chci ukoncit kojeni

47
22.8.08 19:30

chci ukoncit kojeni

prosim o zkusenosti a rady,
male bude koncem zari rok a ja premyslim o ukonceni kojeni.
Myslela jsem , ze bude kojena treba do dvou let, pokud to pujde,ale na podzim me ceka nekolik vyjezdu na cely vikend a seminare a prace a ackoli nechci deti davat na druhe misto, kojeni je pro me pri takovych akcich uplne nemozne.tak jsem si rekla, ze bych odstavila, ale je to asi takhle:mala pije po kazdem jidle trosku.
Rano vstane a poradne se napije, pak jeste jednou za dve hodiny a pak mi prijde, ze ani nepotrebuje.po obede si spis cucne na prilepsenou a pak opravdu pije az vecer.mezi tim si jen obcas ucucne.Jenze kdyz ji davam piti z hrnecku, -lahvicku razantne odmita, tak si jen tak malinko popije a nic moc nevypije.delami starosti, aby nestradalo jeji telicko nedostatkem tekutin.
Nechce mi ani pit z Aventacke lahvicky s pitkem.Mate radu na hrnek, ktery nekape a dobre se drzi?Ne nuk ucici, ten mi nejak vubec nefunguje a nejde utesnit.
Za jakekoli rady a zkusenosti dekuji.
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14015
22.8.08 23:09

Ahoj, měla jsem podobný problém, v synově roce už jsem byla z kojení fyzicky docela unavená a taky jsem otěhotněla (plánovaně) a v těhotenství jsem kojit nechtěla, už tak mi to pro tělo připadalo dost vyčerpávající, i se mi mléko nějak přestávalo dělat… Problém byl jako u vás, syn mi nechtěl pít nic a z ničeho. Už jsem měla na všechny zlost, jak mi radili nejrůznější šťávičky a jiné slazené pitomosti, každý měl tisíc a jednu radu, z čeho mu to mám dávat a proč nepije, ale nic na něj neplatilo.
Z lahve ani ránu, nechtěl mi z ní pít ani MM. Jediné, co vzal nakonec na milost, byla DM láhev s brčkem, kterou mi poradila jedna maminka. Sice to pití ani tak za moc nestálo, ale něco do sebe přece jen dostal. Dodneška tedy pije mizerně, i když mu občas přistrčíme trochu džusu, ale zase trvale ho navykat na sladké a kazit mu zuby nechceme, takže se mu snažíme dávat jídlo, kde je dost tekutin - ovoce, přesnídávky, polívky…
Hodně štěstí, vím jaké to je, když s dítětem nejde hnout ani heverem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
23.8.08 10:25

Ahoj Petro, u nás pomohla jen trochu náročnější metoda - odjela jsem na čtyři dny pryč a u nás doma byl zatím s babičkou a taťkou - nechtěla jsem ho zároveň s odstavením od mlíčka přesunout na cizí místo. První noc mě asi pětkrát hledal, od druhé noci až do dnes (bylo to letos v dubnu) spí bez probouzení. Před tím pil v noci klidně i pětkrát, šestkrát, každé jídlo zapíjel mlíčkem a ucucával i přes den. Žádné jiné pití nechtěl a teď pije nevíc vodu, domácí šťávu nebo kakalo. Na pití se nám nejvíc osvědčilo klasické brčko v plastovém hrnečku - nechtěla jsem, aby usínal u flašky. Po odstavení začal moc pěkně pít, i když před tím odmítal všechny jiné tekutiny. Přejeme vám bezproblémové odstavení.
 Milli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
24.8.08 09:10

dekuji vam za podporu. moc mi to pomohlo"nakopnout"obavane a pomalu budeme malou asi odstavovat.Pokud to nepujde, v rijnu mam na dva dny odjet a tak to treba vyresim takto.
Diky diky Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna