Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Melody 4 píše:
Vážně jo? Můžeš objednat např. ze Slovenska http://www.ru-486.eu/…/226292c7560
http://www.ceskenoviny.cz/…-v-cr/955817?…
jezis ja kopirovala co jsem nasla…Nekde je tomu asi jinak…
@Anabellka píše:
Já jsem teda nikdy interrupci nepodstoupila, ale jako zdravotník si myslím, že tahle pilulka, i když je chemický humus je určitě menší zátěž pro ženskou než narkóza a celý zákrok.
souhlasím, nemyslím, že je hned nutné to odsuzovat.
Mělo by to být pouze na předpis, možná i pod dozorem v nemocnici. Cena stejná jako u miniinterupce, možná o trošku dražší.
@shinemari píše:
Jen doufam ze to bude jen na predpis a jeste hoodne drahy
Holky a nevíte jak by to bylo při zamlklym těh.? Měla jsem ho 2×, k tomu mám dvě děti, jednou chceme třetí. Nedá mi to nemyslet na to, že bude zase ZT- pobyt v nemocnici byl psychicky fakt náročnej, tabletku bych zvládla určitě líp
Není teda asi vhodný na to takhle dopředu myslet, ale není od věci mít jasno v možnostech..
@zuzouš píše:
Holky a nevíte jak by to bylo při zamlklym těh.? Měla jsem ho 2×, k tomu mám dvě děti, jednou chceme třetí. Nedá mi to nemyslet na to, že bude zase ZT- pobyt v nemocnici byl psychicky fakt náročnej, tabletku bych zvládla určitě lípNení teda asi vhodný na to takhle dopředu myslet, ale není od věci mít jasno v možnostech..
Ja si myslim ze to nepujde.Co jsem pochopila na jakym principu to funguje.Ale treba se pletu. ![]()
Neni to vetsi humus, nez klasicky potrat. Moralne je to stejny humus, materialne je to setrnejsi.
Podle me by to na zamlkle prave mohlo byt super.
Já si myslím, že u zamlklého by to fungovat také mohlo, ale s tím, že se pouzije jen ta druhá, vypuzovací tableta.Ale těžko říct, zda není u AB missed třeba tu tkán opravdu poctivě vybrat.je mi léto, že to musím popsat takhle detailně, vím jak Vám je, zazila jsem. A také, zda tableta bude v tomto pripadě zadarmo. ![]()
@zuzouš píše:
Pokud Vás to stále zajímá, tak ano - fungovalo by to i při zamlklém těhu. Chemický potrat se skládá ze dvou částí - jedna má za úkol „zabít“ plod (podrobnější info můžu také podat, ale nevím, jestli by to chtěl někdo číst) druhá část - tedy jiné léky - mají za úkol stahy dělohy a tím samovolné vyčištění. Já jsem to podstoupila, protože revize a pobyt v nemocnici je pro mě velmi stresující. Tablety jsem objednala po internetu ze Slovenska, někde výš v diskuzi je odkaz. Stojí 60euro. Jsou pravé, fungují. Záleží potom na vás, čemu dáte přednost. Stahy samozřejmě bolí (narozdíl od klasické interupce, kdy při narkoze nic necítíte) a dle stupně těhotenství najdete plod.. to může být velmi stresující. Nicméně já jsem si vybrala vyčistění v domácím prostředí a vzhledem k tomu, že jsem bohužel podstoupila i revizi, vybrala bych si znovu variantu doma.
@Anabellka píše:
Já jsem teda nikdy interrupci nepodstoupila, ale jako zdravotník si myslím, že tahle pilulka, i když je chemický humus je určitě menší zátěž pro ženskou než narkóza a celý zákrok.
Vidím to stejně.
Tak já si myslím, že když bude chtít jít ženská na potrat, bude jí asi jedno jak, hlavní bude výsledek. Možná tohle bude šetrnější, nemohu posoudit..
@ustinadlabem píše:@zuzouš píše:
Pokud Vás to stále zajímá, tak ano - fungovalo by to i při zamlklém těhu. Chemický potrat se skládá ze dvou částí - jedna má za úkol „zabít“ plod (podrobnější info můžu také podat, ale nevím, jestli by to chtěl někdo číst) druhá část - tedy jiné léky - mají za úkol stahy dělohy a tím samovolné vyčištění. Já jsem to podstoupila, protože revize a pobyt v nemocnici je pro mě velmi stresující. Tablety jsem objednala po internetu ze Slovenska, někde výš v diskuzi je odkaz. Stojí 60euro. Jsou pravé, fungují. Záleží potom na vás, čemu dáte přednost. Stahy samozřejmě bolí (narozdíl od klasické interupce, kdy při narkoze nic necítíte) a dle stupně těhotenství najdete plod.. to může být velmi stresující. Nicméně já jsem si vybrala vyčistění v domácím prostředí a vzhledem k tomu, že jsem bohužel podstoupila i revizi, vybrala bych si znovu variantu doma.mě by to zajímalo, člověk má mít informace, ale teď jsem těhulka, tak na to není dobrá doba…