Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj… před 4 týdny jsem rodila císařským řezem, mliko se mi spustilo až po tydnu.. teď vždy prikladam a slyším, ze malá pije, ale musíme dokrmovat tak 90 ml.. myslíte ze má ještě smysl přikládat a budu schopna plne kojit? Nebo jak toho dosáhnout? ![]()
@Amomym čím víc budeš přikládat, tím víc se bude mléka tvořit. Možná bych zkusila nedokrmovat a kojit častěji a častěji, hlavně v noci. Pak se začne tvořit víc mléka. Brzy máš totiž za sebou šestinedělí a po něm se mléko tvoří už jen podle potřeby dítěte.
Aby se zvysilo množství mleka, musi se zvysit poptavka a ta se nezvysi tim, ze das mimcu co 3 hodiny dokrm 90 ml. Takze pokud chces kojit, budes muset prikladat co nejcasteji, klidne kazdou hodinu, a to predevsim v noci, pripadne muzes stimulovat o odsavackou. A take budes muset zacit kojit na pozadani.
@Amomym píše:
Ahoj… před 4 týdny jsem rodila císařským řezem, mliko se mi spustilo až po tydnu.. teď vždy prikladam a slyším, ze malá pije, ale musíme dokrmovat tak 90 ml.. myslíte ze má ještě smysl přikládat a budu schopna plne kojit? Nebo jak toho dosáhnout?
Vlezte si spolu do postele, mazlete se a přikládej často. Určitě má smysl přikládat a naopak pokud nehubne, pár dní bych nepřikrmovala, je velká šance, že se rozkojíš.
Ano, má to smysl. Jsem po císaři. Za kojení jsem bojovala a daří se doteď. Dceři je 9 měsíců. Vše bylo již výše zmíněno. Přikládat na holé tělo, častěji kojit a nepřikrmovat. A pro tebe hlavně klid, dobrá strava a dostatek tekutin
Pokud ji budu kojit každou hodinu nebude mít pak bolesti břicha smícháním s nastaveným mlikem?
@Amomym píše:
Pokud ji budu kojit každou hodinu nebude mít pak bolesti břicha smícháním s nastaveným mlikem?
Nebude, protoze materske mleko se travi mnohem snadneji, nez kravske (UM).