Rodičovská a rozchod

Anonymní
14.5.23 16:59

Rodičovská a rozchod

Dobrý den, jsem na rodičovské dovolené, mám dítě necelé dva roky. Rozešel se semnou otec ditete lred nekolika mesici a do ted jsem zili,,na hromadce" a uz je to neunosne…prodame byt a pujdeme kazdy zvlášť. Dohodli jsme se, že mu ho budu ávat cca na 8 dnů v měsíci. Dohodli jsme se, že sepiseme dohodu na ospodu a pak to asi dáme soudně. Otázka zní. Nemůže vadit mému zaměstnavateli, že jsem doma do 3 let věku dítěte na rodičovské dovolené a přitom se 8 dnů cca budu,,flakat" bez dítěte? Musím jim to v práci na personálním říkat? Nevíte někdo prosím? Nebo musí se někomu tohle hlásit co se mi stalo? Že prostě ho budu mít jen 22 dnů a on 8? A já jsem doma na rodicovske, státní zaměstnanec mimo výkon služby a mám rodičovský příspěvek. Dekuju
Prosím anonym osobní informace.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7366
14.5.23 17:14

Dítě může i do školky klidně chodit od dvou a ty můžeš být doma na rodičovské… nikomu nic nehlásíš. Jak bys to jako řešila? Pracovala těch 8 dní nebo jak? A zbytek doma? Normálně budeš doma nebo můžeš na brigádu na ty dny když se ti bude chtít a někde tě vezmou na pár dní v měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.23 17:20

Vzhledem k tomu, že nemám žádné hlídání tak asi těch 8 dnů budu věnovat sobě a své hlavě. Jsem docela z,,partnera" hotová. Jde mi jen o to zda to prostě zaměstnavateli mám říkat nebo nahlásit, že se 8 dní v měsíci starat nebudu?

• Citovat
  • Upravit
37132
14.5.23 17:23

Zaměstnavateli je to úplně jedno, ty můžeš mít dítě ve školce, chuvu, hlídat babička, proste de ho můžeš kdekoliv zbavit a neznamená to, ze ten volný čas musíš jít do práce :D nehlasis nikam nic, v práci jim do tvého rozchodu nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
14.5.23 18:07
@Anonymní píše:
Vzhledem k tomu, že nemám žádné hlídání tak asi těch 8 dnů budu věnovat sobě a své hlavě. Jsem docela z,,partnera" hotová. Jde mi jen o to zda to prostě zaměstnavateli mám říkat nebo nahlásit, že se 8 dní v měsíci starat nebudu?

Ne, nikam nic nehlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8529
14.5.23 18:24

Zaměstnavateli nic říkat nemusíš, klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.23 23:42

@Kriss Tina dobry den, tak to vypada ze ho bude mit vicemene kazde volno co ma v praci..dela kratky/dlouhy..ale napriklad si ho vezme v pondeli v 17 vecer a vrati v utery v 17 vecer. Noo..dohromady to bude 10 dnu urcite..on si ho chce brat hodne.. :( myslite ze to nema vliv ani na rodicovsky prisevek? :?

• Citovat
  • Upravit
504
24.7.23 03:56
@Anonymní píše:
@Kriss Tina dobry den, tak to vypada ze ho bude mit vicemene kazde volno co ma v praci..dela kratky/dlouhy..ale napriklad si ho vezme v pondeli v 17 vecer a vrati v utery v 17 vecer. Noo..dohromady to bude 10 dnu urcite..on si ho chce brat hodne.. :( myslite ze to nema vliv ani na rodicovsky prisevek? :?

Ne, nemá. Nikomu nic říkat nemusíš. Rodičovský příspěvěk, to samé.
Nic říkat nemusíš..
Prostě ho v určitých dnech předáš otci a co si v těch volných chvílích děláš ty, je všem jedno. Jsi prostě na rodič. dovolené a jestli budeš nejaké dny bez dítěte je všem fuk.. Já jsem taky ještě dva měsíce na rodič. dovolené a babička si dceru bere každý víkend na spaní a ty vikendy jsem taky doma nebo si prostě dělám to, co zrovma uznám za vhodné. Takže buď v klidu, fakt.. Nic řešit nemusíš.. i kdyby ho měl každý druhý týden, např..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.23 08:33

@Anet 123 dela kratky/dlouhy a chce ho temer vsechny ty dny :roll: dekuju

• Citovat
  • Upravit
2923
24.7.23 08:50

Já nechci psát nějakou blbost, ale MYSLIM SI (ne vim), že to není pravda, že to je jedno. Rodičovský příspěvek je pro osobu CELODENNĚ pečující o dítě a vím, že když kamarádka řešila něco kolem toho kvůli brigádě, tak jí personalistka říkala něco v tom smyslu, že aby dodržela podmínky pro pobírání rodičáku, může být dítě umístěný ve školce max. 4 hod. denně - je možný, že to byl třeba nějaký průměr za měsíc. A taky to je už x let, tak je možný, že se něco změnilo. Ale to, že by osoba čerpající mateřskou/rodičovskou mohla o dítě pečovat/nepečovat libovolnou dobu/část měsíce, jak se jí (nebo někomu jinýmu zachce), si fakt nemyslim, ty částky se prostě vážou k péči o dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
24.7.23 08:54
@Anet 123 píše:
Ne, nemá. Nikomu nic říkat nemusíš. Rodičovský příspěvěk, to samé.
Nic říkat nemusíš..
Prostě ho v určitých dnech předáš otci a co si v těch volných chvílích děláš ty, je všem jedno. Jsi prostě na rodič. dovolené a jestli budeš nejaké dny bez dítěte je všem fuk.. Já jsem taky ještě dva měsíce na rodič. dovolené a babička si dceru bere každý víkend na spaní a ty vikendy jsem taky doma nebo si prostě dělám to, co zrovma uznám za vhodné. Takže buď v klidu, fakt.. Nic řešit nemusíš.. i kdyby ho měl každý druhý týden, např..

Nemyslím si, že je to úplně pravda - pobírání rodičovskýho příspěvku prostě má nějaký pravidla a těm, co ho vyplácí, to úplně jedno neni. Samozřejmě o tom, kdy Tvoje dítě spí u babičky, se na ÚP nic nedozvědí, takže ti příspěvek brát nikdo nebude, u zakladatelky ale situace může být odlišná, ta prostě bude třitinu měsíce PROKAZATELNĚ bez dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8397
24.7.23 11:50
@e-Surfařka píše:
Nemyslím si, že je to úplně pravda - pobírání rodičovskýho příspěvku prostě má nějaký pravidla a těm, co ho vyplácí, to úplně jedno neni. Samozřejmě o tom, kdy Tvoje dítě spí u babičky, se na ÚP nic nedozvědí, takže ti příspěvek brát nikdo nebude, u zakladatelky ale situace může být odlišná, ta prostě bude třitinu měsíce PROKAZATELNĚ bez dítěte.

Ne. Je to jedno. Jestli bude dítě svěřené matce a bude mít s otcem dohodu, kdy bude mít právo si dítě brát k sobě.

Pokud budou mít střídavou péči, tak to možná jedno nebude.

Kromě toho, otec toho naslibuje na začátku hodně, ale v reálu to může být nakonec úplně jinak. Důležité je, kdo má právně dítě v péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
24.7.23 12:49

@e-Surfařka Věřte, že to jedno je. Znám matku, co svoje dítě dala babičce, nezajímala se o něho, byla buh vi kde, dite proste nechala babičce a přitom stále pobírala rodič. příspěvek a nikdo s tim nic neudělal, dokud byla v její péči.. Přitom ji už dávno neměla a o dítě nezájem. Příspěvek ji zastavili až po soudu, kdy se dítě dalo babičce.. mezitím ta matka ale všechno stihla vybrat a babičce z rodič. přispevku zbylo nula, nula, prd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
24.7.23 12:56
@e-Surfařka píše:
Já nechci psát nějakou blbost, ale MYSLIM SI (ne vim), že to není pravda, že to je jedno. Rodičovský příspěvek je pro osobu CELODENNĚ pečující o dítě a vím, že když kamarádka řešila něco kolem toho kvůli brigádě, tak jí personalistka říkala něco v tom smyslu, že aby dodržela podmínky pro pobírání rodičáku, může být dítě umístěný ve školce max. 4 hod. denně - je možný, že to byl třeba nějaký průměr za měsíc. A taky to je už x let, tak je možný, že se něco změnilo. Ale to, že by osoba čerpající mateřskou/rodičovskou mohla o dítě pečovat/nepečovat libovolnou dobu/část měsíce, jak se jí (nebo někomu jinýmu zachce), si fakt nemyslim, ty částky se prostě vážou k péči o dítě.

Rodicovsky prispevek a rodicovska dovolena je rozdil. A ne, opravdu ten, kdo bere rodicovsky prispevek, nemusi o dite pecovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky