Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Začni odstříkávat, pokud to teda půjde, a pomalu do toho míchej um. Ať si pomalu zvykne na jinou chuť. Já takhle přecházela z um na kravský.
@Anonymní píše:
Dobrý den chtěla bych se zeptat mám 10 měsíční dcerku kterou stále Kojim. Jsem v 3 měsíci těhotenství a bojím se ze mala se nenaučí na UM můžete mi poradit děkuji. Gyn mi řekla že kojit mužů stále že se mala může odstavit sama ale co když ne? Z flasky vypije skoro všechno ale když cítí jiné mléko než moje nedostanou to doni.
se svojim mlekem to mas pohodlnejsi nez s UM
@Anonymní píše:
Dobrý den chtěla bych se zeptat mám 10 měsíční dcerku kterou stále Kojim. Jsem v 3 měsíci těhotenství a bojím se ze mala se nenaučí na UM můžete mi poradit děkuji. Gyn mi řekla že kojit mužů stále že se mala může odstavit sama ale co když ne? Z flasky vypije skoro všechno ale když cítí jiné mléko než moje nedostanou to doni.
Vždyť můžeš kojit tandemove. Je to děsně in, kojit miminko a třeba tříleté dítě, které si odběhne za maminkou z houpačky.
@janickaIII ano ale mám strach jen stoho když budu třeba 4 dny v porodnici jestli to mala vydrží aby cele noci neplakala a nebo neměla nějak hlad i když uz ji příkrmi.
@klíč568 píše:
@janickaIII ano ale mám strach jen stoho když budu třeba 4 dny v porodnici jestli to mala vydrží aby cele noci neplakala a nebo neměla nějak hlad i když uz ji příkrmi.
Musíš mít batole naučené tak, že pije treba třikrát denně, to jde vyřešit tak, ze ho za Tebou někdo přivede. Odbourala bych usínání u kojení. Taky jsem kojila tandemove, syn měl už 2,5 roku. Ze zdravotních důvodů jsem nerodila v místě, pár dní bez kojení v pohodě vydržel, po nikom to nechtel, kojí jen máma ![]()
Mladší dítě bych se snazila připravit, jak jsem psala.
@klíč568 přesnr jak píše Jana206 prcka na to pripravuj postupně, zkus odbourat uspávání u kojení a nebo pokud to nepůjde zaplať si nadstandardní pokoj, kde může být starší dítko s tebou.
@Jana206 můžu se zeptat a měla jsi pak pro novorozence mlezivo? Nebo jak to funguje, neryju, jen mě to fakt zajímá…
Zkus popremyslet o ambulantnim porodu at muzes byt s prckem brzo doma a nebo nadstandardni pokoj kde bys mela i starsi ditko. Ono fakt neni duvod zustavat v nemocnici 4 dny pokud se mimi narodi ok a ty se citis fajn. Ale samozrejme zalezi na tve preferenci. Jinak kojeni bych neukoncovala, muze se kojit behem tehotenstvi i pak muzes kojit obe deti zaraz, samozrejme mladsi musi mit prednost, ale neni duvod to starsimu odpirat. Pokud ti ji prikrmy a pekne pije jine tekutiny nez mleko, tak bych na UM vubec neucila, je to zbytecnej drahej sajrajt, batoleci mleka po 1 roce jsou jen marketingova vec, deti je nepotrebuji. Muzes zkusit zaradit vic bezne stravy a vody a kojit jen napriklad rano a vecer a pak az porodis tak to tech par dnu v pohode vydrzi
naopak ti starsi muze po porodu pomahat proti bolestivymu naliti a zatvrdlinam, urcite bych neodstavovala ![]()
@Pantalaimon Jj, normálně jako při prvním těhotenství. Akorát nástup laktace prisel trochu dřív, prsa se mi nalila hned druhý den po porodu, měla jsem přebytky mléka, které jsem dávala na oddělení ke zpracování pro nedonosene děti. Dcera mela silnou novorozeneckou zloutenku, byla na fototerapii, v porodnici jsme se zdrzeli a potom jsme se po pár dnech pobytu doma vraceli do nemocnice.
Tandemove jsem kojila asi 4 měsíce, potom starsi syn dostal anginu, měla jsem strach. Ale prsa jsem nijak neumyvala a ani neměl každý svoje. To starší v podstatě pilo uz jen ráno a večer.
@janickaIII píše:
Vždyť můžeš kojit tandemove. Je to děsně in, kojit miminko a třeba tříleté dítě, které si odběhne za maminkou z houpačky.
To si děláš legraci. ![]()
@Klopotkova píše:
To si děláš legraci.
@janickaIII píše:Se bez podívat na dětská hřiště.
Jedno mám přímo před barákem, vidím na něj z okna a nic takového jsem díky Bohu neviděla, ale zakladatelka proti této variantě asi ani nic nenamítá.
@Klopotkova píše:
Jedno mám přímo před barákem, vidím na něj z okna a nic takového jsem díky Bohu neviděla, ale zakladatelka proti této variantě asi ani nic nenamítá.
Je to každého věc. Když to všem vyhovuje ať si kojí třeba 10 děti najednou.
dřív se to tak dělalo a dnes i v nějakých afrických státech to stále tak funguje. My si o tom můžeme také myslet co chceme, jen by oba se oba tábory měly respektovat.
@janickaIII píše:
Je to každého věc. Když to všem vyhovuje ať si kojí třeba 10 děti najednou.dřív se to tak dělalo a dnes i v nějakých afrických státech to stále tak funguje. My si o tom můžeme také myslet co chceme, jen by oba se oba tábory měly respektovat.
Vždyť jo, mně to přijde nechutné, ale to je můj názor, ať si klidně pak ty matky chodí kojit dítě klidně do školy o přestávce, je to jejich věc