Chci se vrátit k bývalému

2.5.16 07:46

Chci se VRATIT k BYVALEMU

Ahoj všichni,
snad neruším a neotravuji s věcí, kterou mnozí z vás museli slyšet hodněkrát. Jedná se o bývalého přítele.

Oběma nám je 22 let, bydlíme ve stejném městě, dojíždíme na stejnou vysokou školu (jen jiný obor), kde nyní zůstáváme přes víkend. Téměř denně si píšeme, za poslední 2 měsíce jsme se viděli 5×. On má novou přítelkyni (maximálně 2 měsíce s ní je), studuje obor jako on.

Rozešla jsem se naposledy ja s ním na přelomu listopadu/ prosince. Psychicky jsem to nezvládala, byla nešťastná, často brečela. Chtěla věci co mi nikdy nemohl dat. Po rozchodu Nechtěla jsem ho vidět, skoro nereagovala na jeho zprávy. Když mi koncem ledna přinesl dodatečný dárek k Vánocům na kolej - dala jsem mu ho zpět a zeptala se zda ještě něco potřebuje. Byl dost… zničený. Já v hloubi duše věděla, že ho miluji, ale že s ním nechci být.

Nyní jsem to já, kdo brečí do polštáře, protože má jinou. Vím to od velikonoc od něho. Přesto chce být dál v kontaktu, když kupoval kytku pro svojí holku, koupil mě rudou růži, píše že mě má rád, že ho přitahuji, často se ptal proč jsem se s ní rozešla a proč jsem tak náhle změnila názor.

Náš vztah byl velice… problematický, vášnivý, sobecký, ale i plný lásky a vzájemné věrnosti. Seznámili jsme se vlastně v únoru 2012, ale byli jsme bývalí spolužáci ze základky, kteří se nikdy nebavili. Ihned jsem se do něho zamilovala. Přes pár zakopnutí jsme začali spolu chodit koncem května. Pro oba z nás to byl první vztah, první sex… První rok byl hezký. Chodila jsem do hospody s jeho kamarády a myslela jsem, ž jsou to i moj kamarádi… Pak zlom.

Po návratu z Paříže v létě 2013 (po rozchodu mi řekl, že mě chtěl původně na Eiffelovce požádat o ruku, místo náušnic k narozeninám, ale na poslední chvíli si to rozmyslel) nastali hádky - sobecky jsem vyžadovala „odměnu“ za mé „oběti“, které jsme dělala do těd - tím myslím, že jsem dělala co chtěl on, a ted jsem chtěla aby vše bylo podle mě (stanování, kolo, podnikání výletů…). Čím dál víc se valila voda, co dělal dle mého špatně. Odráželo se to v mém chování.

Byla jsem hnusná, dělala mu ostudu, postupně jsem nevědomky mu dělala naschvály a podrážela nohy i úmyslně. Ignorovala jsem hlasy v mé hlavně, které mi říkali „nejsi s ní pořádně domluvená“ „co když tu sms nečetl“ „ale ty přece dnes do hospody jít nechceš“…
Jeho kamarádi mě přestali mít rádi. Naopak. Domlouvali mu, aby se se mnou rozešel, když jsem tak hrozná, nedám mu prostor a když viděli jak mu nadávám a naštvaně odcházím, zatímco on za mnou běží jako blbec a je zoufalý :(. Teprve ted vidím, co vše na začátku dělal a o co jsem přišla, když jsem mu vše možné začala vyčítat. Mrzí mě to.
Mé chování bylo až příliš majetnické a sobecké. Toužila jsem po uznání, chvále, po volnosti, ale sama jsem to nedokázala nabídnout. Neustále jsem řešila sebe, své problémy, ale to, že ho trápí něco důležitého jsem dokázala i přehlédnout.

Odjakživa jsem měla problém navázat kontakt a udržet přátelství. Tak jsem se na něj jako na prvního partnera příliš upnula, a vadilo mi, když se měl stýkat s nějakou jakoukoliv holkou. Proto jsem si zneřítelila i jeho kamarádky.

Kvůli scéně v hospodě jsme se rozešli celkem 3×. Pokaždé se po nějaké mé „histerické scéně“ - jednou jsem na něj vylila pití (jeden mě tam urážel, on nic neudělala a nakonec řekl „bavila ses?“), podruhé to bylo až moc chaotické a zasahovala do toho ještě jedna holka, která mě před lety šikanovala. mezitím byla menší neschoda na Valentýna.
Bohužel zkusit to slepit nepomohlo - opět scény, ignorace, sex na bodě mrazu - obvinovala jsem ho že mě nechce (ale spíše tam byli opravdu problémy, že „nebylo pořádně kde a kdy“ jak říkal on.). Hlavne jsem mu nedokázala odpustit to, čim mi nejvíce ublížil, ikdy se za to omlouval. AZ myslím že nyní.

Jak jsem již psala - jeho kamarádi na něj si myslím tlačili, stejně jako rodiče, proto si našel jinou. Kamarádku jeho kamarádky, která je jedna z těch holek, které jsem svou žárlivostí naštvala stejně jako byla hnusná v hospodě.

Po psyhologickém večeru jsem si ale uvědomila, PROČ jsem byla taková (nechci to ted rozepisovat, je to na dlouho. jde o způsob myšlení, které jsem od té doby změnila. Kamarádky říkají že JSEM se ZMĚNILA - dávám prostor vyjádřit názor, neurážím se, tolik neobtěžuji, dávám volnost, začínám mít i své názory,… hlavně jsem si uvědomila, jak jsme se chovala a dost mě to mrzí.

Začala jsem se lidem v nejbližším okolí omlouvat. Těm co vidím tak osobně, některý však i ranní sms. Začínám teprve u svých kamarádů, ale omluvila jsem se i jednomu mého bývalého přítele, který byl na mě dost hodný.
Chci v tomto pokračovat - cítím se nyní líp. Samozřejmě pokud kladně odpoví tak ještě víc, ale i když odpověd nepřijde (jako třeba u bývalého, který pouze řekl „napsala jsi že nechceš řešit staré věci“), tak mám pocit, že je to skvělé. Nikdy jsem to nedělala. Nebo pokud jsem se omlouvala, tak za mnohem méně důležité věci. Bála jsem se že omluva nestačí. Nyní vidim ze jsou lidi, co jsou hodně potěšení.

ted ale aktuálně k příteli - dvakrt jsme si povídali chvilku (15 - 20) mnut a bylo to skvělé. ale poprvé jsme se dozvěděla na konci, že má přítelkyni, podruhé jsem jí viděla sama. Pokaždé jsem brečela. Čím dál víc cítím, že ho chci zpět, že to já náš vztah brzdila. A mrzí mě to, co vše se stalo. Nevím jak to napravit. Vím že mě chce - už proto, že mi dal růžu jen tak psal mi opilý jak me ma rad.

Jsem si ale jistá, že se nechce opět se ve mě zklamat a být zase za toho největšího vola. Před rodinou, před kamarády… Nyní souhlasil, že se sejdem a popovídáme si. Ale bojím se toho. Hlavně nevím, jak to urovnat mezi mnou a jeho přáteli. Ale i toho setkání, kterém nevím kdy a jestli nastane.

Měním se. Cítím to sama, že jsme mnohem víc v klidu a více se ovládám. Možná jsem si nejistá, zda to vydrží, ale už to je měsíc a čím dál lepší. To se mi nikdy nepodařilo myslím.

Miluji ho. Vzdy jsem ho milovala a nedokážu aby se me nějaký muž dotkl.

Děkuji za radu a psychologickou pomoc a možnost se vypovídat :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16398
2.5.16 07:56

Nevěřím na nastavované vztahy, chceš ho zpátky jen proto, že ho má někdo jiný a ty máš strach se vrhnout do života bez něj. A pevně doufám, že studuješ nějakou výrazně technickou školu, jinak mě pravopis studentky VŠ děsí.
A rada: přerušte spolu kontakt alespoň na dva měsíce, ty si zařiď svůj program, a když se sejdete za dva měsíce a budete pořád cítit, že se to nedalo vydržet, tak ať se nejdřív rozejte s tou holkou, a pak to můžete znovu zkusit. Ale nemyslím, že by vám to vyšlo, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
2.5.16 08:02

Myslím si to samé, co zrcadlo… Teda podle mě jsi i dost nevyzrálá osoba… Nastavované vztahy nemají smysl. Zařiď si svůj život, on už svůj má… A pokud i po dlouhé době co se neuvidíte budete stále na sebe myslet, tak to zkuste, ale teda, to co jsi mu dělala, divím se, že se s tebou vůbec baví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.16 08:03

Ten pravopis me také štve. Čtu to, ale na pc se neustále objevují chyby :-(. Za 4 měsíce od rozchodu jsme se viděli 2X - jednou mi prinesl ten dárek a později nahodne na chodbě, ale oba jsme Chvátali. To jsem si uvědomila ze bych po za nim nejraději rozběhla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
2.5.16 08:04

Uprimne? neverim, ze jsi se zmenila, clovek s pristupem jako jsi ve vztahu mela ty, potrebuje od zivota jeste par facek navic, aby se skutecne zmenil. ted mazes „med kolem huby“ jemu i sobe, jen proto, ze se te dotklo, ze rozchod s tebou ustal relativne v pohode, nasel si rychle jinou a sel dal. ty jsi pravdepodobne predpokladala, ze se bude trapit, dolezat, nebude se moci od tebe odpoutat. a hle ono to slo a docela dobre ;)
neverim obecne na slepovane vztahy. mozna jeste tak po delsi dobe, kdy si obo projdou necim, co jim pomuze si uvedomit, co chteji a co delali spatne.
ps: vztah plny sobectvi neni nikdy plny lasky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
2.5.16 08:06

Chceš ho jen proto, že ho má jiná. Může tě mít klidně rád, to že ti přinesl kytku je pěkný, ale kdyby chtěl tak by byl s tebou. Nech ho, má nový vztah který mu asi klape, tak proč to ničit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16398
2.5.16 08:21

@ClaireMarie Ty jsi ještě mladá, a mládí je prostě kategorické, teď jsi 100% přesvědčená, že ho miluješ a musíte být spolu, ale když tě zítra osloví pan Božský a pozve tě na večeři, tak za týden budeš 100% přesvědčená, že ti osud přivedl do cesty někoho, kdo ti měl ukázat, že ten předchozí vztah stál za prd. A tohle uvidíš až s velkým odstupem, a asi se tato fáze přeskočit nedá. Co se ale dá, je se ctí respektovat životy druhých a nevměšovat se do nich. On má přítelkyni, a to, že ho odloudíš od přítelkyně, není nic hodného obdivu. Ano, možná se v budoucnu potkáte, budete oba single a založíte spolu rodinu… Nebo ho teď svedeš, on se rozejde se svou holkou, nevyjde to, a budete se minimálně do konce studií nesnášet a pohřbíte naděje třeba na důstojné kamarádství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.16 08:22

Nevím zda ho skutečne chci zpět jen Protoze ma jinou. Když jsme se bavili říkala jsem si že by to možná mohlo opet vyjít, že je to ten nejhezčí chlap…
AZ potom jsem zjistila že ma jinou.

Zpočátku ho ani nechtěla zpet,…
Racionálne by to nešlo, ale poslední dobou čim dal vic si Rikam ze to možná ma smysl.

Vím že je těžke uvěřit, že se někdo dokáže změnit. Tohle není změna pro vztah, ale kvůli celému menu životu. Vzdy jsem mela problém se vztahem at rodinným či kamarádství. Díky jedné kamarádce a psycholožce mi došlo ze jsem byla sobec co si hraje na oběť. A poprvé me skutečne mrzí co se za ty 4 roky stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.5.16 08:27

@ClaireMarie jste nedospělí oba - i když tedy on asi už dospěl.. dospěj taky.. vykašli se na něco, co nefungovalo a fungovat nebude, soustřeď se na důležitější věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.16 08:27

@zrcadlo

Děkuji. Jen toho pana božského,,hledám,, od loňskéch velikonoc když se rozešel dalo by se říct. A přestože me dost kluků bali, jsem dost přitažliva, tak jsem necítila ze by me někdo miloval, myslel to vázne… Nedokázala jsem nikomu dovolit aby mi dal pusu nebo když chtěl na me nějak vic sahat.

Nevím proc ale i předtím jsem mužům nevěřila, bud si me nevšímali nebo me Balili do postele. A tohle je neumím. A pozvání jsem kromě michala a asi 3 kamarádů neměla nikam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
2.5.16 08:28
@ClaireMarie píše:
Nevím zda ho skutečne chci zpět jen Protoze ma jinou. Když jsme se bavili říkala jsem si že by to možná mohlo opet vyjít, ** že je to ten nejhezčí chlap **…
AZ potom jsem zjistila že ma jinou.

Zpočátku ho ani nechtěla zpet,…
Racionálne by to nešlo, ale poslední dobou čim dal vic si Rikam ze to možná ma smysl.

Vím že je těžke uvěřit, že se někdo dokáže změnit. Tohle není změna pro vztah, ale kvůli celému menu životu. Vzdy jsem mela problém se vztahem at rodinným či kamarádství. Díky jedné kamarádce a psycholožce mi došlo ze jsem byla sobec co si hraje na oběť. A poprvé me skutečne mrzí co se za ty 4 roky stalo.

Jo, tak to je určitě důvod to ještě jednou zkusit :roll: Žárlíš, že spí s jinou. Nemá to budoucnost, poohlídni se jinde

Příspěvek upraven 02.05.16 v 08:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
2.5.16 08:31

@ClaireMarie kolik ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.16 08:34

@juliettee 23 nám je oběma letos v létě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.16 08:37

@Ali-Ali spis jsem chtěla z toho vztahu vyjít jako vítěz… Jako ta co si někoho najde, najde koníček… Proste kráva blba jsem byla. Co se vymlouvala ze ji nikdo nemá rád, že ji šikanovali, neustale brečela, chtěla aby ji všichni chválili a sebevědomí mela na bodě mrazu.

Chtěla jsem si něco dokázat. Nedošlo mi ze tahle to nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
2.5.16 08:39

@ClaireMarie a protože ti to nevyšlo a někoho si našel on a je spokojený, tak ho chceš zpátky :roll: měla by jsi ho nechat být a najít si někoho jiného, s kým začneš od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí