nebyla schopná se pořádně umývat a do rány se mi dostala infekce, díky které se mi komplet celý šití rozjelo a následovalo přešívání. Viděla jsem všechny svatý a doktorova poznámka „To ji nemůže bolet“ mi otevřela doslova kudlu v kapse… Ze zatínání pěstí jsem si nehty prořízla dlaň… Následovala moje první alergická reakce na ATB, které mi po 2 dnech vysadili, že už tedy nejsou potřeba. Přišla další infekce, přešívání odmítli (však si pak můžete nechat udělat plastiku) a pro mě bylo šestinedělí peklo. Nutno zmínit, že díky tomu všemu se mi ani neudělalo mlíko, takže prcek první dny totálně uřvaný, protože měl hlad (což jsem netušila, protože „dítě má po porodu plný žaludek a vydrží několik dní“). Znovu jsem nastoupila a vydupala si umělý mlíko a malej byl nejspokojenější miminko, co spalo celou noc.
Ode dne porodu je mi fyzicky špatně jen co pomyslím na to, že mě to čeká ještě jednou. Říkala jsem si, že to časem přejde. Nepřešlo. A od doby, co se objevily 2 čárky nejsem schopná myslet na nic jinýho… Prostě to nechci zažít znovu. Je nějaká šance, že by mi udělali císaře? I když na něj vlastně „nemám nárok“?
Anonym, přece jenom tu je dost osobních informací…

Mohu se prosim zeptat, kde jsi rodila? Ceka me to za par a tohle fakt zni strasidelne 8o Moc me to mrzi :(

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
11.2.20 22:37

Zkusila bych pozadat gynekologa o doporuceni sekce, ale nevim, zda nezalezi ve finale na lekari primo v porodnici. Ale zkus to :) Prvni porod u mne lahudka zakoncena akutni sekci, ted po 6 letech cekame druhe a od potvrzeni tehotenstvi na gynde se mi vse vratilo a cim vetsi bricho, tim vetsi panika :roll:

• Citovat
  • Upravit
10680
11.2.20 22:37

Druhej porod je úplně jinej, navíc po tak krátké době :hug: já měla první porod hroznej, trval asi tři dny, málem jsem tam posla, následky taky děsný, udělal se mi otok někde uvnitř a deset dní po porodu jsem se nemohla ani vy…, jela pro mě záchranka, dítě řvalo, taky lahoda… Druhej porod trval čtyři hodiny a já bez poranění mohla ze sálu odejít jako Kate Middleton :lol: ale pokud o tom nechce ani slyšet, tak se zkus pobavit se svým gynekologem, kdyby tudy cesta nevedla, může zadanku k císaři napsat psychiatr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
11.2.20 22:39

Psycholog ti muze napsat doporuceni. Panicky strach z porodu. Pokud nebude zbyti. Ja mela sekce dve a obe v pohode. Je to individualni.

• Citovat
  • Upravit
Janli
11.2.20 22:40

Doporučení ti může dát i psychiatr a ty jsi na to žhavý kandidát. A neboj se hledat porodnici, kde ti vyjdou vstříc.

• Citovat
  • Upravit
45690
11.2.20 22:43

Tvuj gynekolog o zpusobu porodu rozhodovat nebude, to rozhoduji v porodnici. Nejaka mensi porodnice by ti mohla vyhovet, nebudou chtit problemy. Ale jsko po cisari to taky boli jak svina. No ale pokud bude bez komplikaci, coz vezsinou je, mela by ses rychle zotavovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.20 22:44

Rodila jsem v Neratovicích. Prý super porodnice. No ne vždy se zadaří :-)
Pokud by byl těžký první porod indikací k CS, tak budu skákat metr do stropu a snad si to začnu i užívat
Vím, že komplikace můžou nastat vždy a všude, ale kromě jiného jsem dost stydlivý člověk a mluvit o problémech tam dole mi prostě dělá problém. To radši budu řešit infekce a nehojící se jizvu na břiše.
Ano, druhý porod bývá rychlejší (nepotřebuju, můj byl 4 hodiny), lepší a úplně sluníčkový. Ale nevěřím tomu, fakt ne…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.20 22:46

Byla jsem na pokoji s paní která si císaře vydupala. První porod teda měla císaře akutně, ale k druhému prý nebyl důvod a mohla rodit přirozeně, ale nechtěla a řekla že jinak než císařem rodit nebude lékařka tenkrát na císaře přistoupila, slyšela jsem vše přes dveře ordinace :lol: :lol:
Věřím, že když zajdes do nemocnice vysvětlís svou obavu a důvody neodmitnou tě.
Mě se zase ptali jestli s druhým císařem souhlasím to první doktor, pak přišla další jemu nadřízena lékařka a ta mi teda řekla že přinutit k císaři mě nemůžou, ale normálně že neporadím.
Velký váhový odhad, syn byl sice hlavičkou dole ale nějak špatně první byla akutní sekce takže jsem ani nic nenamitala.
Císař bolí pekelně ale pro mě byl první porod o dost horší. Kontrakce šílený a v momentě kdy už jsem měla kontrakce po minutě, stále málo otevřená a dcera hypoxie :? Akutní císař a byla jsem ráda že je to za nama a jsme obě zdravé.
Po druhém císaři jsem se cítila lépe než po prvním.
Myslím, že u Tebe nikdo nic namítat nebude…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100