Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky, od září bych chtěla začít po porodu cvičit
Tak řeším, jak s kojením..samozřejmě nechci přestat kojit, tak mě napadlo mléko odstříkávat a když půjdu cvičit, tak by krmil malého manžel..ale nevím,jestli má dávát stříkačkou nebo zkoušet z láhve..ale to mám zase strach, aby chtěl pak ještě prso ![]()
Díky za rady…
Ahoj Markéto, nechala bych manžela krmit malého stříkačkou. Přece jen, jistota je jistota, aby neodmítal prso… Teda, jestli to manžel stříkačkou zvládne. Já Ondru dokrmovala stříkačkou a manžel to nějak nezvládal
Nebo udělat do dudlíku pidi-dírku, aby musel hodně tahat… Martina
No, s tou stříkačkou mám právě strach…kdoví, jak by to zvládal..Ta láhev mě napadla od Aventu…prý to mají nějak přizpůsobené, že dudel připomíná prs..
Ahoj,
já jsem musela odstříkávat z jiného důvodu, protože malý měl kojeneckou žloutenku až do 3M a nechtěla jsme přestat kojit, tak jsem koupila střikačku a k tomu cevku pro krmení novorozenců neboli kojenců. Je to hadička speciální na dokrmování mimin. Doporučila mi to doktorka a mám s tím dobré zkušenosti. A nebo si můžeš koupit speciální kojeneckou láhev, která má širší sívičku a dítě musí tahat, takže nic neteče pokud netahá. Je to pohodlnější a zvládne to tvůj manžel. Já jsem používala i láhev a kojím do teď (6m). Láhev používám na čaj, takže nejsou to vyhozené peníze.
Ahoj,
my jsme stříkačkou dokrmovali obě děti, každé jiným způsobem a manžel to v pohodě zvládal. Chce to jen překonat strach a jednou si to vyzkoušet … A až kdyby to pak nešlo, tak bych dala láhev. Ale ono to půjde, vypadá to složitě, ale je to jednoduché.
Martina
Manžel krmil normálně z Aventu, když jsem byla mimo. Vše bez problémů, pila z prsa i z lahve, kojila jsem 14 měsíců.
Asi zkusím tu láhev od Aventu…chci zkusit tuhle http://www.aventbaby.cz/ Kojenecká láhev Airflex 260 ml ..snad se malý přisaje..dík za odpovědi..
Je to hlavně z důvodu, aby to zvládl i manžel a prcek se mu u toho moc nekroutil…
tak teda nevim,ale mala tu flasku od aventu chtela jen ze zacatku,pak byl nejak zlom a nemohla se k ni poradne prisat chudera,proste ji olizovala a moc chtela ale neslo to,tak jsme prisli na to ze maji desne tvrdy silikon,myslim ten dudlik,je snad nejtvrdsi co jsem zatim na flasce videla,to jsem si rikala,jaka je to super znacka
tak jsem zkusila nakoupit od nich jeste nejake jine s jinym prutokem,ale nic.vyhozeny penize
musela jsem malou krmit lzickou
UM jsem mela jako prikrm a castecne kojila a je fakt ze chudera z toho trochu pomatena,mekoucke prso a pak tvrdy silikon
tak jsem pak obevila
u flasek a dudliku od canpol babies,:,–(a lovi,boze zachranilo me to od vecneho krmeni lzickou,super mekoucky silikon,pripomina bradavku a kdyz saje tak se ten dudel jakoby vytahava,stejne jako bradavka
.proste rikam polaci jsou koumaci,vymysleli takovou super vec,jeste dnes jsem z nich nadsena,protoze jsem s prisatim na flasku male neco natrapila ![]()
proste super
UM prikrmuji a stridam od 4 mesicu a mala si v poho bere oboje ![]()
Ahoj, koukala jsem na stránky Canpol babies a celkem jsi mě zviklala, mají to tam dobře popsané, i jak si vybrat a dle čeho..Uvažuji nad protikolikovou lahví.. Ty máš jakou?
Ahojky, já s tímto měla taky problém, od dvou týdnů po porodu jsem dojížděla do školy na testy - dálkově studuji.. jak to udělam s malym - to jsem taky dlouho řešila, protože plně kojím a hrozně jsem se bála, aby chtěl prso.. Objevila jsem lahvičku, která miminku připomíná prso, takže jsem jí hned koupila, zkusili jsme jí.. a je super.. Adámek z ní pije od třech týdnů a jde mu to hezky a prso neodmítá, stále plně kojíme.. Když je vedro tak mu z ní dávám čaj, když jsem mimo domov, tak krmí tatínek odstříkaným mlíčkem.. Na této stránce lahvička je: http://www.slune-cz.cz/…n-150ml-1ks/ ![]()
No, tak tady ta láhev Tommee Tippee taky vypadá supr…zatím je to můj favorit ![]()
Teď ale zase nevím, kolik ml mléka ma vypít? Mám objednat láhev 150 ml nebo 260 ml? Díky ![]()
Taky jsme měli Tomee Tippee. Původně jsem je koupila přesně ze stejného důvodu - aby mohl „kojit“ taťka.(nakonec jsem nekojila, ale to je na jinou diskusi). Tyhle lahvičky mají hlavně opravdu prtavou dírku, takže se mimčo musí snažit (to Avent má i tu nejmenší savičku oproti TT obrovskou).
Jo, a myslím, že 150ml bude bohatě stačit.
Já mám tu malinkou, vždycky jsem jim jí naplnila plnou a zbytek mlíčka do ledničky.. Prý vypil za jedno krmení asi půlku té malé lahvičky.. Myslim, že když je ta dirka tak malinká, tak se u toho sáním unaví jako u prsa, takže si ,,řekne,, sám, kolik mu stačí a usne
.. Tak držim palečky, at to tatka zvládne
.. Náš ho krmí hrozně rád ![]()
kup rovnou tu vetsi,bude se ti hodit
stejne pak bys musela koupit tu vetsi.
ted ma mala pul roku a dokonce bysme potrebovali jeste vetsi
tak pul litrovku
hlavne na caj ve vedrech
.mam tu protikolikovou
a lovi.tak dobre nakup
Tak jsem nakonec objednala Tommee tippee 260 ml a náhradní savičky
a od Aventu zásobníky na mlíčko.
Tak snad to bude dobře sloužit…malý hrozně trpí na koliku, celý den mi probrečí, tak uvažuji, že bych zkusila sem tam tu láhev..ne jen, když nebudu doma..je mi ho tak chudáčka líto, že mu nemužu pomoct ![]()
Díky všem za rady…ať se daří Vám i mrňouskům ![]()