Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj jak poznat ze opravdu touzim po diteti? Mame uz dva kousky, jeden ve skolce a druhy doma. Co slo jedno do skolky, tak je to doma vlastne trochu nuda..Dcera si vyhraje sama, obslouzi. Dostala jsem od skolky nabidku ze ji muzu klidne prihlasit a jit do prace. Ale ja mam v sobe pocit ze chci asi dalsi miminko? Jenze co kdyz to je jen z nudy? Vim ze jak nastoupim do prace, budu vydelavat, tak me to hodně rychle prejde. Chlao neustale rika „nevim“. Takze z nej taky nic moc nedostanu… Absolutne nevim co delat.
Mel nekdo to same? Jen vim ze kdyz nastoupim do prace, tak jen na castecny uvazek. Pripadnou materskou bych mel par supu, takze nehrozi ze bych otehotnela pri praci. To bysme financne nedali.
V dnešní době, bych si třetí dítě opravdu rozmyslela. Být tebou, tak jdu do práce.
@Anonymní píše:
Ahoj jak poznat ze opravdu touzim po diteti? Mame uz dva kousky, jeden ve skolce a druhy doma. Co slo jedno do skolky, tak je to doma vlastne trochu nuda..Dcera si vyhraje sama, obslouzi. Dostala jsem od skolky nabidku ze ji muzu klidne prihlasit a jit do prace. Ale ja mam v sobe pocit ze chci asi dalsi miminko? Jenze co kdyz to je jen z nudy? Vim ze jak nastoupim do prace, budu vydelavat, tak me to hodně rychle prejde. Chlao neustale rika „nevim“. Takze z nej taky nic moc nedostanu… Absolutne nevim co delat.
Mel nekdo to same? Jen vim ze kdyz nastoupim do prace, tak jen na castecny uvazek. Pripadnou materskou bych mel par supu, takze nehrozi ze bych otehotnela pri praci. To bysme financne nedali.
Chtěla bych zažít nudu. Posledních 8 let, co mám dítě, jsem se ještě nudit nestihla. Ale už pracuju.
@arinecka píše:
V dnešní době, bych si třetí dítě opravdu rozmyslela. Být tebou, tak jdu do práce.
Jenze nikdy prece nebyla doba skvela.. vzdy bylo hur. Valka atd…
@Anonymní píše:
Jenze nikdy prece nebyla doba skvela.. vzdy bylo hur. Valka atd…
No, bylo i líp. Ale tvoje věc. jestli ho chceš, tak směle do toho.
Já taky chvíli přemýšlela, děti mám 5 a 8let.. už s tím začal i manžel, ALE! Když si spočítám kolik stojí už ty dvě, kroužky, treninky, výjezy na turnaje do ciziny, kvalitní boty, tábory, škola, školka, dovolené…tak si nechám hodně rychle zajít chuť. Na úkor 3.dítětě bych je musela hodně zkrouhnout a to nechci.
Jestli se nepletu tak pokud nastoupís do stejne práce ze které jsi měla první i druhou mateřskou tak tu třetí by jsi měla mít ve stejné výši pokud na ni nastoupís do 4 let nejmladšího dítěte i když budeš mít kratší úvazek.
Pokud by to byla jiná práce tak to neplatí.
Ale jestli si nejsi jistá tak to zkus jak u nás „neboj včas ho vytáhnu“ a ono se to vyřešilo samo ![]()
Pokud ti je méně než 40 let, tak se prostě vrať do práce a vydrž tak rok. Ono to nemusí být ani tak z nudy, jako spíš že se možná trošku obáváš návratu do práce. Protože prostě jsi čtvrtým rokem doma.
Návrat nebude snadný, ale do pár měsíců se všechno zaběhá. No a uvidíš za rok, jestli se budeš chtít stát matkou tří dětí a nebo ti bude vyhovovat to, co máte.
@Anonymní píše:
Jestli byste finančně nedali pár měsíců na mateřské, tak si další dítě nepořizuj, ať nemusíš řešit jak zakladatelka vedlejší diskuze, že musí kvůli financím na redukci dvojčat.
Já si myslím, že když nastoupis do práce a zjistíš, že nestíháš tohle a tamto, choutky tě přejdou. Další dítě musíte chtít oba.
@Janli píše:
Jestli byste finančně nedali pár měsíců na mateřské, tak si další dítě nepořizuj, ať nemusíš řešit jak zakladatelka vedlejší diskuze, že musí kvůli financím na redukci dvojčat.
Samozřejmě ze bysme par mesicu dali. Ale ne, pokud by se mi vypocitavala z castecnyho uvazku. Kdyz si vydelam do 10tis… Kvuli detem a smenam bych sla jen na par smen.
@Anonymní píše:
Samozřejmě ze bysme par mesicu dali. Ale ne, pokud by se mi vypocitavala z castecnyho uvazku. Kdyz si vydelam do 10tis… Kvuli detem a smenam bych sla jen na par smen.
V případě nízké mateřské jde od porodu dorovnat do výše rodičáku, takže na těch „pár korunách“ bys byla jen těch pár týdnů před porodem. Ale jestli je vaše finanční situace taková, že je snížení příjmů na mateřské problém, tak bych si to raději opravdu dobře spočítala, jestli už by vás to se třetím dítětem nestálo neúměrné nervy s vyžitím.
Tři děti jsou super ![]()
A na druhou stranu…taková touha po dalším mne přepadá cca vždy dva až tři roky od po porodu. Asi nějaké nastavení ženy… ![]()
No a kdyz bude pripadne treti pak ve skolce, tak by ses asi taky pak chtela vratit do prace jen na castecny uvazek - to pak date tri deti financne? Ja bych do tretiho nesla, pokud si oba nejste 100% jisti.
Jezis to jsou zase hemzy tady
máme tři děti a je to úplně v pohodě. I pět dětí bychom dali. Nevím jaký rozpočet mají ty maminky dvou dětí, my máme děti ve škole, na kroužcích, ve školce, jezdíme na dovolené, výlety každou chvíli. A úplně s přehledem. Jo, pokud sotva uživíte dvě, tak se na další vyprdni. My máme i na nové auto, kdyby třeba přišlo čtvrté dítě. Jsme připraveni
nemáme žádné dluhy, ani hypotéku. Vlastní dům. Není to o době, ale o lidech. Vždycky si někdo bude stěžovat ![]()
Ahoj jak poznat ze opravdu touzim po diteti? Mame uz dva kousky, jeden ve skolce a druhy doma. Co slo jedno do skolky, tak je to doma vlastne trochu nuda..
Dcera si vyhraje sama, obslouzi. Dostala jsem od skolky nabidku ze ji muzu klidne prihlasit a jit do prace. Ale ja mam v sobe pocit ze chci asi dalsi miminko? Jenze co kdyz to je jen z nudy? Vim ze jak nastoupim do prace, budu vydelavat, tak me to hodně rychle prejde. Chlao neustale rika „nevim“. Takze z nej taky nic moc nedostanu… Absolutne nevim co delat.