Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Myslím, že koliku můžou mít mimča buď ze špatného přikládání k prsu (při kojení spolykají moc vzduchu), nebo třeba jestli nejíš nebo nepiješ něco špatného? tím chci říct, že nevím, jestli k zabránění kolice lahev vůbec pomůže..? ![]()
Právě, že se snažím kojit co nejvíce v sedě..malý hrozně hltá a zalyká se..dáváme si i během kojení pauzičku..Jinak nic nadýmavého nejím, hodně jím polívky a když si dám rohlík, tak je 2 dny starý..A piju jen vodu se štávou a čaj pro těhulky..tak už fakt nevím..dokonce už nejím ani mléčné výrobky..
Holky bolení bříška miminka mívají často a kluci na to trpí více jak holčičky. A není to třeba tím, že jíte něco špatně, prostě bříško miminka si zvyká na příjem potravy a dle toho to někdy i vypadá. já jsem si s malým užila svoje a po těch třech měsících to začne odeznívat. Střeva budou více vyvinutá a tak už ten pláč a jekot nebude takový.
Držím palce
Markét, já jím teda skoro všechno, kromě luštěnin, perlivého pití a takových těch největších extrémů se vyhýbám.. myslím že si má mimčo spíš zvykat.. malý má taky bolení, ale vždycky zacvičíme nožičkama a je to dobrý, takže myslim, že u nás to tak hrozný neni.. ale nepochopila jsem proč nejíš mléčné výrobky??
jinak ja kojim teda spíš v leže, malej je u toho klidnější, ale to už je asi individuální u každého mimi.. taky držim palečky, at se vám to co nejdřív zlepší.. ![]()
My cvičíme i masírujeme, ale nějak to nezabírá…Však uvidíme..Mléčné výrobky nejím proto, že jsem si jednou udělala na oběd krupičku a malý měl pak šílené bolesti..tak proto vynechávám mléko, jinak si dávám denně jen jednu malou activii ![]()
Já kojím v noci vleže a přes den se snažím v sedě..
A co Neli studuješ a jak to zvládáš?
Ahoj,
my jsme krmili stříkačkou od 4. do 6. týdne. Přítel to zvládl také dobře. Jinak nám dětská MUDra řekla, že pokud si dítě zafixuje sací reflex, tak by mělo zvládnout flašku i prso. Ta fixace by se měla právě ustálit okolo 6. týdne.
Jinak dneska nám je 8 týdnů (částečně dokrmujeme UM) a malá zvládá i prso i flašku. Flašku máme MAM.
Myslím, že pokud manžel bude krmit jen jednou denně flaškou, tak byste to měli zvládnout. Určitě bych ale počkala do konce toho 6. týdne miminka. Přeju hodně zdaru.
vubec bych neresila co jim, ze zacatku jsem to take studovala,staci koupit kapicky BABY CALM a mas po problemu s kolikou
a uz nemusis vecne resit co jis
je to ciste prirodni slozene asi ze 3 druhu oleju,super vec!! my na to trpeli taky a pouzivala jsem je az do 5 mesicu,mala na to trpela desne,vse mame za sebou a mala uz kapicky nepotrebuje a zvladne to ve svem veku hrave
![]()
Aha markét, tak to nevím,no.. my dáváme ještě sab simplex, ale spíš tak ,,preventivně,, nebo jak bych to řekla
.. no prostě když je unavenej, nebo pláče, i při bolení bříška, tak mu dávam na dudlík.. jestli funguje to nevim, spíš bych řekla že trochu pomůže.. jj, activii jim taky
.. no jinak studuju ekonomku- zaměření na cestovní ruch.. docela to de, prostě to musí jít..no
, snažim se ![]()
Ahojky,
Martulka : od včera dávám Baby Calm..sice večer ještě plakal, ale musím říct, že v noci spinkal krásně, jen se budil na kojení
, snad to vydrží…
Vichad : dík za info, celkem mě to uklidnilo..dřív ani krmit nebudeme, sice mám láhev objednanou, ale není skladem, prý bude tak za 14 dní, tak to tak akorát vyjde…A cvičit chci začít v září..
Nela9 : s tou školou jsi dobrá, já se letos hlásila, ale nevyšlo to
, tak zkusím příští rok..teď jsem celkem ráda, musí to být hodně náročné..klobouk dolů ![]()