Autosedačka Chicco Key 1

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9454
26.7.10 11:47

decka tak jsem ted koukala po tech romer king plus a daji se sehnat aji za 4tis…toz teda ja pujdu asi do teho :lol: to uz je rozumna cena…

tak diky steeve za tip :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
26.7.10 22:12

Naše slečinka jezdí v KEY 1 a je spokojená. Z těch testů jsem také trochu zmatená. Nicméně na stránkách Chicca mají, že podle testů DEKRA jsou velice bezpečné a získaly velice dobré hodnocení. Tak si myslím, že kdyby to nebyla pravda, tak by se pod to DEKRA nepodepsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
22.2.11 10:57

tak jsme si včera koupili chicco key 1 xp 2011 a málá je zni nadšená celou dobu v ni sedi tady doma a mazli se sni tak tohle mi z romerky teda nedělala v autě celou dobu vždy řvala hlavu měla předkloněnou protože ji skrátka ten limec na tu hlavičku vadil nemohli jsme ji donutit aby si hlavu opřela ted v chiccu si lebedi to jen teda náš postřech teda romerku nám ukradli a já snad ted jsem i ráda že jsme byli nuceni jit koupit novou sedačku a pro zloděje i snad méně lákavou sedačku za nás a malou chicco :palec: a co se tyká bezpečí máme uplně novy auto ktere má 8 airbegu takže když se to dá dokupi reolativně bezpečné auto a sedačka která cras testy prošla tak snad se nic nestane mám pocit že romer má tak masivni reklamu proto má taky tak šílenou cenu a člověk pak ziská pocit že pokud nemá romera tak nedbá na zdraví svých dětí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
22.2.11 11:45

no já teda nevím, když jsem našla tohle :nevim: ale ta je isofix, nevím jak je to s tou, která isofix není.

http://zpravy.idnes.cz/…-priloha.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
22.2.11 11:54

Holky,i když už se mě to netýká,tak musím napsat,že jsme Chicco Key 1 kupovali před 4 roky pro malou (bez isofixu) a ted v ní do léta dojede mrnous než zdědí větší opět po ségře.....byla a stále jsem s ní spokojena a tenkrát před lety byla třetí nejlepší ve zveřejněných testech,proto jsme se pro ní rozhodli…mě přijde,že to je každou chvilku jiné a možná i podplacené,jinak si to nedovedu vysvětlit…pak jedině,že je po letech zhoršená výroba,kvalita atd. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
22.2.11 12:05
Pavlínka05 píše:
Holky,i když už se mě to netýká,tak musím napsat,že jsme Chicco Key 1 kupovali před 4 roky pro malou (bez isofixu) a ted v ní do léta dojede mrnous než zdědí větší opět po ségře.....byla a stále jsem s ní spokojena a tenkrát před lety byla třetí nejlepší ve zveřejněných testech,proto jsme se pro ní rozhodli…mě přijde,že to je každou chvilku jiné a možná i podplacené,jinak si to nedovedu vysvětlit…pak jedině,že je po letech zhoršená výroba,kvalita atd. :think:

taky si to myslim a dokonce jsem četla článek že je to jen marketing a reklama a neni to jen u autosedaček ale i třeba kosmetika jinak si totiž nedocedu představit že v kosmetice vyhráva třeba lidl a jeho vyrobky aspon co se vlau tyče ono totiž záleži na co je přesně ten test zaměřeny a my máme bez isofixu a ty prošli romerky měli 4 a chico 3 takže jen o třídu niž isofixové měli problem ale taky se to testovaly roky 2007 2008 toto je td 2011 takže to určitě už vychytali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
22.2.11 12:16

ono s těmi testy je to velice jednoduché, ale pro mnoho ĺidí nepřehledné a zavádějící.
mnoho výrobců si nechává pro svoje potřeby testovat sedačky, buď mají svoji zkušebnu, jako Römer nebo Jané, a nebo u některé automobilové zkušebny, jako je Dekra, TÜV a pod, a zde se ty testy musí zaplatit, takže zde ten prostor na nějakou korupci je a výsledky můžou být zkreslené
a pak zde je každoroční nezávislý test ADAC, kde si ty sedačky vybírá přímo ten testovatel z novinek, defakto výrobci o tom nevědí, anonymně je nakoupí v obchodech a otestují, ADAC se platí z členských příspěvků normálních lidí, tam nejde žádná korupce od výrobců, prodejců a td, takže jediné objednktivní hodnocení je u ADACu, zde jsou testy: http://www.adac.de/…default.aspx

a bohužel třeba test, co dala odkaz výše Pájinka25, který vyšel v Idnes, tak ten byl zapalcený soukromým německým časopisem a dělaný v čechách( proč asi, když ten časopis sídlí v německu ve stejném městě kde je zkušebna)- a většina výrobců se k tomuto testu ohradila.
Dále k testům, vždy se testuje sedačka jen na začátku své produkce- jako novinka, takže nenajdete každý rok stejné sedačky, proto najednou vidíte, že se několik sedaček chlubí nálepkou vítěz testů, ale ve skutečnosti jedna zvítězila v roce 2007, druhá 2008, třetí 2009, čtvrtá 2010 a pod. a konkrétně, ohledně Chicco Key 1, tak ta byla v testu ADAC v roce 2007 a dostala 3 hvězdičky: http://www.adac.de/…/detail.aspx?…
a její isofixová varinata Key 1 Isofix taky v roce 2007 a dostala 4 hěvzdičky, takže obě vatinaty jsou nadprůměrné: http://www.adac.de/…/detail.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
22.2.11 12:18
donaga píše:
Jste mi padly do rány, zrovna o téhle autosedačce přemýšlím, ale její crash testy jsem nenašla. Nevíte, kde by se daly najít? A není zapotřebí na její upevnění moc dlouhý pás? Ten zrovna v autě nemáme.

odkaz na crashtesty jsem napsal výše, a dlouhý pás nepotřebuje,ten je většinou potřeba pouze u vajíček nebo sedaček s pultíkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
22.2.11 12:36
steeve píše:
ono s těmi testy je to velice jednoduché, ale pro mnoho ĺidí nepřehledné a zavádějící.
mnoho výrobců si nechává pro svoje potřeby testovat sedačky, buď mají svoji zkušebnu, jako Römer nebo Jané, a nebo u některé automobilové zkušebny, jako je Dekra, TÜV a pod, a zde se ty testy musí zaplatit, takže zde ten prostor na nějakou korupci je a výsledky můžou být zkreslené
a pak zde je každoroční nezávislý test ADAC, kde si ty sedačky vybírá přímo ten testovatel z novinek, defakto výrobci o tom nevědí, anonymně je nakoupí v obchodech a otestují, ADAC se platí z členských příspěvků normálních lidí, tam nejde žádná korupce od výrobců, prodejců a td, takže jediné objednktivní hodnocení je u ADACu, zde jsou testy: http://www.adac.de/…default.aspxa bohužel třeba test, co dala odkaz výše Pájinka25, který vyšel v Idnes, tak ten byl zapalcený soukromým německým časopisem a dělaný v čechách( proč asi, když ten časopis sídlí v německu ve stejném městě kde je zkušebna)- a většina výrobců se k tomuto testu ohradila.
Dále k testům, vždy se testuje sedačka jen na začátku své produkce- jako novinka, takže nenajdete každý rok stejné sedačky, proto najednou vidíte, že se několik sedaček chlubí nálepkou vítěz testů, ale ve skutečnosti jedna zvítězila v roce 2007, druhá 2008, třetí 2009, čtvrtá 2010 a pod. a konkrétně, ohledně Chicco Key 1, tak ta byla v testu ADAC v roce 2007 a dostala 3 hvězdičky: http://www.adac.de/…/detail.aspx?…
a její isofixová varinata Key 1 Isofix taky v roce 2007 a dostala 4 hěvzdičky, takže obě vatinaty jsou nadprůměrné: http://www.adac.de/…/detail.aspx?…

no a pak komu máš věřit? Jak zjistit, které testy jsou podplacené a které ne. Docela se toho děsím, až budu vybírat autosedačku. Nejlepší způsob asi bude pradit se přímo s tím, kdo jí má :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
22.2.11 13:17

Pájinko, právě proto jsem to psal , jistotu nezávislých testů máte u ADACu, kde si to nemůže nikdo koupit, navíc jejich výsledky uznávají i výrobci
ten kdo tu sedačku již má Vám může sdělit pocity z používání, ale neřekne Vám jak je bezpečná, pokud se s ní nenabourá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí