Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojda, mám problém, před týdnem jsem začala brát antikon. cerazette )plně kojím - zatím) a zhruba od té doby mám pocit, že se mi dělá méně mlíčka, frekvence kojení a rituály jsem nezměnila, ale od střídavého kojení pokaždé z jiného prsu jsem se dopracovala kojení co kojení z obou a mám pocit že malému to stejně nestačí. máte někdo podobnou zkušenost, že by to ovlivnilo tvorbu mlíčka?
Ahoj, tak já mám s Cerazette vůbec špatné zkušenosti!!! Po 6nedělí jsem je začala taky brát a úplně všechno co šlo mi to rozhodilo! Jak píšeš s kojením jsem měla taky problémy a taky jsem měla strašné problémy s MS a se špiněním! Měla jsem MS třeba 14 dní, pak jsem to 3 týdny neměla zase MS 10 dní a pořád dokola! Přitom normální cyklus mám 28 dní a max. 4 dny MS! Dr. mi s tím nic neudělala jen mi řekla, že to asi špatně snáším a tím to zkončilo!!! Třeba ti dr. doporučí nějakou jinou antikoncepci nebo i něco poradí - doufám, že dopadneš líp než já.
Já si myslím, že než brát takovou antikoncepci tak raději žádnou!!!!
jo jo,špinění to mě taky štve, přemýšlím že to vy:,–(ím, nemám na to nervy a hlavně nechci kvůli tomu přestat kojit, beru to fakt týden a ty problémy s kojením máme opravdu tak po třech dnech braní anti. - doufám, že to bude ono, nerada bych se vzdávala kojení.
Víš co, já když nad tím přemýšlím tak jsem pak přišla o mléko - měli jsme sice strašné problémy s tchýní, vyhodila nás z baráku atd., ale asi to nebyl jediný důvod proč jsemo to mléko přišla! Fakt jsem začala mít problémy po tom Cerazette, které se jen stupňovaly! Špinění je strašné a když je to pořád tak je to hodně nepříjemné!
Fakt se poraď s dr., ale asi bych to Cerazette už nebrala!!!
Ahojky Janet, tak já jsem začla brát Cerazette hned po šestinedělí a malou jsem kojila bez problémů 16 měsíců a mohla bych kojit i dál, kdyby se malá sama postupně neodstavila. Zkus vybrat to jedno platíčko a uvidíš, třeba ta tvorba mléka s tím nesouvisí, ale každá jsme jiná, tak kdoví.
Druhá věc to špinění - špinila jsem asi 1 měsíc, pak rok úplně super, ani kapka krve, ovšem pak to začlo - permanentní špinění, silné krvácení po 3 týdnech. MUDr. doporučil ihned vy:,–(it......
Alte
Ahoj, já Cerazette vy:,–(ila po 2 baleních. Ovlivnilo mi to kojení, špinění, náladu, měla jsem bolesti hlavy..... a každá víme, jak je to i tak s mimi náročné, jak jsme vyčerpané z celého dne i z kojení. S manžou jsme se domluvili, že to radši vy:,–(ím a budeme si dávat pozor. Teď čekáme druhé mimi a jsem rozhodnutá, že i když třetí mimi nechceme, na antikoncepci se vykašlu a holt to bude z velké části na manžovi.
Nepřihlášená Pepi80
Kdyz nad tim tak premyslim, tak jsem po nasazeni cerazette mela min mlika. ale v pohode jsem kojila dal do devatyho mesice, pak maly sam prestal chtit mliko.
Určitě je lepší si dávat pozor než mít tolik starostí s antikoncepcí!
Je fakt, že ty změny nálady a bolesti jsem mívala taky, ale nejhorčí byla ta MS - no mít to co 14 dní je hrozné!
Holky, co vám na to řekla dr.? Moje si myslela, že si vymýšlím a stejně mi s tím nic neudělala! Jestli se mi konečně podaří otěhotnět tak na 100% vím, že po porodu a při kojení Cerazette určitě brát nebudu!!!
Cerazette jsme brala po prvním porodu skoro rok bez potíží, teď zatím taky beru. Pokud bych si „byla jistá“, že mi způsobuje potíže, vy:,–(ila bych. Bohužel moc dalších možností není. . nekrvácela jsem, nešpinila, žádná MS. . . takže asi jak kdo. .
no koukám, že názory jsou různé
, no jsem rozhodnutá to přestat brát, byli jsme s malým v poradně a Mudr. taky říkala, že to může být ovlivněno tím, že raději do 1/2 roku nic, takže si raději budeme dávat pozor, ale hlavně aby mrňousek byl v pohodě ![]()
Ahoj, já jsem ze začátku také špinila, ale pak se to upravilo. Mléka mi ubylo, ale nevím, jestli to mělo souvislost s antikoncepcí nebo se vyrovnala poptávka s nabídkou. Nicméně už mám doma poslední platíčko a další už si napsat nenechám.
Ahoj já už tři měsíce beru prášky Azalia a jsem spokojená, doktor mi je nabídnul jako novinku. Plně kojím, žádné změny na sobě nepozoruju, ani na tvorbě mlíka.
taky jsem brala Cerazette a měla jsem hodně velké problémy se špiněním, téměř menstruací. vždycky 7 dní špinění/krvácení, 3 dny klid a pak nanovo. a to jsem měla tak 5 platíček - začátek horší, pak se to uklidnilo a pak zase dost silné problémy. takže jsem ho vy:,–(ila a po ukončení kojení jsem přešla na klasickou HA (nejdřív Jeanine, ale ten mi nedělal dobře, tak teď mám Diane). ale musím říct, že je to hodně individuální a každé tělo reaguje jinak… asi bych to vy:,–(ila, když dělá problémy…
Ahojky,
já po prvním porodu také brala Cerazette, špinila jsem, bylo mi špatně od žaludku, bolela mě hlava a i to mlíčko se tvořilo výrazně méně. Doktor si to zapsal do karty a po druhém porodu mi ho odmítl napsat znova. Takže teďka se chráníme zatím jen kondomem. Ale za pár dní se chystám k dr. a jelikož už nekojím, tak si chci nějakou antikoncepci nechat napsat.
Takže můj názor je, že Cerazette může rozhodit úplně všechno, co se má dát po porodu do pořádku ![]()
Já měla s Cerrazete podobné problémy, ze začátku často špinění, během dvou měsíců se naprosto srovnalo, pak jen občas, ani se nejednalo o pravidelnou menstruaci, no a co se kojení týče, kojili jsme do roka a mohli bychom ještě i dál, jinak mě MUDr. nabízela novinku na trhu, co to bylo nevím, ale zeptej se své a určitě ti poradí.