Chci odejít od manžela

Anonymní
18.7.12 20:33

Chci odejít od manžela

Prosím poraďte, chci (resp. musím) odejít od manžela - zkusím shrnout ve zkratce - manžel je alkoholik, bylo u nás i domácí násilí, přišla jsem díky němu o dceru z prvního manželství a o druhou (už naši) přijít nechci.
Manžel opět začal chlastat a obávám se u něj, že může zase brzy dojít k tomu, že budu muset s dítětem utíkat v noci a schovávat se. Což už nechci.
Problém je v tom, že zde, kde žijeme neznám nikoho, nemám tady žádné známé, kteří by pomohli, ale také nemám ani korunu. Mám jen rodičák a z toho žáden pronájem neutáhnu, všude navíc ještě chtějí kauci. Když zaplatím někde pronájem bytu (kde by NÁHODOU KAUCI NECHTĚLI), nezůstane mi ani koruna na živobytí. Navíc by mě ani neměl kdo přestěhovat, neměla bych nikoho jak a z čeho zaplatit. V peněžence mám jen 500,– Kč.
Prosím, nesuďte, chci to řešit, chci odejít (musím, on se nezmění), ale nevím jak a za co. Kam se obrátit? Azyláky jsou u nás plné a navíc mám malinkého pejska a toho se nevzdám, je nemocný a zcela závislý na mě, ale to je ten nejmenší problém.
Nemám ani rodiče, kteří by pomohli, prostě jsem na to sama. Poradíte, prosím? Jsem zoufalá! Manžel je na ÚP, bere jen něco přes 3 tisíce, takže ani alimenty a nic z něj nedostanu. Navíc musím odejít téměř hned, max. tak do konce července. A dokud jsem vdaná, tak ani žádné dávky nedostanu.

Omlouvám se za anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
938
18.7.12 20:36

Tak snad bys měla nárok na nějaké příspěvky. Jinak si hledat zajištěného chlapa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
18.7.12 20:37

Co domluvit se s nějakou kamarádkou a vzít podnájem napůl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.12 20:39

@Suzume @ejmy chlapa (zatím) nechci, chci mít klid (i malá) - možná časem, ale pokud jsem vdaná, bylo by to proti mě. A jak jsem psala, nikoho tu neznám, takže s nikým napůl nemůžu. :,(

• Citovat
  • Upravit
69235
18.7.12 20:41

HA HA, FAKT VTIPNÁ ODPOVĚĎ NA TO ZOUFALSTVÍ, CO ČIŠÍ Z TOHO PŘÍSPĚVKU :zed: :zed: :cert: :cert:

zakladatelko, odkud jsi?
@ejmy píše:
Tak snad bys měla nárok na nějaké příspěvky. Jinak si hledat zajištěného chlapa :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
18.7.12 20:41
@Anonymní píše:
@Suzume @ejmy chlapa (zatím) nechci, chci mít klid (i malá) - možná časem, ale pokud jsem vdaná, bylo by to proti mě. A jak jsem psala, nikoho tu neznám, takže s nikým napůl nemůžu. :,(

Zašla bych na sociálku a zeptala se tam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
18.7.12 20:42
@terinka4444 píše:
HA HA, FAKT VTIPNÁ ODPOVĚĎ NA TO ZOUFALSTVÍ, CO ČIŠÍ Z TOHO PŘÍSPĚVKU :zed: :zed: :cert: :cert:zakladatelko, odkud jsi?

Je to rada? Je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
18.7.12 20:43

Zkusila bych sociálku a pak městský úřad, protože hodně měst má své byty, které za hubičku pronajímá sociálně potřebným a matkám s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.12 20:44

@terinka4444 okres Strakonice (kousek od nich).
zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
káťa
18.7.12 20:45

Pokud v místě, kde žijete, nikoho neznáš, tak tě tam nic nedrží. Můžeš hledat bydlení v podstatě kdekoliv. Co se vrátit tam, odkud pocházíš a kde máš určitě nějaké známé???

• Citovat
  • Upravit
69235
18.7.12 20:47
Tak tam bohužel taky žádný kontakt, co by pomohl neznám. A nemáš nikoho? Někde jinde v republice?
@Anonymní píše:
@terinka4444 okres Strakonice (kousek od nich).
zakladatelka
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.12 20:47

@Baruska2011 bohužel, zapomněla jsem dodat, že manžel nadělal dluhy, takže od města byt čekat opravdu nemůžu, už jsem se na to ptala, musela bych jim zaplatit dluh cca 30 tisíc. :,( Je to na mašli. Když jsem si teď zkoušela zadat do kalkulačky mpsv výpočet příspěvku na bydlení, vyšlo mi, že na živobytí pro mě a dcerku bych měla 2500,– Kč, to je úplně směšná částka. :zed:

• Citovat
  • Upravit
barcas11
18.7.12 20:48
@ejmy píše:
Tak snad bys měla nárok na nějaké příspěvky. Jinak si hledat zajištěného chlapa :D

Nezlob se, ale to je fakt rada na úrovni :roll:

Zakladatelko, když máš přístup na internet, tak zkus najít ruzné ty orgaizace pro týrané ženy a obrátit se na ně.

Nemusíš do azyláku poblíž tvého bydliště když tvrdíš, že jsou plné. Naopak v tvém případě co nejdál od manžela.

• Citovat
  • Upravit
72725
18.7.12 20:48

Azylák nemusíš mít jen v místě bydliště. Zapátrej. Nebo teoreticky můžeš zkusit i klokánek, tam by Ti mohli poradit, kde mají volné místo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14777
18.7.12 20:49

Tak já jsem na tom podobně, taky se chystám odejít, ale musím nejdřív zjistit bydlení a pak to řešit dál. my se doma stále častěji hádáme kvůli blbostem. mám sice jednoho dobrého kamaráda, na kterého se můžu spolehnout. možná spolu budeme asi i plánovat budoucnost :think: :think: :think: tak držím pěstičky nejen tobě ale i sobě. pokud budeš chtít a jsi tu zaregistrovaná napiš mi SZ a můžeme si o tom napsat a navzájm si poradit případně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí