Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všichni,
omlouvám se za založení nového tématu, ale prostě nemůžu najít nic o tom, co bych potřebovala vědět.
Jsem v 15t těhotenství, je možné už teď dělohu nahmatat v břiše? Jak se pozná, že je to ono? Poslední týden mám pocit, že cítím něco pod pupíkem. Je to kulovitého tvaru a je tvrdší. Podle toho, co jsem četla by měla být teď děloha někde dva prsty nad stydkou kostí, ale ta moje je asi dva prsty pod pupíkem. Tak jsem z toho trochu nesvá a nevím, jestli mám panikařit a jet za doktorem a nebo je to ok. Navíc nevím, jak to je teď…doktor nic neříkal, ale mám otočenou dělohu a taky mám něco čemu se říká elongace tlustého střeva (takže je mám prostě o dost delší). Tak si říkám, jestli mi ty střeva netlačí (nebo to případně nejsou ty střeva) na dělohu a proto to tak cítím…
Jako část těhulek mám taky problémy se zácpou… Furt mám strach, že se mi to v břiše nějak neposkládá, kvůli tomu, že mám ty střeva dlouhý… ![]()
K doktorovi jdu až za týden.
Poraďte…já fakt nevím
A moc vám děkuju za reakce… ![]()
Taky jsem si myslela že je to děloha a lékař mi řekl, že jsou to střeva, já tam letěla že mi tvrdne děloha a on mi ukázal podle utz že děloha je ještě v pánvi a to co mám tvrdé jsou kličky na střevech, tak počítám že to máš taky tak ![]()
Děloha to už klidně může být. Já bych se tím neznepokojovala a až půjdeš na kontrolu zeptej se doktora, zda to je opravdu ona.
Jdu tam 16. Tak už, aby to bylo. Zeptám se na to. To je jasný. Ať jsou to střeva nebo děloha, hlavně ať je v pořádku. Teď je to ještě trošku blbý, když necítím pohyby, ale snad se už maličký brzo ozve.
Ještě mám dotaz…je normální, že mě občas někde něco zabolí nebo píchne? Už se asi moc sleduju, ale je to moje první těhotenství, tak jsem ze všeho vyjukaná… ![]()
Je to normální, pokud to nejsou nějaké křeče nebo opravdu silné bolesti tak to k tomu patří, já jsem ve 29 tt a píchá mě pořád někde asi jak malá kope a kam se jí to povede, včera mě tím donutila i k pokleku a čekám že bude hůř ![]()
Ahoj, tak v 15.tt to určitě je cítit na ohmat. Já někdy v 14.tt poznala po ránu, že mi tvrdne břicho (u druhého těhoenství) ![]()
Mě při prvním taky neboleli nikdy ale tato je moc akční, dnes jsem byla na ko a vše v pořádku, placentu mám vzadu a asi jak jsem hubená tak to víc cítím, nebo nevím
Ahoj Holky. Prosim vas ohledne delohy. mate nekdo nejakou zkusenost s nizkou delohou. ne placentou, tu mam na predni stene. dr mi rekl ze ji mam docela nizko proto ma mimi mene mista. zlepsi se to?