Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj, malému před dvěma týdny začaly růst zuby a občas pěkně kouše při kojení, dá se tomu nějak předcházet, neexistuje nějaký fígl, aby nekousal???
ahojda. zkusenost zatim nemam,ale co jsem tady vycetla driv, tak rict ne nebo au a vzit prso. ze se to rychle nauci. jsem sama zvedava jak to bude u nas. hodne stesti
![]()
Ahojky,
určitě musíš dát nějak najevo, že tě to bolí. Někdo radí i lehce plácnout po tvářičce, ale myslím, že vzít a říct ne a au by pro začátek mohlo stačit. Malý to taky zkoušel, zařvala jsem (fest to bolí, tak to ani nebylo třeba moc hrát), on ale je cíťa, takže pak to skoro vedlo k bojkotu kojení, bál se pít. Takže vyzkoušet co bude fungovat u vás. ![]()
Ahoj,
mrkni se do tehle diskuse, kde se to uz resilo.
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Vítek mě kdysi dvakrát kousnul ale pořádně. Zařvala jsem, jak jsem se lekla. No a kojení jsem sebrala. Užž to nikdy neudělal. Asi trochu drastické. Ale nebylo to schválně, faakt to moc bolelo a lekla jsem se.
Ahoj,mě to Vítek taky začal dělat a to ještě zuby nemá!Je fakt,že Jiřule to taky dělal a zuby mu začly růst dost pozdě,takže dobrý.Ale vůbec si nedovedu představit,jestli mu nějakej vyroste a opravdu mě kousne ![]()
Zatím nemám vlastní zkušenosti, ale co nám radila PA v kurzu tak nejlepší je prý vzít okamžitě prso, dítě přísně pokárat a pokud to po pár pokusech nepomůže tak na její dceru prý zabíralo štípání do ouška…
ahojik taky me malej dnes porpve kousnul zoubky ma malicky eprve yden nam rostou ale uz ma 2..bolelo to dsot vykrikla jsem au a poplacala po tvarice a on z toho me l desnou srandu pusu od ucha k uchu a halsitej smich, tak se bojim aby ho to spis nelakalo k opakovanni..premysleal jsem ze ho za to stipnu nekam ale nevim no ![]()
Ahoj maminy, prosím o radu. Syn (8 měsíců) dnes přestal sát. Vždy, když ho chci nakojit, začne mi bradavky okusovat. V noci ještě párkrát potáhl, ale pak začal kousat a od rána nevypil z prsu vůbec nic. Jinak jí příkrmy a pije UM v pohodě. Na UM je zvyklý od 6 týdnů, občas ho dostane, když mu mlíko nestačí, ale prsa nikdy nebojkotoval. Nevíte co s tím?
No možná mu roste další, ale co s tím, když vůbec MM nepije? S takovou už přijdu úplně o mlíko, odsávačkou téměř nic neodsaju..
Buď můžete přestat kojit, když pije UM, a nebo mř pomohlo vyjeknout, brzy to pochopilo jak první, tak druhý. Chvíli před kojením namazejte dásně mundisal gelem aby mu případná bolest z rostoucích zoubků znecitlivěla. Také zkontrolujte zda nemá moučnivku či aft.