Chci potrat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2666
28.10.22 05:53
@Švédka87 píše:
@sfksjcc Jak vysvětlíš šestinedělí? Jinak je to docela podraz na přítele. Přeji mnoho štěstí. Budeš ho potřebovat. Byl otcem toho budoucího dítěte a měl právo do toho mluvit. Tohle je nezodpovědné
a nedospělé rozhodnutí.

Bylo by jeho tělo, které by procházelo proměnou? Bylo by to jeho zdraví, které by mohlo být ohroženo? Byl by to on, kdo by dítě musel v bolestech porodit? Byl by to on, kdo bude v noci nespat, vstávat, kojit a komu se život otočí vzhůru nohama?? Sorry, ale mít dítě je ještě stále zatím pouze záležitost žen. A ženské tělo není pouhým inkubátorem. Těhotenství, porod a mateřství je radikální zásah do všech aspektů života a tudíž tahle volba, zda mít nebo nemít dítě, by měla být výhradní záležitost ženy. A to říkám jako matka dcer i synů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
28.10.22 05:58

@Sunlight515 ne jenom to, ale kdo ji a dítě bude živit, kdyby se tatík odporoučel? A 21 letý kluk - je toho vůbec schopen?

• Citovat
  • Upravit
15051
28.10.22 06:27
@Capelucia píše:
@Sunlight515 ne jenom to, ale kdo ji a dítě bude živit, kdyby se tatík odporoučel? A 21 letý kluk - je toho vůbec schopen?

Tahle doba je fakt hrozná :? Já i manžel jsme měli 21 let, když se nám dcera narodila.Oba jsme byli schopni se o dítě postarat a uživit se.Je smutné, jak to dnes dopadá, do kdy mají lidé čekat, až budou si moci říct, jo jsme zralí na to postarat se o dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
28.10.22 08:01

Četla jsem jen úvodní příspěvek, ale ve kterém zvráceném světě se dá otěhotnět přes HA současně s použitím kondomu? Tomu nevěřím ani omylem :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
28.10.22 14:43
@boball píše:
Tahle doba je fakt hrozná :? Já i manžel jsme měli 21 let, když se nám dcera narodila.Oba jsme byli schopni se o dítě postarat a uživit se.Je smutné, jak to dnes dopadá, do kdy mají lidé čekat, až budou si moci říct, jo jsme zralí na to postarat se o dítě.

Tady nejde ani tak o zralost, jako o fakt, že dnešní situace je, jaká je. Málokterý pár má vlastní darované/zděděné bydlení, většinou mají buďto pekelnou hypotéku nebo předražený pronájem a na to prostě jsou zapotřebí dva platy, ne plat a mateřská. Ceny energií, ceny potravin, služeb atd. za poslední půl rok narostly do katastrofických výšin a do toho přivézt dítě s tím, že mám holý zadek a spoléhat se na sociální dávky.. to je prostě bláznovství a těžká nezodpovědnost.

Za mých mladých let měli děti v 18-19letí a nikdo se nad tím nepozastavil, bylo to prostě normální. V posledním ročníku na střední jedna porodila dva dny po maturitě a další dvě byly v očekávání. Jenže většina tehdejších mladých rodin dostala od podniku (státu) byt, měli nějaké jistoty. O těch se dnešním mladým může nechat jen zdát. Mají jiné možnosti, které za nás nebyly, ale tyhle základní, existenční, prostě byly lepší tehdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
28.10.22 14:50

edit admin: příspěvek smazán - velmi nevhodný, urážlivý příspěvek vč. nadávek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
28.10.22 18:26

Upřímně chápu, že ne každý chce dítě, ale řešit to na internetu dříve než s přítelem mi přijde opravdu nezodpovědné až sobecké. Přítel má rozhodně právo na to vědět že jste těhotná, máte ale pravdu, poslední rozhodnutí je na vás. Každopádně bych doporučila lepší antikoncepci.
No a co se samotné interupce týče, do 8tt se dělá malá což znamená- ráno přijdete (nejíst, nepít, nekouřit) provede se zákrok a odpoledne domu. Do 12tt velká interupce u které se zůstává do druhého dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
29.10.22 12:30

Tady se na jednu stranu nadává na nezodpovědné otce, na druhou stranu jsou zde chlapi hned od počátku stavěni do role někoho zcela bez iniciativy a hlasovacího práva o tom, jak se jeho život změní. „Vyčkej, až se rozhodnu, zda budeš otcem.“ To tedy v lepším případě, v tom horším ani neví, že se takové rozhodování koná. Takové jednání nepochybně velmi přispívá stabilitě vztahu a potenciální rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051
29.10.22 12:57
@Sunlight515 píše:
Tady nejde ani tak o zralost, jako o fakt, že dnešní situace je, jaká je. Málokterý pár má vlastní darované/zděděné bydlení, většinou mají buďto pekelnou hypotéku nebo předražený pronájem a na to prostě jsou zapotřebí dva platy, ne plat a mateřská. Ceny energií, ceny potravin, služeb atd. za poslední půl rok narostly do katastrofických výšin a do toho přivézt dítě s tím, že mám holý zadek a spoléhat se na sociální dávky.. to je prostě bláznovství a těžká nezodpovědnost.Za mých mladých let měli děti v 18-19letí a nikdo se nad tím nepozastavil, bylo to prostě normální. V posledním ročníku na střední jedna porodila dva dny po maturitě a další dvě byly v očekávání. Jenže většina tehdejších mladých rodin dostala od podniku (státu) byt, měli nějaké jistoty. O těch se dnešním mladým může nechat jen zdát. Mají jiné možnosti, které za nás nebyly, ale tyhle základní, existenční, prostě byly lepší tehdy.

No, to já přece všechno vím, ale když si ve dvaceti vezmou hypotéku na třicet let, tak budou až jí splatí už dostatečně zralí, spíš přezrálí. Takže nebudou mít dítě nikdy.Tak nevím, proč se jim snaží neustále někdo vnutit, že v jednadvaceti jsou nezralí na dítě a mají dost času. Nemají, protože tu hypotéku pokud si vezmou ve třiceti, bude jim šedesát, než budou za vodou :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
31.10.22 20:00

Přerušení těhotenství

Mohu se zeptat, zda se některá z vás setkala s tím, že doktorka potvrdila těhotenství, řekla, že vidí gestační váček a shluk buněk, ale že na potrat musí počkat na srdeční akci? Že teď v 5 týdnu je to brzo? Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
31.10.22 20:24

@Peťule40 Pokud chceš těhotenství přerušit, není nejmenší důvod čekat na potvrzení srdeční akce. Naopak, čím dříve, tím lépe. Pokud tě k tomuhle tvá dr. nutí, pak je silně pro life a proti potratům a navštívila bych jiného gynekologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
31.10.22 20:47
@Sunlight515 píše:
@Peťule40 Pokud chceš těhotenství přerušit, není nejmenší důvod čekat na potvrzení srdeční akce. Naopak, čím dříve, tím lépe. Pokud tě k tomuhle tvá dr. nutí, pak je silně pro life a proti potratům a navštívila bych jiného gynekologa.

Mě to dnes hodně překvapilo, řekla mi, že mám přijít 15.11 ale to už bude 7 týden a než se vše domluví tak budu v 8 a to už miniinterupce nepůjde…Navíc já ji volala 17.10 že mi vyšel pozitivní test a odbyla mě že mám přijet až dnes.

Tak chci aktualizovat informace o situaci, se kterou jsem se sned nikdy nesetkala, a nevím, co dělat. Byla jsem dnes tedy na kontrole a paní doktorka se rozplývala nad tím, jak krásné těhotenství to je a že má 18mm, Já jí na to řekla, zda zapomněla, že to mi říkali i u syna, u kterého se potvrdil ve 2 letech autismus a že je ve 4 stupni postižení. Na čež jí došlo, že další dítě by byl asi nepřekonatelný problém a najednou honem, honem že je to 8+1.Začala se mě ptát, zda chci do nemocnice, kde bych musela být 3 dny-což je kvůli synovi nemožné a nebo že to domluví s kolebou a že by to udělal druhý den a strávím tam 2h a můžu domů. Brala jsem vyriantu č.2.Pak mi řekla, že to stojí 8400 a já jí na to řekla, že jsem si myslela, že nad 40 to hradí pojišťovna. Ona mi řekla, že ne a že se to platí všude stejně. Do papírů mi nezaškrtla ze zdravotních důvodů a objednala mě na zítra 16.11…Cestou domů jsem si zavolala na VZP -jak to tedy je a potvrdili mi to, že oni by mi to uznali bez problémů. V nemocnici mi pak řekli, že bych si musela zařídit předoperační, ale že jinak se chodí po zákroku domů. Cítím se teď podražená, zoufalá s úplnou strátou důvěry k paní Snopkové…

Příspěvek upraven 15.11.22 v 23:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
31.10.22 21:06
@Peťule40 píše:
Mě to dnes hodně překvapilo, řekla mi, že mám přijít 15.11 ale to už bude 7 týden a než se vše domluví tak budu v 8 a to už miniinterupce nepůjde…Navíc já ji volala 17.10 že mi vyšel pozitivní test a odbyla mě že mám přijet až dnes.

Ona evidentně chce, aby ses podívala, jak miminku bije srdíčko a že se to tvoje zatetelí štěstím a blahem a potrat si rozmyslíš. Ale na tohle právo nemá. Ty máš svoje důvody, proč potřebuješ či chceš jít na potrat a jí je do toho prd.
Najdi si jiného gyn, potrat je naopak lepší řešit co nejrychleji. A ty jsi v dobrém týdnu, krásně to půjde pilulkou, ani nebudeš muset strávit den v nemocnici, půjde to v klidu doma, jako opožděná MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí