Chemie do bazénku

120
17.6.06 18:36

chemie do bazénku

Ahoj holky,
napustili jsme malýmu(21 měsíců) bazén a voda byla samozřejmě po chvíli „ne moc čistá“.Manžel mi sice říká ,že jsem cíťa,ale stejně jsem ho vyslala do drogerky pro nějakou chemii na čištění vody.No a tam mu nabízeli něco za 400,– :(, ale spíš mu radili,že v takhle malým bazénku se voda čistí přidáním Sava.Docela mě to udivilo,hlavně kvůli kůži malýho.Máte s tím některá zkušenosti,popř. jak čistíte vodu v bazénku vy.(Není to ten malej bazének,do kterýho se na každý koupání dá čistá voda.)

Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3678
17.6.06 19:00

Ahoj,

existuje přímo bazénový SAVO, ale do dětského bazénku bych ho asi nedávala :(..
Přece jenom se malej určitě občas napije při blbnutí a tak.
Pak jsou různé přípravky, které se dávají normálně do bazénů zahradních. My máme velký kulatý průměr, 5,5metru. Musí být chlorová tableta, kontrolovat PH a pak ještě chemie proti řasám atd.. Jsou to přípravky, které se používají i v plaveckých bazénech, takže když se dávkují, tak jak mají, nemohou ublížit, ale není to levná záležitost.
Nevím, jak velký bazén máš na mysli, kolik je tam litrů vody, ale možná by fakt bylo lepší třeba jednou za 3 dny vodu vylít a dát čistou.
Já mám pro Nikolku na zahradě ještě bazén se skluzavkou velký asi 2 metry a radši vodu měním, i když jí tam taky není zrovna málo.

Jarka a Nikolka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
17.6.06 20:08

Ahojka

když se dá to savo do bazénu, je to to samý jako jiná desinfekce či chlor - ono vyprchá, a neškodí. Lije se třeba i do studny, aby se „pročistila voda“. Ale samo, že to není to obyč. savo, ale přímo na čištění vody … a taky se musí dodržet dávkování, ale to snad dělá každý.
Já bych to tam dala třeba po posledním koupání, aby se to čistilo přes noc a prchalo :wink:
Andělka

• Citovat
  • Upravit
6545
17.6.06 20:13

Záleží, kolik tam máš vody, jestli se pak nevyplatí vodu měnit.
My malé dáváme vodu do většího bazénu a má ji tam 2-3 dny a pak měníme. Denně ne. Cíta nejsem, špína taky ne…
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
2.7.15 14:31

Prosím, ošetřujete nějak vodu v dětském bazénku? Máme bazén 1,5×2m… klidně tam dám vodu denně novou, a tu použitou naleji na trávník, aby byl zalévaný, ale kdyby voda vydržela alespoň dva dny, bylo by to lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.7.15 14:34

@3HE pro děti ne, chemii jsem dávala až do 4 m bazénu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
2.7.15 14:45

@Valentine tak voda by 2 dny mohla být O. K. Chemii dáváme až do velkého bazénu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
2.7.15 14:47

Neošetřuji, po dvou dnech ji měníme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
2.7.15 15:37

Pro děti do bazénku žádnou chemii nedávám. Po dvou třech dnech vyliju a napustím novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
2.7.15 17:03

.

Příspěvek upraven 17.08.15 v 21:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
3.7.15 21:40

Díky všem za názory… omlouvám se za pozdní reakci. Mezitím uběhly dva dny a mám vyzkoušeno - dáme vodu denně čistou, ptž děti máme dvě a koupou se dopo i odpo a mají u toho i klouzačku, takže pořád běhají ven z vody a klouzají se, a na nohou nanosí do bazénku smetí… takže s vodou večer zaléváme zahrádku a keře a trávník… a je to vyřešené :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8176
3.7.15 21:52

A vám se to během chvíle ohřeje nebo tam lejete teplou? 8o :think: i v tomhle vedru se mi v tom standardním bazénu pro deti ohřívá voda snad šest hodin a i pak byla studenta. Máme teda studní což je voda jako led…

Tak pravě nechápu jak se muzou deti koupat dopol i odpol když se denně mění voda :think: To lze snad jen v malickem bazénu na balkoně paneláku kde mam ke kohoutku s teplou vodou kousicek :think: nebo mi unikla nějaká Vychytavka?? PODELTE SE se zkušenosti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí