Jak s dalším příkrmem?

1938
24.7.08 13:14

Jak s dalším příkrmem?

Ahoj, chci se zeptat, jak jste zaváděli příkrmy. Tomík baští na oběd vždycky nějakou směsku zeleninky, mlíčko jsme už odbourali. Chtěla bych zavést další příkrm, ale nějak mi není jasné kdy? Četla jsem, že je dobré třeba jako dopolední svačinku dát ovocné pyré.. No…Tomík baští takhle: v noci UM a to třeba ve 2 nebo v 6 hod, pak snídaně-UM kolem 8-9hod, oběd- zeleninka po 3 hod tedy kolem 12hod, pak kolem 16hod UM a kolem 19hod večeře UM. Zkoušela jsem večer dávat kaši, ale to mu nechutnalo. Jinak baští všechno moc hezky. Dopoledne mi přijde divné dávat ještě nějaké jídlo, když je ze snídaně zasycený. Jak jste to dělali vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11337
24.7.08 13:17

Začala bych dávat ovoce místo odpoledního UM, než zavádět násilně další jídlo dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Efa
208
24.7.08 13:56

Presne, jak pise Inge. Na dopoledni svacinku jsme taky najeli az pozdeji. Druhy prikrm jsme meli vecerni kasi, ale pokud to u vas nejde, tak bych taky nahradila prikrmem odpoledni UM. Hodne zdaru!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.7.08 16:52

Taky jsem začala dávat ovoce odpoledne.

• Citovat
  • Upravit
1938
24.7.08 20:01

Efa: tu večerní kaši jste jedli lžičkou nebo z láhve? Já ji dávala v láhvi, tak nevím, jestli třeba není problém v tomto, ale i tak si nedovedu představit jíst večer z misky, Tomík je dost unavený a usíná u jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Efa
208
24.7.08 20:16

Lzickou, Max flasku a dudlik odmita. Ale davala jsem ji tak hodku pred spanim, aby jeste nebyl moc unaveny, jinak mi odmital jist a jen vyrvaval. Taky chvili trvalo, nez jsem na to prisla, ze neodmita kasi, ale ze je proste unavou tak grogy, ze uz nechce nic jineho, nez spat. Urcite to stoji za pokus, po kasi mi i lip spal, trochu… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.7.08 11:11

Ahoj, ještě můžete třeba místo snídaně UM zavést bílý jogurt. A pak ho můžete smíchávat s ovocným pyré a máte zase hodně dalších lahůdek :-)))
Hezký den K.

• Citovat
  • Upravit
614
25.7.08 13:06

Ahoj,
já ovoce dávám už dobré tři týdny, jako odpolední sváču, tj. v 6 a v 9 h má mladej kojo, ve 12 nějaký ten masozeleninový blivajzek, v 15 ovoce a v 18 a 20h kojo :wink: (časy jsou orientační)
Dneska poprvé bude Vojta mít na sváču ovoce s jogurtem, tak jsem zvědavá, co na to řekne :)

Spíš teď řeším, co přidat dál, nejspíš posunu ovoce na dopoledne a večer přidám kaši, takže bude mít v 6 kojo, v 9 ovoce nebo ovoce+jogurt, ve 12 blivajzek, v 15 kojo, v 18 kaši a ve 20h kojo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
28.7.08 11:35

Tak my jsme zacali prikrmy od 5. mesice, protoze mala byla drobna. Vecer nemlecnou ryzovou kasi, tu mi odmitala, tak jsem do ni dala vzdy malou lzicku ovoce a hezky ji papa. Po kasi ji jeste dokojim, protoze ta nemlecna neni tak vydatna. Je akorat blby to vychytat, aby nebyla moc unavena, jinak to odmita jist (jime zlickou).

Ja jsem na radu doktorky hned najela na ovoce dopoledne a zeleninu v poledne (nebo tak nejak), a je to prima v tom,ze kdyz jdu odpoledne ven, nemusim s sebou uz tahat zadne jidlo. Pak ma odpoledne kojeni a vecer kasi+ kojeni.

Bala jsem se zacit s prikrmy drive,ale doktorka mela pravdu,ze dite musi ziskatz elezo a jine vydatne slozky a kdyz ho po primech dokojuju, tak porad jeste dostava MM, coz je fajn.

Jinak na jogurt je dle me dr. v 6 mesicih brzo, ale nevim, jak je to u nekojeneho ditete.

Ja vim,ze Laktacni Liga propaguje plne kojeni az do 7. mesice, ale mne to prijde blbost stuj co stuj tohle aplikovat, kazde dite se vyviji jinak. My jak jsme zavedli rpikrmy, tak Madenka najednou zacala krasne se pretacet na brisko, lezt, atd, mam pocit, ze predtim na to nemela moc silu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
28.7.08 13:43

Tak nakonec na radu Efi, jsme vecer vyzkouseli lzicku a ejhle, chyba byla ve zpusobu podavani, takze dalsim prikrmem je tedy kase. Ji pekne lzickou, kase je ryzova, sice neni ochucena, ale i tak mi prijde moc dobra a Tomik si taky nestezuje, takze super..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Efa
208
28.7.08 14:21

Alenko,

tak to jsem moc rada, ze to klaplo!!! :potlesk: Maxikovi jsem ze zacatku davala taky neochucene kase, ted mu tam obcas pridavam podusene ovoce nebo banan. Doporucuji kase od Alnatury, maji je v DM. Jsou jedine neprislazovane.

Tak papani zdar a mejte se krasne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
4.8.08 14:06

Ahojky,
i my začali s příkrmy trošku dřív kvůli problémům s kojením. Naštěstí kojíme stále. Náš systém byl:

• začali jsme kaší během dne (z lahve)
  • pak jsme asi za měsíc začali se zeleninkou v poledne a kaši přesunuli na večer (asi po 3 týdnech odmítla malá pít kaši z lahve, tak kupujeme hustější a dáváme na noc a dokojíme - můžu doporučit První kaši od Hami, Obilnou od Nestlé a taky od Nutrilonu a i Sunarku s medem)
  • za další měsíc (u nás v půlroce) jsme začali s ovocem - nejdřív po trošičkách i víckrát denně než si zvykla na tu chuť, protože jí to vůbec nešmakovalo - a teď dáváme ovoce dopoledne na svačinku (stačí pár lžiček) a odpoledne taky trochu.
    Všechno dokojujeme, protože sama upřímně nevím, čím jiným malou zalívat, když nechce flašku ani cítit a i čajík - bylinkový dětský, po několika lžičkách mezi jídlem - hlavně u toho ovoce - si vezme jen z té lžíce.
    Takže asi tak…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.13 21:56

My to máme tak:
v 5:00 umělé mléko
v 9:00 umělé mléko
v 13:00 zeleninové pyré+čaj
v 17:00 umělé mléko
v 21:00 kaše z lahve
za čtrnáct dní (cca) budeme zavádět další příkrm z ovoce, mám to naplánovaný na 9:00 místo mléka, protože by se ovoce, kvůli obsahu cukru jíst odpoledne nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová