Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Máte někdo zkušenosti s těmito tabletami?
Nemám, je to novinka u nás, tak s tím asi nikdo nebude mít zkušenosti ![]()
Tento týden o tom bylo Máte slovo s Jílkovou. Prý je to už povolený, teď čekají, kdy to výrobce začne distribuovat, takže tady v Čechách s tím nikdo zkušenost mít nebude, pokud to nepodstoupil v zahraničí. Tam to prý používají už 15 let.
Tady asi nikdo ale když jsem byla v uk tak kamarádka byla na přerušení a dostala tablety
@shinemari píše:
Jen doufam ze to bude jen na predpis a jeste hoodne drahy
Potratovou pilulku by české ženy mohly mít už od podzimu. Podle informace Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) byl přípravek k umělému ukončení těhotenství v ČR už zaregistrován. Podle výrobce pár měsíců potrvá, než budou dovezeny zásoby. Pilulku pak ženy dostanou v nemocnicích a potratových centrech s lůžky, nebude k dostání v běžných lékárnách. Podle prezidenta České gynekologicko- porodnické společnosti Vladimíra Dvořáka je takové omezení zbytečné.
@dennytesarova píše:
Hmm, tak to je dobrej humus!
humus to bude hodně velký, ale u téhle moznosti snad nebudou žádné následky do budoucna, jako u interupce ![]()
@kattkka píše:
Potratovou pilulku by české ženy mohly mít už od podzimu. Podle informace Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) byl přípravek k umělému ukončení těhotenství v ČR už zaregistrován. Podle výrobce pár měsíců potrvá, než budou dovezeny zásoby. Pilulku pak ženy dostanou v nemocnicích a potratových centrech s lůžky, nebude k dostání v běžných lékárnách. Podle prezidenta České gynekologicko- porodnické společnosti Vladimíra Dvořáka je takové omezení zbytečné.
Vážně jo? Můžeš objednat např. ze Slovenska http://www.ru-486.eu/…/226292c7560
Já jsem teda nikdy interrupci nepodstoupila, ale jako zdravotník si myslím, že tahle pilulka, i když je chemický humus je určitě menší zátěž pro ženskou než narkóza a celý zákrok.