Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prostě mu řekni narovinu to co cítíš. Nemusíš rovnou miluji tě ale třeba že se s ním cítíš dobře, že ho máš ráda, atd, k tomu,,miluji tě" se určitě dopracuješ. Jo zní to blbě ale když se stydíš a nechceš to rovnou vybalit, existují i jiné možnosti vyznání. ![]()
@Lu66 píše:
Prostě mu řekni narovinu to co cítíš. Nemusíš rovnou miluji tě ale třeba že se s ním cítíš dobře, že ho máš ráda, atd, k tomu,,miluji tě" se určitě dopracuješ. Jo zní to blbě ale když se stydíš a nechceš to rovnou vybalit, existují i jiné možnosti vyznání.
To už jsme si řekli „je mi s tebou fajn“, „mám tě rád“ apod.
Cítím vnitřně, že je čas na tohle, nevím jak to popsat…
@Anonymní píše:
Ahoj, půl roku „chodím“ s přítelem. Vídáme se každý den téměř, máme hezký vztah a skvělý sex, vídáme se téměř denně. Vím, že mě má rád, i když je, co se projevu citů týče, spíše studenější. Jenže já už párkrát s ním měla v hlsvě tu myšlenku, že ho miluju. A teď jsem si tím jistá. Chci mu to říct. Ale bojím se… Nějaké tipy?
Muzes pouzit google prekladac a zkusit to treba v jinem jazyce, ja teda nevim co jako chces za tipy proste to rekni ne? Nebo mu to posli pismenkama to je dnes moderni. ![]()
Ahoj,
tak jestli máte opravdu tak krásný vzájemný láskyplný vztah a cítíš to ve svém srdíčku, tak mu to v nějaké vaší intimní chvíli prostě řekni.
Uvidíš, jak na to bude reagovat.
Možná budeš mile překvapena a
on ocení, že jsi se odvážila jako první. Určitě ho to potěší a svěří se ti, že to cítí stejně. Jen mu to bylo třeba trapný.
Ale nevím kolik vám je let.
Jestli ti natom hodně záleží a máš touhu mu to říct, udělej to.
Přeji ať vám to vyjde. ![]()
Po půl roce!!???
teď čtu tenhle dotaz pubošce a ona prej :
WTF? mami, to je jak dotaz Jsem těhotná už pět měsíců, mám mu to říct, nebo mu to ještě nemám říkat!!??? ![]()
myslím, že tohle se dá říct klidně i dřív, než za půl roku.. ale kdysi tu bylo téma, jak často a zda vůbec si to lidi říkají a zírala jsem, že někdo si to fakt vůůůbec neříká ani nepíše… já to teda říkám i svým dcerám.. a celkem často, nebo jim to v rámci nějaké komunikace i napíšu
a proč to neříct partnerovi?
leda, že se stydíš, bojíš, no.. tak to řekni po sexu, a kdyby byla blbá reakce, tak to přinejhorším svedeš na poorgasmické pominutí svých smyslů z extáze
![]()
Popravdě u vás obou ještě probíhá chemická reakce zamilovanosti, takže hormony, které jsou tak mocné že ovlivňují váš mozek a tak je samozřejmé že si myslíte že ho milujete, ale je to pořád ještě jen zamilovanost. Ale samozřejmě každý to má jinak
Kdysi jsem k tomuto hledala různé články, diskuze, výzkumy… A dočetla jsem se doporučení, že žena by to jako první říkat neměla. Prý vydržely déle vztahy, kdy se jako první vyslovil muž/kdy první iniciativu projevil muž (např. pozval na schůzku). Naopak žena je ta, která by jako první měla iniciovat první fyzické sblížení (polibek, sex…). To jen tak pro zajímavost.
Neříkala bych to. Dávej to najevo jinak než slovy. Chápu, že bys mu to chtěla říct, o tom žádná. Škoda, že už ten článek nedohledam. Přeji hodně štěstí. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, půl roku „chodím“ s přítelem. Vídáme se každý den téměř, máme hezký vztah a skvělý sex, vídáme se téměř denně. Vím, že mě má rád, i když je, co se projevu citů týče, spíše studenější. Jenže já už párkrát s ním měla v hlsvě tu myšlenku, že ho miluju. A teď jsem si tím jistá. Chci mu to říct. Ale bojím se… Nějaké tipy?
Mne se to hezky říkalo při sexu a bylo to oboustranné…
@Lucy75 píše:
Po půl roce!!???
teď čtu tenhle dotaz pubošce a ona prej :
WTF? mami, to je jak dotaz Jsem těhotná už pět měsíců, mám mu to říct, nebo mu to ještě nemám říkat!!???myslím, že tohle se dá říct klidně i dřív, než za půl roku.. ale kdysi tu bylo téma, jak často a zda vůbec si to lidi říkají a zírala jsem, že někdo si to fakt vůůůbec neříká ani nepíše… já to teda říkám i svým dcerám.. a celkem často, nebo jim to v rámci nějaké komunikace i napíšu
a proč to neříct partnerovi?
leda, že se stydíš, bojíš, no.. tak to řekni po sexu, a kdyby byla blbá reakce, tak to přinejhorším svedeš na poorgasmické pominutí svých smyslů z extáze![]()
Já bych to neřekla, pokud by to dříve nepřišlo z jeho strany
Já si myslim, že pokud by to on cítil stejně, tak ti to už dávno řekne
..
Já myslím, že pokud má všech pět pohromadě, tak mu to ani říkat nemusíš, tohle přece musí každý poznat;)
@Anonymní píše:
A proč ty uvozovky u “chodím”? Sorry, mi ale přijde, ze se vidate často, zasexujete si, ale co definuje podle tebe to, ze mate hezky vztah? Kolik vám je? Protože třeba ve svým věku bych po půl roce vztahu čekala nějakou vizi do budoucna, sestehovani bo tak.